Romania in haos politic

Creat de dragos2006, Octombrie 13, 2009, 08:20:24 PM

« precedentul - următorul »

Cris

CitatDragii mei, noaptea e un sfetnic bun.
Pentru tot ce nu a fost tocmai in regula azi , cu calm , noaptea o sa le gasesca rezolvare.
Insa sa nu uitati : Sa nu cada inserarea peste supararea voastra..... Iertati , Iubiti, Zambiti si va Rugati.
Noapte buna....!

Doamne, miluieste pe cei ce ma urasc, se sfadesc cu mine si ma ocarasc, asemenea si pe cei ce ma graiesc de rau, ca nu cumva vreunul din ei sa patimeasca ceva rau pentru mine, necuratul, nici in veacul de acum, nici in cel ce va sa fie. Ci-i sfinteste pe dansii cu mila Ta, si-i acopera de bunatatea Ta, Preabunule Stapane. Amin.

Manastirea Prislop

fiecare trebuie sa aiba niste repere in viata

"Doamne, miluieste pe cei ce ma urasc, se sfadesc cu mine si ma ocarasc" sa nu cumva sa fiu nevoit sa ma ocup eu de ei  :P interesant concept
,,Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." Albert Einstein

nickialomita

Ii inteleg pe cei care nu vor se se mai predea religia in scoala , insa este obsolut necesar si obligatoriu ca pentru cei care vor se se asigure toate mijloacele necesare .
Religia  inseamna identitate nationala. Valorile morale predate la orele de religie sunt binevenite pentru orice copil.

Cris

religia are si ea rolul ei dar nu cred ca e bine sa fie materie obligatorie in scoala
,,Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." Albert Einstein

Aurel

A minti nu e un lucru bun in sine, uneori toti o facem si de multe ori ne scoate sau ne incurca mai mult.E la apreciera fiecaruia daca o face sau nu.Asa si cu religia trebue lasata la aprecierea fiecaruia.Parerea mea e ca religia va dainui cat lumea si pamantul oricat s-ar impotrivi unii.Printre cei ce au obiectii ma nunmar si eu mai ales in ce priveste comportamentul preainaltelor fete bisericesti.
  P.s.Analogia nu a fost intamplatoare.E parerea mea si totusi, nu de putine ori am spus Doamne ajuta-ma sau Doamne iarta-ma!

Cristel

Citat din: nickialomita din Noiembrie 15, 2014, 10:39:56 PM
Ii inteleg pe cei care nu vor se se mai predea religia in scoala , insa este obsolut necesar si obligatoriu ca pentru cei care vor se se asigure toate mijloacele necesare .
Religia  inseamna identitate nationala. Valorile morale predate la orele de religie sunt binevenite pentru orice copil.
Identitate nationala prin religie? E absurd. Credinta este poate baza noastra, dar nu religia, asa cum este ea prezenta acum. E cea mai mare gresala sa predai religia unor copii care habar nu au de principiile de baza si invata despre "rau" sau "pacat".
"insa este obsolut necesar si obligatoriu ca pentru cei care vor se se asigure toate mijloacele necesare " Ce ai vrut sa spui cu asta ca eu nu te-am inteles? poti fi te rog putin mai explicit?
Biserica la ora actuala e plina de greseli cumplite, au dat de ban si fac din asta noul Dumnezeu. Preotii nu mai sunt preoti cu har ci fac din asta o profesie, cum e cea de slujbas la stat. Ridicam o catedrala de 400 milioane de euro, ma rog, ca e a mantuirii neamului, desi era mai bine ca banii sa-i fi investit in 2000 de scoli, spitale, azile, orfelinate. Nu credeti? Sau sa fi investit in aducerea Basarabiei acasa, la sanul mamei...
A face din religie o materie inseamna sa ucizi din fasa credinta unui copil. Daca el nu va trece peste orele de religie zambind, va ramane cu ura fata de ceea ce i se spune. Daca religia ar fi fost obligatorie pe timpul meu, cred ca as fi fost un mare ateu. Tot ce vine cu forta si fara o explicatie stiintifica tinde sa devina fanatism. Am auzit de curand ca intr-o clasa de a VI a s-au organizat excursii la moastele nu stiu carui sfant iar copii erau tarati pe coate prin clasa ca sa stie cum vor proceda cand vor ajunge la racla cu sfintele moaste...Asa ceva e prea mult! Parca Isus a spus Lasati copii sa vina la mine. Eu m-am dus spre povestile religioase pentru ca imi placeau cum erau povestite de o strabuna, nu pentru ca aveam profesor la clasa. Biserica sa se deschida si sa faca duminici culturale, sa invite copii pentru a le deschide calea, nu sa se amestece cu mundanul.
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

dan sebastian

Tu vrei preoti cu har, care prin comportament si felul de a predica, sa te atraga de placere. Astia sunt cei care au ca hoby religia (sunt cei care cred), cum avem noi apicultura. Ii gasesti foarte rar, majoritatea sunt prin chilii in manastiri. Restul sunt produsul unor scoli sau au fost trimisi de familie de acasa du-te mama sa te faci popa ca se castiga bine.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

marian sima

Citat din: Cris din Noiembrie 15, 2014, 10:43:33 PM
religia are si ea rolul ei dar nu cred ca e bine sa fie materie obligatorie in scoala

Nu are ce cauta religia in scoala.

Daca parinti sant atei si vor ca odrazla lor sa aibe aceiasi convingere ca ei?
Unde mai este libertatea religioasa.

Biblia spune ; Deuteronom 6:6-7. “Poruncile acestea, pe care ţi le dau astăzi să le ai în inima ta. Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi şi să vorbeşti de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula.”

Cea mai buna educatie religioasa o da parintele copilului sau .

Identitatea nationala prin religie.
Atunci cand nu v-om mai fi aratati cu degetul de catre francezi,olandezi si altii ca furaciosi,violatori ,cersetori si altele atunci poti sa te identifici ca popor religios.
Pana atunci mai e cale lunga ,ce pot spune eu acuma este ca, capi biserici ortodoxe pentru 30 de arginti fac politica in biserica.
Isus nu a fost PSD-ist ,Dumnezeu spune;Omule i-ti pun in fata binele si raul alege binele ca sa traiesti.

Asa puteau sa spuna si preoti,alegeti oameni buni ce credeti ca este bine.

bismark

Nu exista padure fara uscaturi si tagma preoteasca nu mai este ce a fost o data cu frica lui Dumnezeu, azi vezi preoti afaceristi, homosexuali,pedofili si mai rau hoti, hapsini dupa avere.Dar cei mai multi sint ceea ce trebuie sa fie.Cu respect si cu frica de Dumnezeu. ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

Kov iulian

Citat din: bismark din Noiembrie 16, 2014, 02:52:54 PM
   Nu exista padure fara uscaturi si tagma preoteasca nu mai este ce a fost o data cu frica lui Dumnezeu, azi vezi preoti afaceristi, homosexuali,pedofili si mai rau hoti, hapsini dupa avere.Dar cei mai multi sint ceea ce trebuie sa fie.Cu respect si cu frica de Dumnezeu. ^:)^

Populatia indigena din australia are un obicei vechi de sute sau mii de ani.
Dau foc intentionat vegetatiei uscate, toti boscheti uscati, apoi in urma acestor focuri iarba si plantele fragede incep sa rasara.
Acele plante fragede nu mai sunt umbrite de toti boschetii si cresc in voie.

La noi sunt tinuti de prasila spinii si boschetii si se sacrifica iarba frageda.

http://youtu.be/AXG_2JSW0FA

oroles

Iuliane, mai da-i in masa de aborigeni ca ceea ce fac ei e o crima. Arderea vegetatiei, fie ea si controlata este o mare prostie. S-ar duce dracului orice urma de diversitate. Nu stiu daca e bine sa duci albinele acolo dupa ce au dat astia foc deoarece nu mai raman decat plantele care pot regenera din radacini. Ard semintele si pocnesc ca popcornul. Iti spune unul care a vazut aceasta practica pe miristile de la bunicii mei. Sute de hectare erau incendiate pentru a curata miristile dupa trierat. Era prapad in urma. Vedeai fugind de la ciocarlii, iepuri, caprioare, vulpi cu pui in gura.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Kov iulian

Citat din: oroles din Noiembrie 16, 2014, 06:48:50 PM
Iuliane, mai da-i in masa de aborigeni ca ceea ce fac ei e o crima. Arderea vegetatiei, fie ea si controlata este o mare prostie. S-ar duce dracului orice urma de diversitate. Nu stiu daca e bine sa duci albinele acolo dupa ce au dat astia foc deoarece nu mai raman decat plantele care pot regenera din radacini. Ard semintele si pocnesc ca popcornul. Iti spune unul care a vazut aceasta practica pe miristile de la bunicii mei. Sute de hectare erau incendiate pentru a curata miristile dupa trierat. Era prapad in urma. Vedeai fugind de la ciocarlii, iepuri, caprioare, vulpi cu pui in gura.

Am vorbit la figurat

Bătrânul

Cine nu voteaza , SA NU_I AJUNGA MINA PINA LA FUND !

ionel07196555

Citat din: bismark din Noiembrie 16, 2014, 02:52:54 PM
.Dar cei mai multi sint ceea ce trebuie sa fie.Cu respect si cu frica de Dumnezeu. ^:)^
POVESTEA  E LUNGA .
in 25 de ani am fost in multe biserici din multe zone din tara in mod deosebit in SUD SI SUD ESTU tari .
NU am fost in maramures si nordu moldovei decit in vizita la minastiri si pot spune ca
foarte putin sint preoti care se vede ca au vocatie si nu servesc BISERICA doar pentru a avea un salariu si un servici,PUTINI foarte putini.
Si la celelalte culte si confesiuni situatia e la fel.

nickialomita

Depinde ce cauti . Procentul "uscaturilor" e mai mic decat al celor care sunt asa cum trebuie. Avem destule repere morale si religioase .
Statul prin sistemul de invataman e obligat sa-mi asigure , daca eu vreau , educatie religioasa pentru copilul meu.
Tavalugul comunismului a lasat urme adanci in multi dintre romani din cate vad. Ateismul a fost religia comunismului,"omul nou" .
Acest regim a trecut , puteti  sa incercati sa cautati linistea sufletului in valorile religioase indiferent de confesiune.
Succes!

Kov iulian

Nu puteti pierde discutiile de pe antena 3.

Sunt minunate   =)) =)) =)) =)) =)) =))