Care ai fost membru PCR.

Creat de dragos2006, Ianuarie 31, 2009, 01:13:57 AM

« precedentul - următorul »

D006

Citat din: PricopArthur
Acum mult timp un unchi din Ploiesti povestea de un cetatean pe care il ocoleau toti.
Cine vorbea cu el era incaltat de securitate si anchetat constatnt.
Dv sunteti acea persoana?
Cetateanul era periculos sau securitatea?
Eu cred ca nu dar prieteni din copilarie au facut armata la munci doar pt ca m-au cunoscut.

PricopArthur

Citat din: AndreiRN
Citat din: PricopArthur
Acum mult timp un unchi din Ploiesti povestea de un cetatean pe care il ocoleau toti.
Cine vorbea cu el era incaltat de securitate si anchetat constatnt.
Dv sunteti acea persoana?
Cetateanul era periculos sau securitatea?
Eu cred ca nu dar prieteni din copilarie au facut armata la munci doar pt ca m-au cunoscut.
Securitatea.
Raspunsul d-v este indirect. Daca sunteti acea persoana, aveti tot respectul meu. Nu stiu mai nimic din acea "poveste", dar  ati avut curajul sa va opuneti fatis regimului .
Miere multă şi inimă curată!

D006

Au fost cativa care au facut asta dar uni ca mine am acceptat portita deschisa si nu regret.
Alti s-au apus mai departe sistemului si au avut momente de bucurie dar si dezamagire cand au realizat ca schimbarile sunt doar superficiale.

PricopArthur

Vremurile au trecut. Ne puteti spune poveste dv? Sunt sigur ca o vor citi cu interes f multi. Observati ca la intrebarea de la inceputul topicului au raspuns prea putini. Oamenilor inca le e frica sau rusine.
I-am spus tatalui meu ca ati scris aici. Cu toate ca nu v-a cunoscut personal niciodata, va transmite toate urarile de bine.

D006

in '84 (anul 4 de facultate) am avut tupeul sa spun ca nu sunt pregatit cand am fost propus pt intrarea in pcr. secretar pcr era frunzaverde sorin (ministrul turismului, mediului, apararii).
am luat repartitia la calarasi si acolo am vazut ce inseamna sa te opui sistemului. colegi de facultate repetenti au ajuns directori, directori care au distrus platforma siderurgica au ajuns in cercul oamenilor de afaceri, iar eu am ramas in fata calculatorului sa fac proiecte pt smecherii zilelor noastre. ofiteri sub acoperire sunt in continuare consilierii firmelor straine (ei stiu cel mai bine cum si unde se da spaga), sau patronii propriilor firme. si asa am ajuns ca un fost ci-st din armata sa ma faca inginer ratat. e bine, e rau? sincer cand ma culc nu am pe nimeni pe constiinta.
in viata cel mai greu lucru este sa faci bine.

D006

Trebuie sa recunoastem si sa constientizam cu totii MARILE DISTRUGERI ALE COMUNISMULUI: DISTRUGEREA IERARHIEI VALORILOR; CRIZA MORALA PROVOCATA DE COMUNISM; DISTRUGEREA CREDINTEI IN DUMNEZEU. Cati dintre noi, cei mai in varsta s-au opus? Cati dintre voi, cei mai tineri ati militat ca alegerile de dupa 1990 sa fie corecte? Nu cumva cu totii am optat pentru comunism si dupa revolutie? Acum platim pretul corect al acestor alegeri. Cati dintre noi, in afara de a ne jigni si a fi iresponsabili pe forumurile RO, suntem preocupati de o noua tehnologie, incercam sa depasim conditia banala in care ne zbatem. Nu tin lectii de morala, constat si incerc sa lupt, sa schimb ceva! Sigur, sunt altii care poate ar face-o mai bine, dat tac, iar la noi lasitatea e sport national. Inca in 20 12 89 am avut ocazia sa intru in sediile comuniste si ale securitatii. Am iesit invins, NU DE SECURITATE, de cel mai bun prieten. TRADASE! Nu pe mine personal, pe toti ceilalti prieteni ai nostri comuni, cazusera prinsi la frontiera cu Yugoslavia. Unii au fost mutilati de soldatii graniceri romani si sarbi. Copii acestor soldati sunt acum in Italia si fac ce fac. Cine este vinovat pentru toate acestea? Cu multa sinceritate va spun: TOTI! Aceasta confruntare perpetua intre fosti comunisti si nefosti, intre fosti securisti si nefosti a distrus RO si risca sa o distruga iremediabil daca nu o oprim. AM SPUS O POVESTE, DINTR-O TARA CARE CANDVA A FOST FRUMOASA, SI CHIAR A AVUT UN LEU CONVERTIBIL, O TARA CARE SE NUMEA... SI CARE AR PUTEA FI IAR FRUMOASA SI CU LEUL CONVERTIBIL CU ADEVARAT...
PS. Postez un fagure problema, poate il vede cineva, poate se intreaba ce este?

D006

Pun si poza, cu scuzele de rigoare pentru neancadrarea ca dimensiune.

D006

Citat din: D.U.
Cati dintre noi, cei mai in varsta s-au opus?
Cati dintre voi, cei mai tineri ati militat ca alegerile de dupa 1990 sa fie corecte?
Nu cumva cu totii am optat pentru comunism si dupa revolutie?
la noi lasitatea e sport national.
NU DE SECURITATE, de cel mai bun prieten. TRADASE!
Cine este vinovat pentru toate acestea?
Cu multa sinceritate va spun: TOTI! Aceasta confruntare perpetua intre fosti comunisti si nefosti, intre fosti securisti si nefosti a distrus RO si risca sa o distruga iremediabil daca nu o oprim.
Foarte adevarat si la subiect vedeti lucrurile.
Am "prieteni" si chiar rude de care imi este sila pt ca si-au vandut idealurile pt o paine mai usoara FURATA de la alti.
Educatia comunista este clara pe majoritatea forumurilor din romania unde moderatori/admistratori sunt la putere si nicidecum regulile forumului.
Nu este de mirarea ca Ungaria, Bulgaria, Albania sunt cu o generatie inaintea Romaniei cand e vb de lepadarea de trecut si avansul social.

stefan1

D.U.: "Trebuie sa recunoastem si sa constientizam cu totii MARILE DISTRUGERI ALE COMUNISMULUI: DISTRUGEREA IERARHIEI VALORILOR; CRIZA MORALA PROVOCATA DE COMUNISM; DISTRUGEREA CREDINTEI IN DUMNEZEU."
Am aceeasi parere. Din pacate sansa de revenire a fost 1989. Priveam de atunci cu o ciuda imensa cum romanii se lasau pacaliti de cei care s-au autoinscaunat in fruntea tarii. Acum marea majoritate a probelor care puteau separa graul de neghina au fost distruse. Avem revolutionari mai multi din tabara securistilor si colaboratorilor, majoritatea imbogatitilor sunt tot de acolo, Justitia si Parlamentul sunt conduse tot de ei.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Dl. Stefan are o imagine fff aproape de realitate.
Pe aceleasi principi sunt si majoritatea forumurilor din romania conduse.
Daca era dupa mine folosirea ghilotinei franceze ar fi dezinfectat societatea romana de atunci.

PricopArthur

Din pacate, '89 a fost o incercare si atat.
La 10 ani de la revolutie, un ardelean din Reghin spunea "10 ani de democratie au distrus tara mai mult decat 2 razboiaie mondiale"

andrei_salaj

Citat din: D.U.Pun si poza, cu scuzele de rigoare pentru neancadrarea ca dimensiune.
si-a facut de cap gaselnita?