• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Adevaruri nestiute

Creat de dragos2006, Aprilie 03, 2010, 12:12:13 a.m.

« precedentul - următorul »

PricopArthur

Citat din: murphyClar . S-a ales praful si pulberea de topicul asta . ..... Asta e . .... Am inteles .

Nu s-a ales praful. Dar daca se termina tot, macar sa ne mai descretim fruntile. Daca nu va fi nimic, de ce sa stam inbufnati?
Am citit multe despre acest subiect si nu numai. Intrebarea este: suntem mai buni azi fata de cum am fost ieri?
Miere multă şi inimă curată!

D006

Citat din: murphy
Clar . S-a ales praful si pulberea de topicul asta . ..... Asta e . .... Am inteles .

Offf, topicul de discutie exista si va exista intotdeauna dar pune opiniile tale nu doar copy & paste din alte parti.

D006

Citat din: sfantul spiridon
ion din anina, cea mai veche scriere din lume, semne de civilizatie pe fundul marii negre?!   ...sunt adevaruri

Pai Marea Neagra era candva un lac si avea nivelul mai scazut decat Mediterana si cand a aparut ruptura sa inundat cu apa sarata si toate localitatile de pe marginea lacului au fost inundate. De acolo a aparut povestea Potopului.

PricopArthur

Citat din: AndreiRN
Citat din: sfantul spiridon
ion din anina, cea mai veche scriere din lume, semne de civilizatie pe fundul marii negre?!   ...sunt adevaruri

Pai Marea Neagra era candva un lac si avea nivelul mai scazut decat Mediterana si cand a aparut ruptura sa inundat cu apa sarata si toate localitatile de pe marginea lacului au fost inundate. De acolo a aparut povestea Potopului.

Se poate sa ai dreptate, dar in varful dealurilor din vecinatatea Medgidiei, care e in centrul Dobrogei, sunt cochilii de melci si scoici. Inseamna ca aceste dealuri au fost canva un fund de mare.
Miere multă şi inimă curată!

D006

Toata Romania a fost candva un fund de mare si de aceea sunt zacaminte de sare ramase de la evaporare.
Continentul Africa se misca spre nord cam 3cm pe an si acum milioane de ani geografia zonei era total diferite.
India a fost candva o insula dar se misca spre nord si sa lovit de Asia si de aceea avem munti Himalaia.

D006

Macar poza poate sa ramana ?

sfantul spiridon

lumea a aparut la gurile dunarii....inversarea polilor pamantului a facut ca temperatura de azi sa nu fie cea de "ieri"...nu e corut....sunt studii
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

D006

[quote author=murphy a scris:
:hi:  :hi:  :hi:  :hi:  :hi:  :hi:  :hi:  :hi:  :hi:  :hi:  :hi:  :hi:  :hi:  :hi:  :hi:  :hi:[/quote]
Si hai totusi sa continuam .
.......................................
Cred ca nu-s deloc intamplatoare linkurile spre care fac trimitere . Incepand cu cele doua prime filme documentare ce cuprind conferinta marator a lui Nassim Haramein ( pe care l-am ales ,, cap de topic " datorita fantasticei fluente cu care expune ...... ) , continuand cu celelalte ..... n-am incercat decat sa atrag discutia inspre o polemica de nivel .... mondial .
  Fireste ca multe din tot ceea ce se afirma , se sustine , se poate dovedi din paginile ingalbenite ale isoriei ..... pot fi adevarate . De necontestat acest lucru .
  Fara sa incerc sa jignesc pe nimeni , fara sa incerc absolut deloc sa fac aceasta postare sa semene cu un ,, atac la persoana " , tind sa cred , datorita turnurii ce-a capatat-o subiectul topicului , ca nu au fost suficient de bine urmarite link-urile recomandate .
.......................................
  Ce vreau sa spun cu asta , si ce vreau de fapt sa evidentiez :
  Cam tot ce-ati subliniat d-vs , cam toate cate s-au intamplat in istoria recenta si cea cunoscuta , cam toate schimbarile ce-au marcat ..... existenta Terrei , si aici vorbesc despre marile schimbari , s-au cam petrecut odata la 3600 ani !!!
  Acesti 3600 ani ( si multiplii ai acestei cifre ) au marcat marile ,, punti " ( de orice fel ) in existenta Terrei ( chiar si a echilibrului sistemului solar ) . Practic , in tot ce sustineti dvs , in tot ceea ce ne inconjoara , in mai tot ce inseamna schimbari majore la nivel planetar ( de ordin climatic , religios , seismic , etc ) se regaseste ,, teoria NIBIRU " .
AndreiRN]dar pune opiniile tale nu doar copy & paste din alte parti.[/quote]
  Acum vorbim despre propriile pareri .
..........................................
  Parerile mele personale referitoare la acest capitol ..... nu inseamna mare lucru . Sau , mai exact nu inseamna mare lucru pentru voi . Eu insa ..... cred in ele . De ce ? Hai sa extrapolam :
..........................................
  Fara niciun fel de falsa modestie vorbind , am studiat ( la maniera personala ) acest , sa-i spunem asa ,, fenomen " . Acest subiect . Incepand cu scrierile despre cosmogeneza , trecand prin Victor Kernbach - ,, Miturile Esentiale " , Eric von Daniken ( cu tot ce-a scris ) , diversi alti scriitori de gen ( multi  !!!!! Cu tot atat de multe scrieri !!!!! ) , ....... continuand cu cautarea multor raspunsuri in scrierile biblice . Si nu doar ! Mergand mai departe , unde biblia n-a stiut sa-mi raspunda , sau unde ..... ( fara sa fiu blasfemiator ) .... pur si simplu n-are raspunsuri , sau le are ambigue , ..... mergand pana la Coran , la Talmud , la diverse ,, ciorne " ale diverselor culte ale diferitelor popoare .
  Multe din aceste scrieri se cam aseamana intre ele . Va dau un exemplu : Am fost de-a dreptul socat descoperind ........ SIMILITUDINEA ( !!!!! ) dintre Coran si Biblie ! Ma intrebam stupefiat : ....... ,, De ce atata ura intre adeptii unor credinte ...... aproape identice ????? " .
  Faptul ca mai toate aceste credinte , scrieri , cronici , istorii cunoscute , basme , zvonuri , legende , ..... se cam infundau in acelasi punct m-a determinat sa ,, sap " in continuare .
( nu vreau sa-i anihilez elanul lui Andrei , dar mersul pe motor pana la gardul Ariei 51 se incadreaza perfect la topicul ,, drumetii - calatorii " , nu la dezbatreea unui subiect ce , eu cel putin , il tratez cu o deosebita seriozitate ! )
  Sapand in continuare ( fara sa stiu ce caut !!! ) am avut giganticxa surpriza sa descopar ,, teoria Nibiru " . Initial mi s-a parut o fantasmagorie ! Insa , cum ma caracterizeaza faptul ca citesc incontinuu si orice , vrand-nevrand am aprofundat , sa-i spunem asa , subiectul .
  Din cateva vorbe si baiguieli timide ( la inceput ) , usor-usor se trasau raspunsuri ( sau macar intrebari pertinente ) , se concretizau .... RASPUNSURI din ce in ce mai plauzibile ( la mai toate marile enigme ale omenirii ! Din mai toate domeniile ! ) , se ,, infasurau " elegant in jurul unei idei noi dar STABILE , sfarsind ( probabil datorita ,, arbitrului personal " ) intr-o teorie ..... atat cuprinzatoare , atat lamuritoare .
............................................................
  Nici acum nu am taria sa indraznesc sa afirm ca detin raspunsuri . Poate sunt doar victima unui scenariu extrem de bine pus la punct . Este foarte greu de spus . Insa Napoleon spunea :
  ,, Ca sa poti combate ferm pe campul de lupta strange toata informatia pe care-o poti strange . Chiar daca ulterior vei descoperi ca ai strans mai mult de 10 ori decat aveai , de fapt , nevoie ! "
  Si-atunci datoria mea ( si nu doar a mea ) este sa caut asiduu in mai toate sursele posibile dupa ..... ADEVAR ! Mai exact dupa ...... ADEVARUL ABSOLUT !!! )
.............................................................
  ,, Teoria Nibiru " , aceasta teorie spre care am vrut sa va canalizez atentia , ..... personal consider ca nu-i deloc de ignorat sau de luat in bascalie . Repet , nu ma consider deloc un neavenit in acest gen de discutii ( repet , chiar daca aceasta afirmatie suna a lipsa de modestie ) . Intrucat mie mi-a atras atentia in mod special ( si fara sa incerc deloc sa va inoculez parerea mea , poate d-aia am si intarziat cu ea ! ) n-am incercat decat sa declansez o serie de discutii pe aceasta tema .
..................................................
  Referitor la teme ( si la pericolul de a parasi subiectul impus in acest topic ) , ipoteza ,, Marea Neagra " , ,, Paradisul la gurile Deltei " , samd ( o sa aduc personal in discutie multe alte probleme legate STRICT de teritoriul Romanesc . Promit ! ) , ....... nu sunt decat ....... SUBCAPITOLE ale acestei teorii atotcuprizatoare .

D006

Citat din: sfantul spiridonion din anina, cea mai veche scriere din lume,

Cu tot respectul pentru dvs , ..... fals !

D006

Ion din Anina nu este decat ( conform unui link postat chiar in acest topic de catre un user binevoitor ) ..... o mandibula veche de 40 000 ani . Nu prea are nicio legatura cu vreo scriere .
  Referitor si la varsta ,, matusalemica " a unor relicve , Ion nu este decat cea mai veche dovada a existentei omului pe aceste taramuri . Insa este mult ,, eclipsat " de catre scheletul lui ,, Lucy " din Africa si de a altui personaj ( recunosc sincer ca acum imi scapa numele dat acestuia de catre descoperitori ) mai ,, in varsta " decat Ion cu ..... 80 000 ani !!!
  Concret , sa nu confundam relicvele cu .... scrierile . La randul lor se cere , pentru o eleganta cursivitate a ideei ce o dezbatem , sa nu confundam .... SCRIERILE cu oaresce mazgaleli rupestre sau cu ,, stramoasele " semnelor grafice ( ale expunerii ideilor cu ajutorul ideogramelor sau ale reprezentarilor din natura ) . Scrierea , asa cum presupune intelesul exact al acestui cuvant , scrierea cu ,, continut " concret , isi are ( din ce stiu eu ! ) ,, leaganul in bazinul dintre Tigru si Eufrat . Mai exact in zona in care se presupune ca s-a incercat candva construirea turnului Babel .
  Poate se greseste cu cativa km ( cateva sute ! ) localizarea exacta , insa cu siguranta are legatura cu civilizatia Sumeriana .

PricopArthur

Miere multă şi inimă curată!

D006


D006

Citat din: PricopArthurContinuati.

,, Pentru onor .... inainteeeee , .... prezentati .... ARM' ! "
,, Am inteles , sa traiti !!! Continuam !!! Cand doriti ! "

sfantul spiridon

mandibula este o parte a unui craniu, cea mai veche "bucata" dintr-un om
din europa -
potopul a fost declansat aici la gurile dunarii, andrei a cam spus totul
tablitele de la tartaria sunt considerate suportul pe care s-a scris cea mai veche scriere din lume
pe fundul marii negre sunt vestigii in "picioare"
prin inversarea polilor magnetici ai pamantului unele animale ce nu aveau ce sa caute in zonele reci au fost surprinse si rapid inghetate (cazul mamutului descoperit in siberia)
edenul, daca am calcula vechile traiectorii ale polilor a fost chiar aici
o parte din informatii sunt sutinute de napoleoan savescu
nu trebuie sa ne credem buricul pamantului si pentru ca noi ne ferim sa fim mandri- au de gand ucrainienii sa faca publice toate astea...dar in partea lor de lume
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

D006

Citat din: sfantul spiridon a scris:
prin inversarea polilor magnetici ai pamantului/quote]
Iata cum iarasi .... nu ne intelegem ! Nu contest faptul ca ati avea sau nu dreptate !
Ci intreb : ,, Polii magnetici ! Ce-a anume a facut sa se schimbe ??? Datorita carui fenomen ??? "
...............................................
Ceea ce tindeti sa discutati nu sunt decat simple consecinte , urmari , ale unui act istoric ATOTRASPUNZATOR , atotcuprinzator , cu trimitere catre mai toate marile enigme din trecutul Pamantului .
  Vorbiti despre schimbarea polilor magnetici ! Bun ! Perfect !!! Insa ..... se-ntreaba cineva vreodata de ce anume a avut loc ??????????????????????????? Ca si multe altele .
  Stimate d-l Sf Spiridon . Am pt dvs o simpatie anume ( stiti exact de ce anume ) . Odata cu asta o anumita sensibilitate vis-a-vis de orice postare/opinie ce-o exprimati pe forum . Vad ca va implicati in acest subiect , in timp ce altii nu o fac . Daca nu aveti nimic impotriva vom continua ,, polemica " prin intermediul MP-urilor ( sau in curand a mess-ului ) . Este ...... EXTREM DE MULT de vorbit pe tema asta .
  Ultimul lucru pe care vreau sa-l impun aici este aceasta convingere a mea , sau ideea ca eu as detine ,, adevarul absolut " . Insa insist doar datorita faptului ca , aprofundand subiectul mi-am raspuns .... indubitabil la multe intrebari ( de genul acestora ce nu se pun : Schimbarea polilor ! DE CE A AVUT LOC ????? Ce anume a determinat o schimbare de asemenea anvergura ?) Noi , prin aceste dezbateri uitam sa cautam ..... CAUZA !!! Ci ,, vanam " efectele ! Indiscutabil sunt si acestea suficient de interesante . Insa nu ne putem opri doar la enumerarea lor omitand ostentativ ceea ce a determinat petrecerea acestora . Nu mi-o luati in nume de rau , insa insist prin a sustine ca n-ati urmarit cu suficienta atentie ceea ce-am recomandat la inceput de topic . O puteti face , ..... sau nu . Nu-mi permit sa insist .
  Respect !:hi:
sfantul spiridon]
nu trebuie sa ne credem buricul pamantului si pentru ca noi ne ferim sa fim mandri- au de gand ucrainienii sa faca publice toate astea...dar in partea lor de lume
Asta-i adevarul !!!
  Fiecare popor in parte , ca de altfel fiecare entitate individuala , tinde ( dintr-o nevoie de auto sustinere morala ) sa-si asume anumite merite . Sa si le inventeze chiar !
  Credeti ca , sa zicem , Daca Pavel Corut ar fi afirmat in scrierile sale ca Bulgaria este ,, miezu' " , ar mai fi avut in Romania succesul incomensurabil ce l-a avut cu scrierile sale ? NEVER !!! A dat Romaniei ce-au avut Romanii nevoie ( d-aia nu-l agreez eu ! Este un manipulator de mase ! Un profitor ipocrit ! )
  Aici aveti dreptate . Asa este . Ori o facem noi , ori lasam aceasta sansa altora . ..... Si pe acest plan ..... ne este dat sa ne ,, razboim " . Aceste ,, razboiri " , pe toate ,, fronturile , pe toate planurile , din orice si oricand , n-au facut decat sa dea ......... UMANITATEA inapoi . Intreaga umanitate .
  Ca sa si filozofam putin : am putea crede ca de fapt au impins-o inainte ! Ce ne-am fi facut fara spiritul combativ ? Dar fara ..... combatant ? ..... Ne-am fi plafonat , probabil .
.........................................................................
  O seara minunata !