Romania in haos politic

Creat de dragos2006, Octombrie 13, 2009, 08:20:24 PM

« precedentul - următorul »

Alutus

Citat din: dan sebastian din Noiembrie 13, 2014, 02:34:14 PM
Din pacate, ai mei strabuni, din partea barbateasca au venit acum 400 de ani cand s-a construit manastirea Tismana de catre Nicodim. Stra..stra bunicul a venit dinspre Serbia si singurul lucru pastrat a fost numele de familie care se termina in ici. Tot oltean ma simt. In 400 de ani au fost peste 20 de generatii succesive.
Care-i pacatul?! Am copilarit pe un maidan in care se aflau: romani din toate zonele, evrei, armeni, turci, sarbi, greci, sasi, unguri, rusi, italieni, francezi si unul Vansaanen( noi ii spuneam vanzan)
Cel mai inflacarat patriot era Vasilica, turcul :uimit: Nu ne-a separat nimic niciodata, in afara de jocurile de fotbal.  Am aflat  tarziu, dupa ce ne-am risipit, ca bunici de-ai lor venisera din toate colturile Europei. Nu ne-am gandit nici odata, ca unii sunt mai romani decat altii, sau ca unii ar avea bube mai multe. In 24 ianuarie, ne strangeam intr-un coltisor , si cantam ore in sir, de speriam cartierul: hai sa dam mana cu mana , cei cu inima romana.
Sa nu uiti Darie!

Cris

Citat din: Alutus din Noiembrie 13, 2014, 12:20:16 PM
Citat din: Cris din Noiembrie 12, 2014, 09:18:53 PM
haideti sa gasim alti politicieni care sa ne reprezinte
Ma dusei , ma dusei, pana gasii propunerea lu" matale tomna la Sibiu. Neamtul Klaus, corespunde intocmai portretului robot de-l facusi mai la deal, cu referire la cel mai bun oltean.
sa inteleg ca esti oltean pentru ca te-ai nascut in oltenia la fel cum si Klaus e ardelean pentru ca s-a nascut in ardeal  :rotfl:
ce e drept conteaza foarte mult mediul in care cresti, dar sa iti faca placere sa fii mintit si sa fi dus cu zaharelul doar pentru ca traiesti intr-o anumita regiune a tari mi se pare hilar
nu stiu sa iti dau procente dar sant destui moldoveni si olteni si in ardeal, dar nu prea am vazut ardeleni sa plece probabil din cauza lui Salajan

Citat din: dan sebastian din Noiembrie 13, 2014, 12:41:33 PM
Sunt oltean si sunt mandru de asta. Sa-ti zic un banc cu olteni. Cand un oltean ajunge in banat sau ardeal intr-o firma in 3 luni ajunge director. Daca nu, e trimis inapoi in oltenia la recalificare.
Si sa nu crezi ca toti oltenii sunt pt. ponta.

prin ardeal bancu e altfel
Cand mergeau in armata oltenii prima oara intrebau unde e magazia cu grade, moldoveni intrebau unde e cazanu cu mancare si ardeleni intrebau "no cand plecam acasa"

fiecare e liber sa voteze cu cine simte ca il reprezinta

pe mine unul nu ma reprezinta un fanfaron fara onoare care incearca sa ma minta in fata chiar daca e oltean, moldovean, ardelean sau ceo mai fi el
,,Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." Albert Einstein

pharaonu75

Tot aud ca Iohannis nu e roman... dar Hagi este? Halep este? Dar Damian Draghici? Miodrag Belodedici sau Ladislau Boloni or fi romani? Dar Helmuth Duckadam? Henri Coanda? Mina Minovici? Si lista ar putea continua...
Sa le fie rusine celor care spun ca Iohannis nu e roman!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

stefanm

cea ce stiu e ca nu stiu nimic! Socrate

Cristel

Citat din: dan sebastian din Noiembrie 13, 2014, 12:41:33 PM
Sunt oltean si sunt mandru de asta. Sa-ti zic un banc cu olteni. Cand un oltean ajunge in banat sau ardeal intr-o firma in 3 luni ajunge director. Daca nu, e trimis inapoi in oltenia la recalificare.
Si sa nu crezi ca toti oltenii sunt pt. ponta.
Noi respectam mult mai mult ce sunt in stare sa faca nemtii. Faptele conteaza mai mult ca vorbele.
Si pana una alta " Hai Romania !" ca daca pierdem iar calificarea ma uit doar la divizia b. ca restul ne-au confiscat cei de la digi. Dupa ce faci ab . nu mai transmit decat meciuri de dincolo. Divizia A este tabu.
Eu nu inteleg de unde o scoateti cu Ponta ca e oltean! Are o casa facuta in Gorj dar pe un teren cumparat de la un secretar de al lui de la TSD, 1371 mp, Baia de Fier, cand cineva i-a deschis capul sa faca resedinta pe Gorj, judet de obicei rosu, si sa-i ia locul lui Mischie, ca tot calca el in strachinile PSD. Si cum tanarul Ponta tot isi dorea un ciolan pe vecie, iata ca se facu oltean! Mi-ar fi rusine cu un asa oltean ca el. Minte de ingheata apele.
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Cristel

Bonus: strabunii sai sunt albanezi, au venit in Romania pe la 1900... MANDRU CA SUNT ROMAN e doar , vorba lui, o lozinca goala... Daca citim poezia dedicata de VC Tudor inainte de primul tur si de urmatorul sarut de Iuda, e evident ca ne edificam despre ce anume vorbim!
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Alutus

Citat din: Alutus din Noiembrie 13, 2014, 12:20:16 PMNeamtul Klaus, corespunde intocmai portretului robot de-l facusi mai la deal, cu referire la cel mai bun oltean.
Traducere: Il consider pe Klaus, un foarte bun roman. Voi nu stiti de gluma ? Bai sasilor!
Sa nu uiti Darie!

Alutus

Am bucuria, că un brav barbat a dat cu parul peste mana hrapareata a  popilor de la toate nivelele, pripasiti prin toate scolile romanesti, sub forma asa zisilor profesori de religie, teroristi si impostori cu sutana. Aproape ca la lasa pe putori si ipocriti, fara painea dulce a nemuncii. Absolventi ai unor facultati de teologie, care scot anual mii de popi voinici, de rup ursul in maini si care in loc sa munceasca cinstit, cer parohii, biserici noi si posturi de "profesor". Pentru ei si pentru prezbitera. Si in plus au si o asa zisa dubla specializare, pe post de parasuta de urgenta, in dauna adevaratilor profesori. O rusine!
Sa nu uiti Darie!

pistol28

Salariul Patriarhului Daniel va fi de aproape 8.000 de lei

http://www.mediafax.ro/social/salariul-patriarhului-daniel-va-fi-de-aproape-8-000-de-lei-

Şapte angajaţi din Palatul Victoria iau, lunar, salarii sau indemnizaţii mai mari decât şefului Guvernului, care câştigă 6.148 de lei. Cel mai bine plătit din întregul guvern este fostul procuror general al României, Ilie Botoş,

Legea 142/1999

Anexa 1A - FUNCTIILE SI COEFICIENTII DE MULTIPLICARE pentru stabilirea indemnizatiilor personalului din conducerea cultelor religioase si ale unitatilor de cult recunoscute in Romania, asimilate functiilor de demnitate publica

[extras]

Nr crt/Functia/nr maxim posturi/Coeficient multiplicare
1. Patriarh / 1 / 20,300
2. Mitropolit, arhiepiscop, sef rabin, muftiu, episcop-sef de cult / 22 / 17,600
3. Episcop, presedinte uniune, prim-delegat, episcop vicar patriarhal / 29 / 15,400
4. Episcop vicar, episcop coajutor, episcop auxiliar, arhiereu-vicar / 21 / 13,000

ANEXA Nr. 1B - FUNCTIILE SI COEFICIENTII DE MULTIPLICARE pentru stabilirea salariilor de baza ale personalului din conducerea cultelor religioase si ale unitatilor de cult recunoscute in Romania

[extras]

Nr crt/Functia/nr maxim posturi/Coeficient multiplicare
1. Vicepresedinte uniune, delegat, vicar independent, vicar administrativ patriarhal, vicar general, secretar general, consilier patriarhal / 37 / 6,000
2. Secretar patriarhal, inspector general bisericesc, vicar administrativ eparhial / 28 / 5,200
3. Consilier eparhial, secretar eparhial, inspector eparhial, exarh, protopop secretar la Cancelaria Sfantului Sinod / 531 / 3,600
4. Staret, superioara, egumen / 365 / 2,700

ANEXA Nr. 2 - PERSONALUL CLERICAL angajat in unitatile care apartin cultelor religioase recunoscute din Romania

[extras]

Nr crt/Functia/nr maxim posturi/Coeficient multiplicare minim/Coeficient multiplicare minim Preot, diacon, pastor, vestitor, imam

1. Cu studii superioare: / 9.887
•gradul I / 1.495 / 1,755 / 2,310
•gradul II / 3.845 / 1,470 / 1,950
•definitiv / 2.096 / 1,370 / 1,855
•debutant / 2.451 / 1,350 / -

2. Cu studii medii: / 3.603
•gradul I / 295 / 1,370 / 1,855
•gradul II / 762 / 1,275 / 1,635
•definitiv / 1.435 / 1,260 / 1,540
•debutant / 1.111 / 1,250 / -
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

bio

Citat din: Alutus din Noiembrie 15, 2014, 03:33:20 PM
Am bucuria, că un brav barbat a dat cu parul peste mana hrapareata a  popilor de la toate nivelele, pripasiti prin toate scolile romanesti, sub forma asa zisilor profesori de religie, teroristi si impostori cu sutana.

..poate o fi buna "religia" in scoli, dar nu sunt de acord cum se practica in mod actual.

Nu cred ca este normal ca unui copil de 6-7 anisori sa i se "bage in cap" ca Dumnezeu a facut lumea, plus alte super-puteri ale tatalui ceresc  ... cred ca intii copilul sa invete adevarul stiintific apoi adevarul teologic .

oroles

Citat din: bio din Noiembrie 15, 2014, 08:36:42 PM
Citat din: Alutus din Noiembrie 15, 2014, 03:33:20 PM
Am bucuria, că un brav barbat a dat cu parul peste mana hrapareata a  popilor de la toate nivelele, pripasiti prin toate scolile romanesti, sub forma asa zisilor profesori de religie, teroristi si impostori cu sutana.

cred ca intii copilul sa invete adevarul stiintific apoi adevarul teologic .
Ambele sunt "adevaruri"... De exemplu evolutionismul si creationismul se suprapun. Biblia in Geneza spune ca Dumnezeu a creat mai intai cerul si pamantul si apoi, plantele, pestii, pasarile... si la urma omul. Acelasi lucru il spun si evolutionistii. Omul este ultimul pe scara evolutiei. Acum 8000 de ani daca spuneai unuia de evolutie si nu ii vorbeai in "povesti" puteai si sa mori. De aceea s-a creat sub aceasta forma povestea Genezei. Pentru mine e absolut fascinanta aceasta asemanare.

Religia in scoli era foarte buna din 2 motive:
- are rolul de a crea la copii o morala pozitiva din punct de vedere social. Eu unul, daca as avea, mi-as da copilul la ora de religie, chiar daca ii pune 4 profesoara.
- ii dezvolta partea spirituala a copilului. Omul nu este numai fiinta sociala ci si spirituala. Se vorbeste chiar despre inteligenta spirituala. A aparut si o stiinta noua: noologie = stiinta sufletului.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

pharaonu75

Eu am facut scoala generala pe vremea lui Ceausescu si nici nu se punea problema religiei in scoli. Religie am invatat mergand cu bunica de mana, la biserica, iar la scoala invatam ceea ce trebuie sa invete orice copil: matematica, gramatica, literatura, biologie, geografie...
Ma bucur enorm ca nu mai este obligatorie religia in scoli. De ce sa imi indobitoceasca copilul de mic, atunci cand nu poate discerne? Ca sa devina mai usor sclavul si masa de manevra a Prea-Fericitului, Prea-Luminatului, Prea-Inaltului, Prea-Nesatulului Patriarh?
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bio

Citat din: oroles din Noiembrie 15, 2014, 08:56:41 PM
....
Religia in scoli era foarte buna din 2 motive:
- are rolul de a crea la copii o morala pozitiva din punct de vedere social. Eu unul, daca as avea, mi-as da copilul la ora de religie, chiar daca ii pune 4 profesoara.
- ii dezvolta partea spirituala a copilului. Omul nu este numai fiinta sociala ci si spirituala. Se vorbeste chiar despre inteligenta spirituala. A aparut si o stiinta noua: noologie = stiinta sufletului.

Oroles, tu stii ce invata copii la religie..??.... O sa i-ti schimbi parerea cind o sa ai copil si o sa il vezi ca in fiecare saptamina p**a bleaga ala, care ii este profesor de religie, il pune sa invete cite o rugaciune ... care ii indobitoceshte sa nu ghindeasca "ce ?" si "de ce ?" ca ar fi "pacat" .

bismark

La noi la scoala religia este predata de preotul satului si nu este obligatoriu sa participe toti copii.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

oroles

Partial va dau dreptate. Cand eram prin clasa a VII-a aveam un profesor de religie un preot raspopit. Fusese preot in Budesti, jud. Calarasi. L-au dat astia afara deoarece iubea si alte femei decat pe sotia lui. La un moment dat ne spune ca nu este bine sa avem averi, aur si alte bogatii si ca averea folosita doar intr-un anumit mod ne aduce "mantuirea". A urmat intrebarea lui "In ce mod?" Au incercat colegii de clasa sa dea mai multe explicatii, gen "miluirea saracilor" si alte astfel de raspunsuri. Niciunul nu il multumea pe deplin. Cand am vazut ca omul nu e multumit am zis si eu "Folosirea averii pentru ridicarea de biserici si donatii catre acestea" si mai ca i-am provocat un orgasm. In consecinta cred ca bisericile sunt niste veritabile afaceri. Dar sa nu ii dam apa la moara lui Marian...

Apropo de prima rugaciune, am invatat-o cand aveam cca 4-5 ani. M-a invatat bunica mea. E celebra "Ingerasul". Nu sunt ateu, dar cine sunt eu sa ii judec pe preoti?
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani