Care ai fost membru PCR.

Creat de dragos2006, Ianuarie 31, 2009, 01:13:57 AM

« precedentul - următorul »

Cristian IONITA

Citat din: BatrinulVa rog cititi pina la capat ! Eu sint de interes PNL ist activ dar (in sufletul meu) am fost , sint, si voi ramine COMUNIST CONVINS si va demonstrez ca multi dintre voi simtiti la fel . 1) comunismul este cel mai frumos vis al omeniri , din pacate este o utopie inposibil de realizat) De ce ? Comunismul inseamna ca fiecare individ sa munceasca ce poate si cit poate , si atentie SA PRIMEASCA TOT DE CE ARE NEVOIE SI CIT ARE NEVOIE !!! Adica eu fiind mai destept si mult mai harnic decit media societatii (ce modest sint :smile: ) pot sa-mi permit aproape tot ce-mi doresc DAR cel care este mai putin destept dar harnic trebuie sa aiba si el parte , nu cit mine dar sa aiba ! Trebuie sa recunosc ca nu sint suficient de comunist cu cei prosti , lenesi, fuduli... etc si ma revolta bani dati pe nemunca in afara cazurilori sociale . De asta spunea Dl. ILIESCU   ca doreste o societate SOCIAL- LIBERALA si nu a fost inteles.  P.S  Astept sa recunoasteti ca si voi aveti SUFLET , ca de nu avem "vai de albinele noastre" :hi:
Atat timp cat un sistem politic este TOTALITAR este de neacceptat, pur si simplu nu poate fi viabil dpdv economic si atunci falimenteaza.
In plus doctrina comunista incurajeaza in primul rand inechitatea inaintea egalitatii.
De vreme ce pe un om slab (fizic, mintal, educational, etc) nu ai cum sa-l faci mai bun (ptr ca acelea sunt limitele lui) nu poti face "egalitate" decat temperandu-l (si de multe ori eliminandu-l) pe cel mai bun.
Sistemele totalitare nu incurajeaza concurenta ci "relatiile", asa ca nu prea pot avea viitor.
E chiar ciudat cum Dvs un PNL-ist sustineti comunismul, mi-as permite sa afirm ca nu ati intrat in PNL din vocatie ci .... ptr ca acolo aveati relatii.
Iar despre vocatia PNL .... ce sa mai vorbim daca ne uitam la masurile sociale luate asta toamna .... PENIBILI

Bătrânul

Ionita draga azi in scoli se mai preda stiinta stiintelor (filozofia ) si sociologia ? Te simt inteligent dar foarte tinar asa ca...Hai sa reluam punctual axiomele societatii. 1 ) Democratia inseamna tirania majoritati deci tot aia. Eu nu m-am referit la ce a fost ci la ideia de comunism ideal in care consttinta fiecarui individ este curata. Cel slab (fizic,mintal,educational )ar crea mai putina plusvaloare dar si nevoiile sale ari fi pe masura (probabil  nu ar cere inzestrare IT. si Ferari ci numai papica si haine calda si ar fii fericit ) Nu ai fost atent la ce am scris . Batrinul este PNL ist practicant adept al concurentei (pe care cistiga in general :wink: ),DAR ... IN SUFLET COMUNIST sustinind cu tarie dreptul la un trai de cent al celui despre care ai afirmat "om slab fizic, mintal, educational ". Vin vremuri grele Cristiane trebuie sa fim alaturi  unii de altii.  Spunemi te rog ca si tu esti sufletist deci un pic comunist :sad:

Cristian IONITA

:) poate ca la mine imaginea "comunismului" o fi deformata, dar eu nu vad decat mediul in care toata lumea are pretentii (inclusiv ptr inzestrare IT) si munca "impartita".
Cateva proverbe de pe acele vremuri si de care din pacate unii dintre noi nu ne putem inca debarasa:
1. noi municim noi nu gandim
2. cine-i harnic si munceste are tot ce vrea, cine sta si leneveste are tot asa
3. noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc
etc
Ideea de egalitate sociala eu nu o vad real realizabil si aplicabil, cum spunea si Andrei mai sus, fiecare din noi avem firi diferite, fiecare e dispus sa faca eforturi mai mari sau mai mici ptr realizari materiale si morale.
iar Democratia (cea adevarat si reala nu pseudodemocratia de care avem parte cu totii acum) inseamna dreptrul fiecarui individ de a-si facea viata cat mai buna cu conditia de a nu leza acelasi drept celorlalti. La noi la romani se cam calca in picioarea acest drept, dam exemplu (ca e cald acum) pe Dragos - care in calitate de medic calca in picioare drepturile celorlalti, primind comisioane de la distribuitorii de medicamente si laboaratoare ptr a prescrie medicamente si tratamente de care pacientul nu ar avea neaparat nevoie, realizanduse in acest fel risipa fondurilor bugetare alocxate ptr subventionarea serviciilor medicale si poate chiar agravarea starii de sanatate a pacientilor.
In comunism acest lucru era mai complicat de realizat, ptr ca distribuirea medicamentelor o facea statu', care stat nu avea nevoie neaparat de profit asa cum au acum firmele de farmacie.
Eu qam apucat sa faca scoala si pe vremea aceea, inca mai tin minte orele de dirigentie unde trebuia sa umplem caietele cu "marile cuvantari ale tovarusului", sau profa de Geografie care atunci cand se intrerupea curentul tinea sa ne precizeze ca e foarte bine asa .,.. ca iundustria are prioritate.
De cozile la paine si cam la orice (chiar si la hartie igienica) nu mai spun.

PricopArthur

Citat din: AndreiRN
Citat din: valy gudas
Citat din: dragos2006
Nu scapai de nici o mizerie te faceai membru pentru a avea multe avantaje , din acest motiv o groaza de analfabeti au ajuns sefi in partid.
Daca nu erai membru nu faceai faculta. :cool:
O minciuna.
Faceai facultatea, dar dupa, nu mai aveai posibilitatea sa ai un loc de munca mai bine platit. La 10 muncitori facuti membrii de partid sa putea face si un inginer. Si asta nu e minciuna.
D-le AndreiRN cati ani aveti? de cat timp locuiti in afara?
Miere multă şi inimă curată!

Cristian IONITA

De care ani sunteti interesati?
aia de viata sau aia de parnaie?

D006

1 Stimate dle Andrei, nu intentionam sa va raspund , dar rautatea din limbajul dvs.m-a facut sa  revin.
    Cand Bush  a fost  r e a l e s ,toamna 2004, la Guantanamo existau detinuti din vara anului 2002.Consultati: Military Times  noiembrie 2003.
2. In  urma intelegerilor Marilor Puteri , Romania trebuia sa fie  90% sub influenta sov. si 10% sub influenta vestica.CLAR. In 1945 , cred, parintii dvs. ca si ai nostrii erau in Romania  , ca oameni simpli. Nu credeam ca   un om poate cataloga generatia parintilor sai ca " animale" , cred ca este prea mult.Ce placere aveti sa jigniti in asa fel niste oameni care v-au facut numai bine, ma refer la parintii dvs.Stiti ca necinstirea parintilor este un pacat grav.Nu va port pica ,incerc sa va inteleg.De ce traiti evenimente trecute din Romania, cand dvs. traiti intr-o tara prospera situata la mii de km? Ce castigati ca tulburati apele  cu subiecte ce nu au legatura cu apicultura?Cred ca nu v-ati integrat in noua societate , mai bine v-ati consuma energia in acest sens.Dece ne puneti "la zid " pe noi ?Cautati-va clienti printre apicultorii americani!Va doresc  din toata inima. sa va realizati pe pamant american .Cu respect. pop

D006

D-LE Pop  nu  te  lua  de  Andrein,acest  om  nu  are  nici  o  vina.Urmariti  cu  atentie de  unde  a  inceput toata  treaba.Andrein  este savantul  nostru. :hi:

D006

Citat din: viorel55
Citat din: dragos2006Nu scapai de nici o mizerie te faceai membru pentru a avea multe avantaje , din acest motiv o groaza de analfabeti au ajuns sefi in partid.
Ce acum este altfel ? Acum este mai rau. Pe vremurile acelea  un activist nu avea puterea pe care o are acum. Ex. : VANGHELIE
Aveti mare dreptate domnu Viorel , am impresia ca toti smecherasii de cartier stiu sa iasa in fata indiferent de sistem.
Florin Calinescu avea o teorie , daca un om se realizeaza la locul de munca nu il intereseaza sa intre in politica pentru ca ii place ce face si este respectat pentru asta , cine a cam dar rateu in cariera profesionala fug repede intr-un partid  si devin mari demnitari si ne conduc asa cum vor ei .
PS pt , ionita : ce-ti place sa mori de grija mea si ce atent esti cu bugetul de stat !!  esti un ipocrit , suferi de sindromul "capra vecinului " mori de ciuda ca altul are mai mult ca tine , stai linistit e numai vina naturii nu putem fi egali toti , tu ramai la categoria babe care sta cu coatele pe gard si comenteaza .

gudas valentin

Citat din: dragos2006
Nu scapai de nici o mizerie te faceai membru pentru a avea multe avantaje , din acest motiv o groaza de analfabeti au ajuns sefi in partid.
O minciuna.
Andrei te iei de bracinar cu toti."de parc-ai fi Pintea Viteazul!
   PS. Nu fi Toma (Aste erau regulile jocului)
         Eu nu am fost membru,dar am fost pionier.  :dinti:
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011

D006

Citat din: Cristian IONITA
Citat din: pop
1. stiti ca americanii si englezii  ne-au dat pe mana rusilor
2. americanii in cea mai mare parte sunt crestini, dar l-au reales pe Bush, stiind  degradarea umana de la Guantanamo
3. ce ziceti de masurile comuniste pe care le ia Obama?Pe acesta l-au votat democratic americanii, nu noi.
5. Dupa parerea mea, cele mai comuniste state , printre altele , sunt cele nordice , as vrea sa traiesc acolo.
1. Doar animalele pot fi date ca oameni au vointa proprie.
2. Cand Bush a fost ales Gunatanamo nu exista.
3. Da-mi exemplu de una si o discutam. Prin generalizare doar incerci sa arunci cu noroi ferindu-te de un dialog rational.
4. Ca om liber te muti acolo unde iti doresti.
imi permit eu sa raspund la 4.
Faptul ca a aprobat si continua politica de "nationalizare" a bancilor si societatilor finaciare care au generat criza economica. Salveaza institutiile finaciare (care au dus la colaps economia mondiala) pe banii contribuabililor.
Ai incurcat numerele si ai raspuns la 3.
Sau ai incercat si tu sa adaugi ceva.
Nici-o banca nu a fost nationalizata inca.
Ci in schimb s-au cumparat anumite % din actiunile bancare cu fonduri guvernamentale.
Si nu au salvat bancile ca multe au dat faliment si au fost cumparate de alte banci.
O intrebare sau nedumerire mai aproape de adevar?

D006

Citat din: PricopArthur
Citat din: PricopArthur
1. Eu am fost membru al PCR.
2. Era partid unic, si ca sa poti sa iei o functie mai bine platita era singura posibilitate.
3. Ideea comunismului e buna, aplicarea ei omului e o imposibilitate. 
1. OK
2. Deci ti-ai vandut integritatea pt o viata mai buna sau ai fost comunist convins?
3. Ideile nu hranesc oameni si cum genetic nu sunt doi la fel asa e si cu comportamnetul si gandirea umana. Comunismul a impus un sablon social si in unele cazuri cu forta. Natura creaza indivizi pe tot spectru si aici idealisti sunt depasiti.
1. La ora respectiva nu aveai de unde sa alegi. Toti faceau opozitie, dar nimeni nu avea curajul sa se exprime.
2. Aveam insa un unchi, comunist din ilegalitate. Dupa lungi discutii, a recunoscut ca "nu acesta este comunismul pe care l-am visat noi".
3. Ideile comuniste sunt o utopie pentru societatea umana. La noi, ca si in tot lagarul comunist a fost o dictatura mascata sub aceste idei.
1. Gresit. A existat o minoritate care au avut curajul sa se exprime si uni au fost arestati si uni au fost dat afara din tara. Au fost cateva organizati ilegale.
2. Putine visuri ajung realitate. Si asa e normal.
3. Cam toate ideile ideologilor sunt rupte de realitate si de aceea nu vor deveni realitate niciodata.

D006

Citat din: pop
1 Stimate dle Andrei, nu intentionam sa va raspund , dar rautatea din limbajul dvs.m-a facut sa  revin.
2. Cand Bush  a fost  r e a l e s ,toamna 2004, la Guantanamo existau detinuti din vara anului 2002.Consultati: Military Times  noiembrie 2003.
3. In urma intelegerilor Marilor Puteri, Romania trebuia sa fie 90% sub influenta sov. si 10% sub influenta vestica. CLAR.
4. In 1945, cred, parintii dvs. ca si ai nostrii erau in Romania  , ca oameni simpli. Nu credeam ca un om poate cataloga generatia parintilor sai ca "animale", cred ca este prea mult. Ce placere aveti sa jigniti in asa fel niste oameni care v-au facut numai bine, ma refer la parintii dvs. Stiti ca necinstirea parintilor este un pacat grav.
5. Ce castigati ca tulburati apele  cu subiecte ce nu au legatura cu apicultura? Cred ca nu v-ati integrat in noua societate, mai bine v-ati consuma energia in acest sens.
6. Dece ne puneti "la zid " pe noi?
7. Va doresc  din toata inima. sa va realizati pe pamant american .Cu respect. pop
1. Stimate dle Pop daca nu intentionati sa postati ma indoiesc ca cineva a putut sa va oblige sa o faceti. Daca imi aratati ce vedeti tau in postarea mea poate as invata ceva de la dumneavoastra. Eu rau nu vreau sa fac.
2. Adevarat ce spuneti dar la acea data nu se stia de niciun abuz la acea locatie. Uitati cumva ca o parte din cei arestati au fost un timp inchisi in romania.
3. Aveti la indemana un astfel de document semnat? Sau vb din speculati politice? Si oricum fiecare persoana, fiecare natiune are dreptul si puterea de a-si croi viitorul.
4. Da, parinti mei si generatia lor au fost ori beti de demagogia timpurilor ori niste carpe de s-au lasat dusi de mas de un pantofar. Eu personal ii consider responsabili pt ce sa intamplat.
5. Romania esti singura tara ex comunista care inca se ascunde dupa deget si fii fostilor comunisti de ieri inca sunt la conducerea tari sub diferite deghizati. E o societate care inca refuza sa-si judece trecutul si vor trei in mocirla generatie dupa generati.
6. Ati fost unul dintre asupritori comunisti? Daca da si in functie de ce ati facut poate trebuie sa fi fost la zid. Sau macar sa platiti despagubiri tot restul vieti. Ati fost?
7. Personal ma consider placut realizat. Venit aici cu hainele pe mine si mainile in buzunar si lucrez la bucati de vehicule destinate spatiului. Nici in vis nu mi-am dorit asa ceva. Un amarat de prof de mate visam.

D006

O minciuna.
Andrei te iei de bracinar cu toti." de parc-ai fi Pintea Viteazul!
Pai de bracinari chiar nu m-am luat cu nimeni si nici niu le doresc dar un dialog liber port cu oricine fara cea mai putina jena.
Da, pe forumurile romanesti a fost considerat ceva negativ si o neobrazare teribila ce contribui eu la un dialog si am fost banat de pe majoritatea pana acuma.
Dar caini latra in curte si eu merg pe trotuar.

andrei_salaj

fiecare cu personalitatea lui...doar ca aceia care au fugit din fata regimului nu se pot numi romani adevarati...oricat de rau o fost...ma bucur ca m-am nascut in 90'..

Cristian IONITA

Citat din: dragos2006...
...
PS pt , ionita : ce-ti place sa mori de grija mea si ce atent esti cu bugetul de stat !!  esti un ipocrit , suferi de sindromul "capra vecinului " mori de ciuda ca altul are mai mult ca tine , stai linistit e numai vina naturii nu putem fi egali toti , tu ramai la categoria babe care sta cu coatele pe gard si comenteaza .
Stai linistit ca nu mor de grija nimanui, si nici "ciuda" nu am ptr nimeni ca nu-mi e firea in asa fel.
Si oricat de ipocrit as fi eu in ochii tai tu esti HOT si SPAGAR in ochii tuturor.
Macar la partea cu egalitatea ai dreptate, ptr cei ca tine totii banii din lume nu pot cumpara ceea ce avem noi ceilalti (sentimentul onoarei omului care niciodata nu a stat cu mana-n intinsa)