Romania in haos politic

Creat de dragos2006, Octombrie 13, 2009, 08:20:24 PM

« precedentul - următorul »

tinumaftei

Adică cine făcea bine și cui îi făcea bine?
În viziunea lui Vulpes, Dragnea îi făcea bine lui Grindeanu. Dar așa o fi? Grindeanu e cu un picior in pușcărie? Grindeanu avea nevoie de OUG 13?
Dragnea nu a avut decât o singură variantă pentru PM ca înlocuitor al său: Sevil Shaideh!! ... o necunoscuta din gașca "păstaie-porcusor". Probabil că din funcția de vicepremier pe care o avea Shaideh, conducea de facto guvernul României.
Așa îmi explic graba cu care Grindeanu caută să o neutralizeze.
Sunt curios, la o improbabilă cădere a guvernului, cine va fi dispus să ia această funcție? Că om cu coloană nu poate fi?

stefan1

Eu cred ca totusi motiunea va avea succes si Grindeanu va trebui sa plece. Chiar daca Grindeanu ramane, nu va rezista mult timp. Toata tevatura, intr-un fel este o gura de oxigen pentru PSD. Le va permita sa spuna: e adevarat ca nu ne-am tinut de programul cu care am castigat alegerile, dar de vina nu suntem noi, este Grindeanu care ne-a sabotat, fiind omul 'binomului'. Raman la parerea ca opozitia nu trebuie sa se grabeasca sa se instaleze la guvernare, pentru ca lumea are asteptarile pe care i le-a indus Dragnea despre cresterea nivelului de trai. Asta seara a vorbit Ponta, care spune ca e sigur ca motiunea nu va trece si Grindeanu va trebui sa-si faca alt guvern si sa stabileasca clar ce obiective sunt realizabile si sa le urmareasca, iar alte promisiuni "fanteziste" ale lui Dragnea sa fie inlaturate. Daca Iohannis va incerca sa inlature pe Dragnea acum, va fi mai bine pentru tara, dar mult mai rau pentru el si pentru partidul care va ajunge la putere, si care va fi permanent comparat cu promisiunile facute de Dragnea si va fi acuzat de toate nerealizarile pe care oricum nici Dragnea nu le putea indeplini.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

vulpea

la FACEREA... m-am referit la faptul ca l-a promovat,desi si un prost si-ar fi dat seama ca e omul lui Ponta.

vulpea

PS.i.oha e prea prost ca sa ...gandeasca asa de ...pro.fund.

Closcutz

Eu cred ca vor sa-l desemneze pe Mihai Fifor....el era unul dintre candidati si in decembrie....

tinumaftei

N-o sa mai pupe PSD prim ministru. Ponta si gasca lui Constantin nu vor mai vota un guvern PSD.

tinumaftei

Citat din: stefan1 din Iunie 18, 2017, 10:28:13 PM
  Raman la parerea ca opozitia nu trebuie sa se grabeasca sa se instaleze la guvernare, [...]
  Daca Iohannis va incerca sa inlature pe Dragnea acum, va fi mai bine pentru tara, dar mult mai rau pentru el si pentru partidul care va ajunge la putere, si care va fi permanent comparat cu promisiunile facute de Dragnea si va fi acuzat de toate nerealizarile pe care oricum nici Dragnea nu le putea indeplini.

Cu toata stima dl. Stefan, dar exprimarea dumneavoastra este politicianista!!
Pai partidele astea (si cu ele si politicienii) zic ca se lupta pentru fericirea natiei. Ori, expunerea dumneavoastra arata fix contrariul, adica se lupta pentru binele lor, iar nenorocirea natiei este momentul de glorie al unui politruc care poate sa isi manifeste dibacia. Halal!
Este deja exemplu de manual: Iuliu Maniu, la 23 august, in loc de a devenii PM a ales sa se dea la fund. Cred sincer ca alta era soarta Romaniei daca el devenea PM. Dar a ales sa castige capital politic, asa credea, si a ajuns sa moara mizerabil in temnita comunista.
Pe Maniu nu il voi plange niciodata. Asta sa fie soarta tuturor politicianistilor.
Iar pr Ioha in "sfatuiti" sa adopte aceasi conduita. Pai tara asta nu are nevoie sa admire maiestria politica a nimanui, are nevoie sa creasca sanatos, chiar daca sunt necesare si amputari (de venituri).
De asta il admir pe Boc, atunci cand a fost timpul "corectiilor" financiare, nu a zis "Faceti voi asta, eu vreau sa am capital politic!" Sigur, Boc are pacatele lui,dar pe astea politicianiste nu le-a avut.

oroles

Citat din: tinumaftei din Iunie 19, 2017, 06:58:18 AM
N-o sa mai pupe PSD prim ministru. Ponta si gasca lui Constantin nu vor mai vota un guvern PSD.
Dar de ce crezi ca se negociaza cu UDMR? De ce crezi ca sunt racolati parlamentari din alte partide? UDMR stie ca poate guverna fara a risca doar cu PSD. Cu Grindeanu la guvernare ar insemna sa se amageasca. Stiu si ei ca un astfel de guvern nu ar rezista. Interesanta conferinta de aseara a premierului (atat prin modul inedit in care s-a desfasurat, cat si prin discursul lui Grindeanu). Grindeanu a avut un discurs demn de un presedinte de partid. Aia cu "singurul care va profita va fi Iohannis". Chiar ne-a facut sa credem ca Iohannis e un malefic. Cu totii stim ca nu e asa. Iohannis nu are ce profita si cel mai bine pentru imaginea lui este sa stea departe de scandal. Si sa nu uitam ca Grindeanu, imediat dupa tentativa esuata de debarcare pusa la punct de Dragnea, a mers sa discute cu ...Iohannis. Deci nu e dracul chiar atat de negru. Tot discursul lui Grindeanu a fost facut pentru a mai atrage disidenti din PSD. Ce e interesant, dupa mine, e ca in spatele lui Grindeanu se afla ceva baieti cu ochi albastri. Sa vedem pana unde se va merge.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

oroles

Dl. tinumaftei, Boc a taiat salariile angajatilor de la stat (dar nu la toti, la baietii cu ochi albastri nu au taiat nimic). Salariul meu a ajuns atunci la 730 ron, suma din care cu greu se putea trai. De la investitii nu s-a taiat nimic atunci. Si am vazut ce investitii s-au facut. Partii de schi cu spagi de 800 000 euro in buzunarul lui Nuti. Pretul crizei a fost platit incorect doar de bugetari si angajati din privat (la inceputul crizei eram angajat la un IFN si salariile angajatilor fusesera reduse iar o parte din angajati disponibilizati).  Pensionarilor le-au mers pensiile in continuare.

D006

Si Olguta  a taiat salariile profesorilor cu 25% si nu a mai sarit nimeni de cur in sus. A spaguit liderii de sindicat din invatamant si nimeni nu a bagat de seama ca profesorii au luat-o in gura.

filip

Citat din: D006 din Iunie 19, 2017, 08:03:56 AM
Si Olguta  a taiat salariile profesorilor cu 25% si nu a mai sarit nimeni de cur in sus. A spaguit liderii de sindicat din invatamant si nimeni nu a bagat de seama ca profesorii au luat-o in gura.
Ei nici chiar asa,cum sa o" ia in gura" doamna Laura?????
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

oroles

Citat din: D006 din Iunie 19, 2017, 08:03:56 AM
Explica-le mai bine ca sa inteleaga. Maririle salariale la profesori, incepand cu 1 ianuarie 2018 (dupa devansarea termenului de 1 iulie)  nu sunt mariri salariale. Practic, daca tu ca profesor vrei salariu mai mare va trebui sa renunti la a-ti plati contributiile la stat (CAS, CASS). Guvernul PSD, in marinimia lui iti da aceasta posibilitate incepand cu 1 ianuarie 2018. Astea sunt maririle promise.

oroles

Hai sa va povestesc una tare cu sindicatul din invatamant. Unei rude i s-au imputat de catre Curtea de Conturi niste sume (80 ron), sume ce constau in deplasari de serviciu (deci corect decontate). Banii i-au fost retinuti din salariu. Au sesizat sindicatul. Sindicatul a deschis proces aratand doar ca suma imputata a fost retinuta printr-o procedura ilegala, nicidecum ca a fost corect decontul iar decizia Curtii de Conturi a fost gresita. Practic, sindicatul a tinut cu Curtea de Conturi. Procedura s-a reluat si uite asa a trebuit sa dea banii inapoi.

oroles

Dar de plagiatul Olgutei din teza de doctorat ce se mai stie? Dupa ce a fost deconspirata de catre prof. Cosima Rughinis, Olguta ar fi promis un Jihad impotriva acestei profesoare pentru a-si dovedi nevinovatia.

D006

Cica intotdeauna e loc si de mai rau . Acum asistam la un circ dintre doi indivizi care nici macar nu ar trebui sa apara la televizor . Unul e Grindeanu , preș cu pretentii de covor . Iar altul e Dragnea  sarac coclit cu pretentii de boier.