primii mei 4 stupi

Creat de bee_lover, Mai 06, 2007, 03:08:15 AM

« precedentul - următorul »

bee_lover

Spre rusinea mea trebuie sa recunosc ca mi-a roit un roi de anul asta: era pe 10 rame trebuia sa-i pun un cat sa aibe de lucru dar nu ma gandeam sa plece.
L-am pus pe 4 rame pana in toamna ajunge pe vreo 8.

D006

de ce rusine ???
e vrun apicultor care nu i-au roit stupii ?
eu am avut doi anul asta, din care am recuperat 50%.

alex_sa

sieu am patit lafel afacut un roi artificial pe 6-rame dupa ce aiesit puietul a ajuns pe 10-rame si la citeva zile aroit .nu mia venit sa cred dar lam vazut iesit din lada

stefan1

Situatiile sunt diferite la alex_sa si la Bee_lover. La primul este vorba de un roi artificial facut fara matca, si-a facut botce si cu primele matci iesite a facut un roi. La Bee_lover este vorba de un roi, probabil natural, care a roit la randul lui in acelasi an. Astfel de roi se numesc roi paroi. Sunt tot cu matca batrana de obicei. Data la care a roit este destul de timpurie, mai cu seama pentru Ardeal. Este o dovada ca roiul-mama a avut o dezvoltare foarte buna, cum de fapt se vede in toata stupina.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

bee_lover

Intr-adevar, roiul a fost natural cumparat cu 50 de roni pe la 15 mai.

bucovineanu

Oricum, acesta este o dovada ca albinele repective provin dintr-o susa foarte roitoare. La primavara vor fi primele care se urca in pom.

bee_lover

Am vazut la un stupar niste colivii interesante pentru introducere sau transport matca.

bee_lover

1

bee_lover

2

bee_lover

3

bee_lover

La ce caldura este, dupa atatea ploi, cred ca mai extrag odata la faneata.

D006

Citat din: bee_loverSpre rusinea mea trebuie sa recunosc ca mi-a roit un roi de anul asta: era pe 10 rame trebuia sa-i pun un cat sa aibe de lucru dar nu ma gandeam sa plece.
L-am pus pe 4 rame pana in toamna ajunge pe vreo 8.
ahahahah,..
frate taci, ca nu stii bine cu ce se mananca treaba.
daca il ai pe 4 rame acuma, mai face pe 5-6, da tot pe patru rame se duce in toamna,
baaaaa, ce cheste!

bee_lover

Domnule alin postarea era facuta pe data de 2 iulie. Ieri am fost la ele. Intre timp roiul respectiv a mai primit o rama artificiala si era pe 5 rame. Ieri i-am mai dat o rama pentru ca are 3 rame capacite si saptamana viitoare se fac 3 saptamani de cand am instalat roiul si ies albinele tinere sa aibe matca de lucru. O rama cu puiet de la roiul respectiv.

bee_lover

Roiul nu a fost stimulat cu nimic deoarece este cules bun in natura.
Roiul:

bee_lover

Sa trecem mai departe, saptamana viitoare trebuie sa extrag deoarece caturile sunt pline.