Care ai fost membru PCR.

Creat de dragos2006, Ianuarie 31, 2009, 01:13:57 AM

« precedentul - următorul »

D006

Care ai fost membru PCR si de ce?

D006

crezi ca au curaj sa apara ?
nu pot sa scriu decat un text scris la Revolutie langa Piata Romana : " comunist te-as scuipa dar mie rusine , nu de tine ci de mine ! " :sad:

stefan1

Eu nu am fost. Doar utecist... Cei tineri cred ca vorbim limbi straine. :rotfl:
Eu nu condamn, totusi pe fostii membrii obisnuiti. Saracii, voiau sa scape de unele mizerii pe care ceilalti le mai suportam.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Nu scapai de nici o mizerie te faceai membru pentru a avea multe avantaje , din acest motiv o groaza de analfabeti au ajuns sefi in partid.

D006

In  perioada  lui  raposatu, era  o  mindrie  sa  fii  membru PCR ,ACUM  NE  ASCUDEM  .

crombra

Bine ati venit la sedinta de terapie PCR.
BUNA, sunt Marius si am fost membru PCR.
Eu voi fi cinstit cu riscul de a atrage ura colegilor de forum.
DA, am fost membru PCR.
Si acum explicatia.
Am absolvit IP Bucuresti, Facultatea TCM, masini Unelte, promotia 1985.
Nu stiu la alte institute cum era dar la noi era plan, trebuia ca 10-15% dintre studenti sa fie membrii PCR. Te facea fara sa te intrebe. Unul a zis ca nu vrea si i-au facut mizerii de a plecat  din facultate.
In afara de faptul ca ne regula la fiecare sedinta, ca de ce am picat examenele si alte alea, alea..alte avantaje nu erau.
O singura data am avut avantaj ca l-am dat in gat pe un prof nebun(pe bune) care trantea cate 75% din studenti la examen.M-a trantit si pe mine aiurea in anul 5, si l-am dat pe goarna in sedinta, ca s-au luat de mine ca de ce am picat.
Si a iesit scandal mare ca eu eram un student bunicel , ca mi-a placut meseria asta. Pana la urma s-a cumintit, iar seful catedrei a trimis un'observator federal' la restanta sa nu mai iasa alte belele. cam asta a fost cu PCR-ul. In rest... .NIET avantaje.
Cei mai ai dracu erau ACTIVISTII. Am avut in stagiatura unul. ArthurPricop il stie ca am lucrat la aceeasi uzina la MEDGIDIA, unu' CRIVINEANU de era si secretar de partid. O bestie care avea ura pe ingineri, ca de ce erau mai destepti ca el, ca si el facuse Sefan Gheorghiu, adeca avea domne facultate.
Niste LA....GII!
Hai care te mai spovedesti? Cu curaj, ca suntem la terapie. :rotfl: :hi:
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

gudas valentin

Citat din: dragos2006Nu scapai de nici o mizerie te faceai membru pentru a avea multe avantaje , din acest motiv o groaza de analfabeti au ajuns sefi in partid.
Mai dragos recunoaste ca nu te leaga nimeni,nu face pe sfantul.
Daca nu erai membru nu faceai faculta. :cool:
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011

D006

Stimate dle Dragos, expresia folosita de dvs mai sus jigneste multi oameni  de pe forum ,care au mai mult de 45 ani.Nu intru in polemica cu dvs. sau cu dl din America.Ptr dlDragos:
                   - un om cu ceva scoala (chiar un meserias bun) , nu putea progresa daca nu era MP
                   - in aceasta calitate , singura crima era ca-si facea treaba
                   - daca spuneti ca sunteti doctor,aveti studii superioare,  acest lucru trebuie sa fie reflectat in calitatea conversatiei.
           Ptr dl Andrei:
                   - dvs ,ca roman, stiti ca americanii si englezii  ne-au dat pe mana rusilor
                   - americanii in cea mai mare parte sunt crestini , dar l-au reales pe Bush, stiind  degradarea umana de la Guantanamo
                   -degeaba mai faceti Cina Crestina
                   - ce ziceti de masurile comuniste pe care le ia Obama?Pe acesta l-au votat democratic americanii , nu noi.
    Dupa parerea mea, cele mai comuniste state , printre altele , sunt cele nordice , as vrea sa traiesc acolo.
    Cu respect . pop

Cristian IONITA

in primul rand ar trebui sa definim acest termen de - comunist, ca poatre avea multe intelesuri:
1. cetatean al unui stat comunist (toata lumea era "inregimentata" intr-un fel inca din copilarie - soimii patriei, pionerii, UTC-istii, pur si simplu nu exista alta alternativa decat poate cea de puscarias)
2. membru de partid - pur si simplu nu prea aveai cum sa te realizezi profesional (acces la studii, avansare profesionala, etc)
3. activist
Citat din: dragos2006crezi ca au curaj sa apara ?
nu pot sa scriu decat un text scris la Revolutie langa Piata Romana : " comunist te-as scuipa dar mie rusine , nu de tine ci de mine ! " :sad:
de ce nu ar avea curaj? tu crezi ca toti suntem parveniti?
Oricum si pe vremea aia era un mimnim de selectie, nu m-are mira ca pe Dvs sa nu va fi invitat nimeni sa fiti membru de partid. De altfel m-as risa sa afirm ca Dvs nici la scoala, nici profesional nu da-ti afara cu performanta, pur si simplu aveti o fire mult prea invidioasa ca sa face-ti performanta (cel putin dpdv profesional), in plus nu va puteti debarasa de conditia de om simplu (de la tara), doriti neaparat sa creeati aparenta de om "realizat" dar .... cu adevarat nu reusiti de nici o culoare.

D006

imi cer scuze daca am jignit pe cineva , nu asta a fost intentia mea , am crezut ca discutia este la modul general si nu vizeaza anumite persoane !
  DA  recunosc am fost soim al patrie si pioner facut la Doftana  :limba:
Indiferent de ce discutam parerea mea despre comunism este ca a fost cel mai mare rau care S-a abatut asupra Romaniei de cand exista. Din cate stiu in PCR erau 4 milioane de membri iar Romania ajunsese la 23 de milioane deci 19 milioane de romani nu erau comunisti. Din discutii cu medici mai batrani am aflat ca medici erau foarte putini membri de partid in comparatie cu alte categorii de intelectuali.
  Corect ! trebuie sa facem diferenta intre activist si membru obisnuit , din care imi amintesc tara a fost condusa de un cuplu de analfabeti plus ca primsecretarii de partid de la judete aveau doar doua facultati : facultatea vietii si facultatea Stefan Gheorghiu..
:mad:
Dar ce ne facem ca dupa moartea lui ceasca apupra Romaniei s-a abatut cea mai mare catastrofa naturala : Ion Iliescu !

PricopArthur

Citat din: AndreiRNCare ai fost membru PCR si de ce?
Eu am fost membru al PCR. Era partid unic, si ca sa poti sa iei o functie mai bine platita era singura posibilitate . Ideea comunismului e buna, aplicarea ei omului e o imposibilitate. 
In colonia de albine insa se aplica perceptele comunismului evanghelic.
Miere multă şi inimă curată!

D006

dar totusi familia de albine ramane o monarhie !
  Ce prostie , in timpul comunismului nu aveai voie sa scrii regina ci doar...matca.

PricopArthur

Eram responsabil cu gazeta de perete a UTC-ului in sectie, si am cerut permisiunea sa scriu despre istoria tarii( 2 pagini pe care le schimbam la 3 zile).
Am primit acceptul, cu conditia sa scriu si despre tovarasu.
Timp de 6 - 7 luni (cred, nu mai stiu exact), am scris numai despre vechii traci, civilizatia Orfica si multe materiale din acea perioada. Era o zona din istoria noastra ocolita in totalitate de manuale.
Ceeace imi placea, e ca dupa ce afisam cele 2 pagini, in fata gazetei erau mereu colegi care citeau ceeace scrisesem.

viorel55

Citat din: dragos2006Nu scapai de nici o mizerie te faceai membru pentru a avea multe avantaje , din acest motiv o groaza de analfabeti au ajuns sefi in partid.
Ce acum este altfel ? Acum este mai rau. Pe vremurile acelea  un activist nu avea puterea pe care o are acum. Ex. : VANGHELIE

PricopArthur

Citat din: dragos2006dar totusi familia de albine ramane o monarhie !
  Ce prostie , in timpul comunismului nu aveai voie sa scrii regina ci doar...matca.
O monarhie doar cu numele. Puterea o detin albinele ca intreg. Nu matca hotaraste cat si unde sa oua.