Romania in haos politic

Creat de dragos2006, Octombrie 13, 2009, 08:20:24 PM

« precedentul - următorul »

fiug1970

daca s/ar face un sondaj si s/ar pune o singura intrebare:isi merita personalul sanitar salariile?....pe mine nu m/ar surprinde rezultatul!cazuri ca romikele ar fi ca si sansa de a te lovi un traznet sau sa castigi la loterie!!!toti santem deacord ca noi insine santem vinovati ca dam,dar când viata este doar una si tuturor ne place sa traim............credeti ca celor ce pleaca din ro.(personal sanitar)in alte tari,le vine usor când constata ca halatele n/au buzunare?
marian,daca te interesai sa vezi daca respectiva doctorita avea cabinet particular,puteai vedea(chiar cu/n singur ochi)ca acolo,la cabinetul particular,lucrurile erau cu totul altele:si amabilitate si ordine si toate cum ar trebui sa fie!!
aveam o cunostinta,asistenta la spitalul judetean,la oncologie.mi se facea parul maciuca când povestea cu dezinvoltura cum se jecmaneau familiile muribunzilor de cancer !!!se facea troc pentru o zi de viata fara dureri !!!
numai bolnav sa nu fii !!!
cel putin cu popii......te belesc o data si gata.mai bine zis ii belesc pe cei vii...

bismark

Eu celor care au cabinete particulare nu le-as mai da si salarii.Daca vrea sa lucreze la stat sa nu mai aiba cabinete particulare si atunci isi vor da interesul sa lucreze corect.Asa ca isi bat joc la stat sa mergi la el la cabinet ca acolo este obligat sa-si faca treaba ca tariful este mai piperat.Si medicamentele se scurg catre cabinetele lor.Cei de la stat sa trateze numai pe cei care sint asigurati si platesc luna de luna.Platesti o viata si cind ai nevoie trebuie iar sa dai- nu-i corect. Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

romikele

Nu numai faptul ca nu mi s-a cerut nimic, dar si profesionalismul si atentia cu care am fost tratat au fost de departe peste ceea ce mi s-ar fi oferit la Bucuresti sau oriunde in alta parte.
Nu am fost singurul internat, asa ca am putut vedea ca nu sunt singurul beneficiar al acestor servicii.
Multi fac greseala ca si daca se lovesc la o unghie, sa dea fuga la Bucuresti, de parca acolo umbla cainii cu colaci in coada.
Sunt medici foarte buni si la spitalele din provincie, dar despre care nu se face atata valva.

Sistemul e construit din subansamble . Daca acestea nu sunt unse, e normal sa scartaie.
Daca noi nu am da, nu i-am invata pe cei ce iau cu naravul...

fiug1970

Daca noi nu am da,............daca iti spune verde in fata ca TE COSTA x milioane daca vrei sa te opereze de x ???ce faci?reclami la politie care si ea este mai corupta?sau te ambitionezi sa nu dai, sa dai exemplu?sa fii erou necunoscut,mort pe baricada cinstei?
era o moda cu dusul la bucuresti pt.operatii mai dificile.pe la spitalele universitare,medicii erau plini de bani si nu se mai uitau la 15/20 milioane(milioane pe care daca le dadeai la provincie,iti faceau RK.ieseai nou/nout),mai ales ca mai toti erau profesori univerisitari,veneau doctori straini pt.schimb de experienta,etc.nu doar pt.ca erau mai bine pregatiti se alegea capitala.
acum ani de zile,cand am inscris baiatul la gradinita,ni s/a cerut analize medicale(sange si plamani)am fost la policlinica si ni s/a cerut cate 50 de mii de cap de vita furajata.am replicat ca eram angajati si erau analizele gratuite.raspunsul a iesit pe gaura ghiseului ca un urlet:daca vreti bine,daca nu,nu !am iesit si noi pe cararea facuta de urlet.......am dat 100 de mii la o cunostinta si ne/a adus hartiile semnate si parafate fara sa pasim usa vreunui cabinet.

D006

Citat din: ionel07196555 din August 10, 2014, 04:37:45 PM
Cunosti pe pielea dumitale situatia din sistemul de sanatate atit ca pacient cit si ca medic dar lucrind in sistem va este greu sa recunosteti .
sistemul e bolnav nu din cauza angajatilor , din cauza pacientilor si a inculturi noastre .
CETATEANU ............

De vina nu este cetateanul ! de vina sunt cei care conduc sistemul !

Cea mai mare vina o poarta smecherii din spatele politicienilor care prin intermediu media manipuleaza masele facand o imagine negativa  cadrelor medicale din Romania.
  In Romania sunt ZECI DE MII DE CADRE MEDICALE  care isi fac datoria cu onestitate , dar la televizor veti vedea numai cazuri de malpraxis si spaga in spitale . E o vorba din batrani care spune ca daca intr-un butoi cu miere arunci o linguriță cu cacat , tot butoiul va contine cacat.
   Nu poti generaliza cateva cazuri reprobabile la nivel de intreg sistemul.

TDI

Democratia asta presupune, demos si kratos, puterea poporului. Cetateanul alege altceva.
Capitalismul creează sistemul.
Am ajuns la democratia capitalista, care se bazează pe un sistem de legi, ignorate pana la urma si de cetatean.

D006

statistic pe lumea asta exista mai multi prosti decat inteligenti . Am ajuns ca democratia sa fie dictatura prostilor... manipulati de unii inteligenti impotriva celor onesti .

bismark

In ce categorie te consideri, eu in cea a prostilor ))/ :happy_birthday:Cu respect pentru cetateanul cinstit
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

fiug1970

am ajuns la apogeul democratiei capitaliste si începutul sclavagismului capitalist.incepe o noua era pentru omul simplu,de rand si cu studii medii spre joase.cei cu studii superioare si mai sus,sant papusarii,ce la rândul lor,sant marionete inteligente ale celor 4 puteri mondiale:UE(germania pe numele real),USA,CHINA,RUSIA.Totalitatea legilor a fiecareia din aceste puteri,este identica in forma si continut si duce la sclavizarea individului indiferent de culoare,limba sau religie.De aceea,orientarea politica a indivizilor din tari cu istorie in politica de centru,centru/stanga,sau centru/dreapta,duce la reorientarea catre extreme:stanga sau dreapta si si mai rau,ajung sa radicalizeze chiar si extremele.In urma alegerilor europarlamentare extremele au ajuns sa fie considerate un pericol iminent si nu ceva izolat si efemer ca pana acum.Noroc ca chiar si pentru partidele de orientare extremista,rezultatele i/au luat prin surprindere si nefiind capabili(inca..)sa guverneze o tara,s/au inmuiat in pacturi cu cei de stanga sau dreapta,intr/o asteptare latenta,o hibernare,necesitand timp pentru a pregati o proxima intrare fulminanta in scena politica internationala.Majoritatea celor ce se nasc sint din ce in ce mai neoliberali.Religia,care pana acum ii mai tinea in frauri,a devenit o afacere ca oricare alta.Cu coruptie si cu corupti,cu abuzuri de minori si nu numai,cu evaziuni fiscale,etc,etc.Lipsa unui viitor pe termen scurt,ii face sa se incorporeze in mici bande ,la inceput,dupa care sa se inroleze in complexe si evoluate forme de lupta stradala doar pentru asi refula instinctele si frustrarile acumulate.De aici sant racolati si inrolati in formatiuni perfectionate conduse de lideri politici ultraextremisti.Se fermenteaza o viitoare forma de dictatura:cea aleasa prin vot,de buna stiinta si cu toate instrumentele democratice active:NEOSCLAVAGISMUL,unde individul,oriunde s/ar duce,este tratat egal de prost si desconsiderat ca fiinta umana pana la disparitia speciei sale.....Asa numitul:SFARSITUL LUMII !! nu va veni de nicaieri,nu trebuie sa/l asteptam,nu trebuie sa descifram mesaje oculte,nici sa rastalmacim spusele lui Nostradamus,sau sa le cautam vreun rost...Exista aici printre noi,traim cu el,este in forma de larva dar continuua sa se dezvolte.Trebuie doar sa asteptam si sa/i dam timpului,timp..........

Aurel

Citat din: dragos2006 din August 11, 2014, 11:50:11 AM
  statistic pe lumea asta exista mai multi prosti decat inteligenti . Am ajuns ca democratia sa fie dictatura prostilor... manipulati de unii inteligenti impotriva celor onesti .
A imparti lumea intre prosti si inteligenti, este o mare prostie din partea celor ce fac statistici, sau se iau dupa ele.Nu ai avut in vedere probabil, ca intre prosti si inteligenti, mai este o categorie care este foarte mare si care formeaza majoritatea. Democratia este "dictatura " poporului asa cum este el.Am vazut in viata mea multi oameni simpli (prosti dupa cum le cosidera unii) dar cu un grad ridicat de intelepciune.Dupa cum am vazut si foarte multi oameni pregatiti (inteligenti tot dupa unii) dar cu mai putina intelepciune .
    Poti tu garanta ca manipularea este doar dintr-o singura directie??
   Dupa mine manipularea este din si in toate directiile.Cel mai bun lucru si mai corect este ca fiecare sa aprecieze dupa puterea de gandire, directia considerata buna, formand asfel majoritatea.Vom vedea pana la urma daca directia majoritatii
este  corecta.Eu apreciez ca inceputul este promitator.Asa imi spune instinctul meu de cetatean simplu. (Rog a nu se intelege ca sant si intelept)

Alutus

Citat din: fiug1970 din August 11, 2014, 12:45:53 PM
marionete inteligente ale celor 4 puteri mondiale:UE(germania pe numele real),USA,CHINA,RUSIA.
Corect. Intrebarea cheie este: Cu cine mergem , si incotro? Mie mi se pare ca drumul pana la Berlin,
este mai scurt decat cel ce duce la Moscova. Desi are un dezavantaj. Trebuie sa faci o escala la Viena sau la Praga..
Citat din: Aurel din August 11, 2014, 03:02:18 PM
categorie care este foarte mare si care formeaza majoritatea. Democratia este "dictatura " poporului asa cum este el.   Vom vedea pana la urma daca directia majoritatii  este  corecta.
Teoretic este corect. Dar In cele mai multe cazuri, majoritatea nu ofera o garantie a unei solutii corecte. Ea reprezinta de multe ori, expresia unei emotii colective cultivata de catre meseriasi in manipulare.   Istoria este plina de   exemple  in care majoritatea a dus natiunile in haos. Vezi Venezuela , Egiptul , Iranul si nu chiar pe ultimul loc ,plaiurile natale. Asteptarea rezultatelor, cu speranta corectarii, duce de multe ori la drame ale individului si ale minoritatilor. O majoritate emotionala si supradimensionata, este la fel de periculoasa ca si o dictatura a minoritatii. Si sa nu uitam un lucru: ceea ce se numeste astazi democratie, este de fapt o forma modificata a democratiei secolelor trecute , bazata pe contributia la dezvoltarea natiuniilor proprii si pe valoarea dovedita a individului.

Sa nu uiti Darie!

Kov iulian

V-ati spalat pe creier astazi ?

:rotfl: :rotfl:

Nu sunt rau si nu fac misto chair ei o spun ca sunt spalati pe creier.

https://www.facebook.com/photo.php?v=731886033532958

fiug1970

in nicio tara unde forma de guvernamant a fost o dictatura si mai ales a durat cateva decenii si unde a fost inalturata aceasta forma in mod dramatic,in nicio tara,nu a urmat o perioada de liniste,democratie,cresteri economice,bunastare,etc.NIcaieri in lume!!Venezuela,Egipt,Libia,etc.etc.Pe plaiuri balcanice,cel putin,nu s/a ajuns la razboaie(exceptie Iugoslavia..),crime de razboi,genocid,etc.De ce?Pentru simplu motiv ca odata iesiti pe islazul libertatii de a vorbi si de a urla,am zburdat precum mieii primavara:care încotro a vazut cu ochii!Cativa ani buni am urmat magarul din frunte cu stoicism si daruire,ca si o turma fara cioban.Ciobanul venea din urma dar era departe.....La fiecare patru ani dadeam din cap ca aprobare alegând acelasi magar.Cate unii miei incepeau sa dea semne de neliniste electorala:acelasi magar de fiecare data?se intrebau pe la corlate si prin dos de strunga.Dar de fiecare data cateva oi batrane incercau sa le explice mieilor suspiciosi ca daca vine alt magar necunoscut si are gura mai mare si stomacul mai desart?Sau doamne fereste vine vreun lup in piele de magar!!Sa ne lepadam de gânduri negre si sa ne vedem de treburi ca si pana acum ca n/om muri alti patru ani.Sa urmam magarul fara de indoiala si din cur lumina calauzitoare,ne va duce/n pajisti verzi pline de izvoare!
Alutus,candva odata se spunea ca toate drumurile duc la Roma,unde Roma era un fel de Germania de azi.Atunci la Roma se hotara destinele si soarta unui imperiu ce nu avea frontiere.Azi in Germania se hotaraste destinele si soarta in Europa.Insa atunci ca si acum totul se hotaraste doar in binele si huzurul Centrului de Control.De data asta nu toate drumurile duc la Berlin,chiar nici unul nu duce.Nu ca n/am vrea ,dar nu santem bine primiti,nu dam bine la imagine,ies fotografiile pixelate.Santem precum negrii in plantatiile de bumbac:bumbacul era bun si ajungea in cancelariile Europei,pe când negrii......ajungeau in colibele din marginea plantatiei !

Cris

Citat din: marian sima din August 11, 2014, 08:31:20 AM
...
Operatia de cezariana costa 1500 lei bani
...
Ma duc dupa nastere sa vad copilul ,primesc un raspuns.
...
O asistenta spagara nu destabilizeaza sistemul insa nu o vorba de o asistenta ci de tot cadrul medical.
Spaga incepe cu paznicul de la poarta si se termina cu femeia care schimba lenjeria de pe pat.

Citat din: romikele din August 11, 2014, 08:42:49 AM
...
Am facut o operatie destul de dificila, dar nu numai ca nu mi s-a cerut nici macar un leu, am fost chiar certat serios cand am incercat sa dau.
Nu sistemul e de vina, ci romanul....
Nu stiu daca a fost o coincidenta faptul ca medicii care m-au operat sunt basarabeni...

si eu am asigurare de sanatate ca orice salariat, as fi preferat sa am si asigurare medicala privata insa angajatorul meu nu ofera asa ceva  :nono:
cand sotia a nascut am asistat la nastere(nu sant medic) da ma costat, nu spaga, am primit chitanta, in total cam 1500E cu tot cu ecografe, 4 d-uri etc. Am stabilit dinainte cum se va naste(nu am vrut cezariana dar in caz de necesitate nici nu am exclus aceasta cale), da sa facut un fel de anestezie (epidurala)

tin minte ca venise unu de la FMI si spunea ca in ROMANIA oameni nu au bani de o amarata de Dacie dar toti se vad in Merțane,
nu am inteles atunci ce vrea sa spuna, si cum de alti au bani de Merțane și romanu nu, acuma cred ca imi dau seama dece, poate si din cauza ca oameni ca cei despre care vorbim ne-au fraierit cu zambetu pe buze, fie ei Pontisti sau Basisti

,,Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." Albert Einstein

cornelioandanciu

Citat din: Alutus din August 11, 2014, 03:48:13 PM
Citat din: fiug1970 din August 11, 2014, 12:45:53 PM
marionete inteligente ale celor 4 puteri mondiale:UE(germania pe numele real),USA,CHINA,RUSIA.
Corect. Intrebarea cheie este: Cu cine mergem , si incotro? Mie mi se pare ca drumul pana la Berlin,
este mai scurt decat cel ce duce la Moscova. Desi are un dezavantaj. Trebuie sa faci o escala la Viena sau la Praga..
Citat din: Aurel din August 11, 2014, 03:02:18 PM
categorie care este foarte mare si care formeaza majoritatea. Democratia este "dictatura " poporului asa cum este el.   Vom vedea pana la urma daca directia majoritatii  este  corecta.
Teoretic este corect. Dar In cele mai multe cazuri, majoritatea nu ofera o garantie a unei solutii corecte. Ea reprezinta de multe ori, expresia unei emotii colective cultivata de catre meseriasi in manipulare.   Istoria este plina de   exemple  in care majoritatea a dus natiunile in haos. Vezi Venezuela , Egiptul , Iranul si nu chiar pe ultimul loc ,plaiurile natale. Asteptarea rezultatelor, cu speranta corectarii, duce de multe ori la drame ale individului si ale minoritatilor. O majoritate emotionala si supradimensionata, este la fel de periculoasa ca si o dictatura a minoritatii. Si sa nu uitam un lucru: ceea ce se numeste astazi democratie, este de fapt o forma modificata a democratiei secolelor trecute , bazata pe contributia la dezvoltarea natiuniilor proprii si pe valoarea dovedita a individului.

Majoritatea! Ce cuvant frumos! Nici prosti, nici inteligenti! Adica un fel de bureti de apa dulce ! Adica pulani!
Va salut.