Romania in haos politic

Creat de dragos2006, Octombrie 13, 2009, 08:20:24 PM

« precedentul - următorul »

Alutus

#5475
Citat din: dan sebastian din Septembrie 21, 2018, 09:48:51 AM
Sper ca nepotii mei sa prinda ce vorbiti dvs, dnul Stefan. Sunt la 44 ani in mijlocul vietii si mi se pare imposibil
sa avem niste politicieni sa conduca macar la jumatate cum o faceau cei din perioada interbelica. Bucurestiul era considerat Micul Paris. Bunastarea era prezenta la toate clasele. Acum fiecare pt el, ca in jungla. Nu stiu cum sa mai dea tunuri.
O afacere din tata in fiu, pe care sa o poti lasa mostenire, e erodata de legile care sunt in continua schimbare.
Ceea ce e azi profitabil, peste noapte fi in sapa de lemn dintr-o idiotenie votata la o bere intr-o noapte.
Sunt vremuri de supravietuire, nu de construire si dezvoltare !
Rar, dar la obiect. Bine ai venit pe baricada!
Citat din: tinumaftei din Septembrie 21, 2018, 10:49:08 PM
Pune mana pe carte!Daca vrei sa fi formator de opinie.
Pune mana pe carte!
Indemn cat se poate de mobilizator, pentru a afla unicul adevar. Acela al securistilor harsiti in rele,  al urmasilor lor si al patriotilor cu pensii si indemnizatii speciale, beneficiary ai deceniilor de indoctrinare si indobitocire a romanilor. Concret indemnul se refera la ISTORIA RPR , elaborata sub coordonarea  romanului absolut Mihail Roller, care alaturi de alti slugoi si cozi de topor, ce i-au urat  pe cei ce i-au primit si hranit,  au otravit constintele a generatii de romani din trecut si  present,  cu perspectiva de  extensie in viitor. Alaturi de el sta la loc de cinste un alt pervers al propagandei comuniste, alt formator de opinie, cu un impact urias asupra constintelor contemporane. Cu rusine si umilinta il nominalizez aici pe Zaharia Stancu.
Nu este de mirare faptul ca securistii de atunci si de acum apeleaza la calomniile si deformarile istoriei cu care au fost hranite cugetele lor, astfel incat acum, un adevar prezentat in toata nuditatea sa este perceput de aceasta masa de manevra formata din oameni abrutizati de hartuiala cotidiana, de ignoranta in care sunt mentinuti deliberat si  de national communismul  ultimelor decenii, ca un act de denigrare nationala. Daca marea masa are o scuza , datorita faptului ca nu are acces la informatia cinstita , individul  arrogant ce se revendica a fi detinatorul absolut al adevarului, pedagogul de la ghiol punar, care formuleaza cu dispret suveran indemnul de mai sus , nu poate fi acuzat de imbecilitate. El are inteligenta diavolului,  rautatea si ura primita cadou de la acesta. Denigrarea sistematica a tot ce a fost si este bun in Romania, face parte din misiunea lui malefica,  de subminare a natiunii cu tot ce inseamna ea
CitatMihail Roller a dat tot partidului. Şi viaţa, şi moartea. ,,Partidul m-a crescut, m-a ridicat şi m-a învăţat mereu. [...] Iubesc partidul cu care simt că m-am pătruns în toată firea şi existenţa mea", spunea într-o autobiografie din 1949. Mihail Roller a fost stalinistul perfect, pursânge. Un habotnic al comunismului. Un fanatic. A fost academicianul fără operă, zbirul istoriei falsificate, jdanovistul vigilent. A fost sacrificat chiar de către cei pe care i-a slujit.
Lui Mihai Roller, destinul i-a jucat cea mai cinică farsă. A fost controlorul de partid al istoriei României, a călcat în picioare valorile naţionale sau profesionale şi a rescris trecutul ţării cu uşurinţa şi angajamentul cu care şi-ar fi scris autobiografia. A amputat istoria şi a predat-o aşa, prin oglinda deformată a marxism-leninismului. În lucrările semnate de Roller sau în cele care aveau girul său, toate realizările românilor erau aşezate sub influenţa discreţionară a vecinilor din Răsărit: naşterea limbii române, adoptarea creştinismului, naşterea statelor medievale româneşti, tot. Roller a fost specialistul autoconvins de capacităţile sale.
http://diam.uab.ro/istorie.uab.ro/publicatii/colectia_auash/annales_10/studii/10%20liviu_plesa.pdf   ..... si altele
Sa nu uiti Darie!

tinumaftei

Alutus, înțeleg ca banii din postări nu îți ajung sa îți cumperi cărți.
Suntem la aproape treizeci de ani de libertate și librăriile gem de cărți de istorie despre perioada modernă a României și a interbelicului.
Dacă nu ai bani mai sunt încă niște biblioteci locale destul de bine dotate  ca carte de istorie.
Era sa zic ca nu stai bine decât cu scrisul, dar am observat ca și la scris ai carente mari. Nu e nimic!
Noi înțelegem ca un sergent major mesianic nu știe ca la scrierea substantivelor proprii se folosește inițială majuscula.
La tine doar otrava din texte este majuscula!

tinumaftei

PSD a avut zilele aceste un moment de cumpăna. Cel puțin asta a fost imaginea din media. In realitate a fost un fâs fără stropi
Ce m-a uimit însă este lipsa de reacție a opozitiei. Ma asteptam sa încerce dacă nu un atac decisiv frontal care sa scotă PSD de pe harta politica, măcar o învăluire pe flanc .
Dar opoziția fuge de guvernare ca Acela de tămâie. Ba și pe aici au fost niște opinenți care sfătuise pe Ioha sa nu își rupă dinții in guvernare.
Pai, stimabililor!
Dacă țara asta este asa de catastrofal condusă de infractoriii din Videle, cum se face ca nu va puneți in funcțiune eroismul și sa salvați țărișoara de la moarte?!!
Încerc eu doua răspunsuri in antiteza:
Primul, ca opozitiei ii lipsește și eroismul, și viziunea și in oglinda electoratului ii lipsește speranța ca exista o formula magica,
Al doilea, ca situația nu este arat de gravă pe cât o arată demagogia politica și de fapt opoziția așteaptă o guvernare tihnita, in care sa ofere sinecuri pe patru ani începând cu directori de scoli și pana la miniștrii!

tinumaftei

Evident mai sunt cel puțin doua răspunsuri:
Unul ar fi formula lui Carol 2 adaptata la KWJ1, adică guvernul "meu" formulat cu fete palide și controlabile, probabil funcțional dar profund nedemocratic. De la Cotroceni se aud suspinele si taica Lazar bagă pe foc dosar după dosar doar o putea sa suspende miniștrii unul câte unul.
Un alt răspuns este acela ca fenomenul contestarilor, deși unul balcanic și adânc pătruns in fibra nationala, este scăpat de sub control sau acaparat pur și simplu spre anarhism cu concursul mai mult sau mai puțin complice al unor forte oculte care sponsorizează.

Alutus

Citat din: tinumaftei din Septembrie 23, 2018, 11:00:13 PM
La tine doar otrava din texte este majuscula!
Recunosc, o folosesc cu succes pentru deratizare. Dupe cum se vede, ai toval tare de ai supravietuit.  Pe viitor voi incerca cu ceva pentru pediculide sau reptile. 
Sa nu uiti Darie!

tinumaftei

Din ciclul: "Ce mai făcură sergenții mesianici și justiția independența?"
Încă din antichitate revelația ne spunea ca faptele oamenilor sunt scrise in cărțile din ceruri. Evident, profeților nu le trecea prin cap ca lucrul asta s-ar putea face in format audio-video.
Oare cât o costa înregistrarea unei vieții întregii?
Sau poate știe cineva cât a costat înregistrarea lui Moliceanu vreo 7-8 ani "full option"?!
Și cine plătește?
Cum cine? Noi! Ăștia care ne plângem ca nu se fac scoli și spitale cu banii de la referendum.

Cristel

Dacă țara asta este asa de catastrofal condusă de infractoriii din Videle, cum se face ca nu va puneți in funcțiune eroismul și sa salvați țărișoara de la moarte?!!
Simplu: nimeni nu poate oferi ceea ce psd a promis! Nu e mai bine sa lasi prostu' sa se convinga singur ca piere pe limba lui? Iti trebuie o mare inteligenta sa vezi ca toate gesturile de "buna guvernare" sunt doar metode de "corupere" si convingere a unor anumite segmente de alegatori? Vom dubla pensiile pana in 2023 ( dupa ce ne mai votati o data!
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

tinumaftei

Citat din: Cristel din Septembrie 25, 2018, 05:43:07 AM
Dacă țara asta este asa de catastrofal condusă de infractoriii din Videle, cum se face ca nu va puneți in funcțiune eroismul și sa salvați țărișoara de la moarte?!!
Simplu: nimeni nu poate oferi ceea ce psd a promis! Nu e mai bine sa lasi prostu' sa se convinga singur ca piere pe limba lui? Iti trebuie o mare inteligenta sa vezi ca toate gesturile de "buna guvernare" sunt doar metode de "corupere" si convingere a unor anumite segmente de alegatori? Vom dubla pensiile pana in 2023 ( dupa ce ne mai votati o data!
Cristel ar putea sa nu se țină de promisiunile făcute nevestei sau copiilor ca va face și va drege pana in 2023!!
Dar statul roman se va tine de cuvânt.
Este o marota povestea asta ca nu se poate rostogolită in spațiul public tocmai ca expresie a impotenței. Firește politica.
De ce? Fiindcă statul are un mecanism prin care poate da, la o adică, atâți bani cati i se cer. E vorba de piața interna și mecanismul se numește devalorizarea leului .
PSD nu a promis menținerea puterii de cumpărare ci doar creșterea veniturilor. Una e una și alta, e alta.
Dacă cineva se suie intr-o mașina și constata ca la volan conduce un bețiv, nu așteaptă ca poliția sa ia carnetul bețivului, sau acesta sa se trezească din beție, ci cauta sa îl împiedice pe acesta de a conduce!
Cam asta ar trebui sa facă opoziția dacă lucrurile ar fi cu adevărat grave. Dar opozitia nu a făcut școala de șoferi și, deși nu a consumat la fel de vârtos la masa bugetului de stat, are picioarele la fel de moi și capul greu!

stefan1

  Eu nu cred ca nu intelegi! @Crisstel a sintetizat foarte bine. Guvernarea Ciolos a fost mana cereasca pentru PSD. La caderea lui Ponta popularitatea la PSD era scazut mult si dificultatile economice la fel au crescut. Toate asteptarile s-au transferat pe guvernul Ciolos iar propaganda PSD care totdeauna a fost foarte activa (doar sunt urmasii comunistilor) i-a invinuit de toate 'pacatele', desi in realitate in acel an s-a echilibrat cat de cat economia, au crescut investitiile si la sfarsitul anului au ramas cateva rezerve (PSD voiau ca sa intre la guvernare inainte de sfarsitul anului, ca sa faca plati anticipate pentru urmatorul an si sa mareasca deficitul din 2016. Nu au putut, dar au acuzat pe Ciolos ca ar fi putut el sa faca anticipat acele plati, daca tot a mai avut rezerve la sfarsit de an. Toate nerealizarile guvernarii Ponta au fost puse in contul lui Ciolos. Au spus ca daca ei ar fi ramas la putere ar fi realizat toate promisiunile facute la inceputul mandatului.
Acum s-ar vrea acelasi lucru: sa preia opozitia guvernarea spre sfarsit de mandat, ca la vitoarele alegeri sa poata spuna din nou ca ei ar fi realizat tot ce au promis, dar i-a intrerupt scurtul transfer al guvernarii la opozitie. Chiar daca vor guverna pana in 2020, si atunci s-au asigurat spunand ca ei vor indeplini totul pana in 2021 sau 2022, deci sa-i mai aleaga un mandat. Daca pierd la alegeri, tot vor avea un atu pentru viitor, sustinand ca opozitia care a ajuns la guvernare este de vina pentru nerealizarea planificarilor pe care ei le-ar fi realizat daca ar fi fost realesi.
  Pana una-alta avem totusi niste realizari: suntem singura tara care avem salariile in domeniul de stat mult mai bune decat in domeniul privat, al productiei, unde de fapt se creeaza banii cu care functioneaza o tara. Efectele sunt grozav de rele: muncitorii din privat cauta sa se angajeze la stat, schemele din administratie sau alte institutii de stat se umfla pe an ce trece, in timp ce sectorul productiv duce lipsa de muncitori. In toata lumea sectorul productiv are salarii mai mari si cresterea salariilor in sectorul de stat vor creste abia dupa ce au crescut cele din productie si niciodata nu ajung la nivelul lor.
  Vorbesti de inflatie, care va regla derapajele decizionale ale guvernantilor. Este adevarat, insa efectele adverse ale inflatiei sunt arhicunoscute. Toate tarile cauta sa mentina o stabilitate a preturilor, tocmai pentru avea o economie predictibila, pentru a stimula oamenii la economii (la inflatie orice economisire este o prostie, ca dupa o vreme bani adunati cu greu nu mai valoreaza nimic) Si datoria statului, facuta in valuta dar care trebuie platita convertind leii din taxe si alte venituri in lei ale statului in valuta, deci necesitand tot mai multi lei. Se stie ce eforturi duc tarile aflate in dificultati economice ca sa isi stabilizeze economia. Noi am plecat de la o economie destul de stabila si facem inflatia sa explodeze, doar ca sa putem iluziona poporul cu cresteri de salarii si pensii. Acestea sunt cazuri crase de subminare a economiei nationale!
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

tinumaftei

Adică Ponta a guvernat prost trei ani și lumea a uitat asta într-un an? !!
Mai degrabă s-a văzut ca nu exista alternativa și ca indiferent cine vine la conducere va aplica aceleași politici de stânga!!
Mai mult decât atât, speranțele pe care le-a oferit guvernul Cioloș au fost mult sub nivelul așteptării oamenilor.
Singurul lucru care amintește de acest guvern este un bolovan care costa cam cât referendumul lui Dracnea.

Va înțeleg poziția, este una politicianista a la Maniu in 1944! Interesul este statul la butoane, nu fericirea nației! Ceva in stilul Antonescu Crin redivius! S-a trezit (deși este impropriu acest termen) ca rămâne familia Antonescu fără salariul de europarlamentar.

dan sebastian

Cati din cei alesti au facut economie ?
Macar din liceu sa fi invatat ceva, ca facultatile stim cum le au facute.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

stefan1

#5486
Citat din: tinumaftei din Septembrie 25, 2018, 05:10:00 PM
1. Adică Ponta a guvernat prost trei ani și lumea a uitat asta într-un an? !!
2. Mai degrabă s-a văzut ca nu exista alternativa și ca indiferent cine vine la conducere va aplica aceleași politici de stânga!!
3. Mai mult decât atât, speranțele pe care le-a oferit guvernul Cioloș au fost mult sub nivelul așteptării oamenilor.
Singurul lucru care amintește de acest guvern este un bolovan care costa cam cât referendumul lui Dracnea.

Va înțeleg poziția, este una politicianista a la Maniu in 1944! Interesul este statul la butoane, nu fericirea nației! Ceva in stilul Antonescu Crin redivius! S-a trezit (deși este impropriu acest termen) ca rămâne familia Antonescu fără salariul de europarlamentar.

1. Trebuie sa vedem cifrele, nu sa vorbim pe lozinci.
Uite cresterile PIB din acea perioada:
2013: +3,5%
2014: +3%
2015: +3,7%
2016: +4,8% (cea mai mare crestere dupa 2008)

Asta nu a impiedicat propaganda PSD sa numeasca guvernul Ciolos "Guvernul ZERO" in sensul ca nu a facut nimic. Au absorbit cele mai multe fonduri europene, e drept ca din cele aprobate pentru intervalul 2010-2014, care daca nu se absorbeau (si asa cu mare intarziere) ar fi fost definitiv pierdute. Cresterile salariale au fost in termeni reali cu 11,4% mai mari decat in 2015.
Uite aici un articol din martie 2017:
"Salariile au crescut in 2016 cu cel mai rapid ritm anual din istorie - peste 18%. In medie, o persoana a incasat 2.300 de lei, cu 350 de lei mai mult, decat in ianuarie 2015.
Din pacate, aceasta crestere artificiala impusa de masurile electorale si nu de economie, ne face acum sa pierdem o mare parte din bani. Asta pentru ca au aparut scumpirile, iar inflatia loveste exact in cosul de consum al romanului de rand. S-au scumpit cu 10% legumele si cu 6 procente fructele.
Inflatia inseamna ca preturile cresc si, de exemplu, cu aceeasi bani cumparam mai putine produse acum fata de anul trecut.
Indicele preturilor a stat sub zero, adica au tot fost ieftiniri importante in 2016, iar acum in ianuarie si februarie anul acesta inflatia a revenit in vietile noastre, e pozitiva. Dar aici cuvantul "pozitiv" e ca in medicina - inseamna numai nenorociri. Concret, cu 10 lei nu mai cumparam 6 kilograme de cartofi, ci doar 5."
Deci in articol, care se vrea pro PSD, totusi se recunoaste ca in 2016 preturile chiar au scazut, dar au inceput sa creasca in Ianuarie-februarie 2017. Vrea sa se dea vina tot pe Ciolos, nu spun ca era vorba de maririle de salarii fagaduite de PSD (de fapt in februarie deja au crescut salariul minim cu 16%). Va mai amintiti ce critici aducea lui Ciolos ca nu a predat guvernarea in decembrie 2016, si din cauza aceasta PSD nu poate sa creasca salariile - cum au promis - inca din ianuarie. Deci guvernul Ciolos, desi a crescut salariile in cel mai mare ritm din istorie, au reusit sa tina preturile pe loc sau chiar sa scada putin. Inceputul cresterii inflatiei deja din ianuarie, este dovada ca promisiunile PSD au fost exagerate si economia reala cauta sa regleze cat de cat aceasta situatie.
  Ce am vrut sa arat cu aceasta divagatie? Propaganda PSD poate face usor din alb negru si sa-si convinga adeptii ca anul in care le-a crescut cel ma mult veniturile rale a fost un an dezastruos si Guvernul CIolos a fost 'Guvernul zero'. Datele de mai sus sunt de la Institutul de Statistica, deci nu pot fi contestate, mai cu seama ca seful institutului a fost unul din primii schimbati de Dragnea cand a venit la putere.
2. Din pacate daca concurezi cu un asemenea partid iresponsabil ca PSD si le spui oamenilor realitatea ca nu pot consuma mai mult decat se produce in economie si ca vei lua masuri economice iar dupa ce se vad rezultatele vor creste si veniturile, atunci nu vei mai ajunge niciodata la guvernare. Marea majoritate a oamenilor nu se uita mai departe decat la propria punga si la ce poate avea astazi si chiar ziua de maine ii pare prea departe ca sa se gandeasca la ea. Solutia in politica ar fi deci ca toate partidele sa fie responsabile si sa nu tina cu orice pret sa ajunga la putere.
3. Propaganda PSD a reusit sa convinga lumea, contrar datelor pe care le-am expus mai sus, ca acel guvern a fost falimentar si ca daca ei erau la putere faceau mult mai mult. Lumea este asa usor de pacalit, mai ales cand i se promite atatea lucruri.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

tinumaftei

Faptul ca in 2016 a fost o creștere economică mai mare decât in anii anteriori nu a fost influențată decât intr-o mică măsura de componenta guvernului. Unui guvern nou ii trebuie minim 6 luni sa învețe ușile pe care trebuie sa între la ședințe.
Pe alta parte, vreau sa va amintesc ca guvernul Ponta a făcut niște reduceri masive de fiscalitate, in special in zona de IMM (impozit de la 16 la 10% pe profit, la imm 1,2,3% la profit, scăderea impozitului la dividende, niște scăderi pe la CASS și CAS) și astea au rezonanta in economie după ceva timp, pentru ca este vorba de fluxul economic. Ca sa nu mai spun ca guvernul Ponta (sfătuit de bine a luat măsurile cele mai de dreapta de la Petre Roman încoace!
Este evident ca scăzând impozitarea (parca și TVA) veniturile au crescut. Dar dacă ele cresc in guvernul Cioloș ele sunt lăudate, dacă veniturile cresc in guverne pesede e de rău!
Guvernul României nu controlează formarea prețurilor, doar salarizarea din sectorul de stat și, indirect, pensiile. E la mintea cocosului ca toți comercianții cauta sa speculeze banii populatiei sau cauta sa împingă costul de producție majorat de piața internațională tot in buzunarul cetățeanului (cazul combustibilului). In ultimii 6-7 ani am avut variații serioase și in sus și in jos la combustibili, nu datorită schimbării fiscalității ci datorită fluctuației prețului petrolului, au fost perioade in care costa 40 $ și perioade in care costa peste 100$.
In lumea politica contează deopotrivă realitatea dar și percepția realității, care nu este același lucru cu realitatea.
La ora asta pesede tine toate privirile și in afara de evenimentul din 10 August și propaganda #rezist, opozitia e complet absenta. Ba mai mult, nici nu vrea sa guverneze.
Dacă ar avea soluții magice ar veni la guvernare in secunda 2, dar soluțiile magice lipsesc și singura varianta este aceea de a aștepta erodarea pesede. Și dacă nu se va întâmpla asta? Fiindcă marele atu al dreptei a fost anticorupția și devine evident ca aceasta a fost in multe privințe un mare fâs!

Kov iulian

Citat din: stefan1 din Septembrie 26, 2018, 08:05:19 AM
Propaganda PSD poate face usor din alb negru si sa-si convinga adeptii ca anul in care le-a crescut cel ma mult veniturile rale a fost un an dezastruos si Guvernul CIolos a fost 'Guvernul zero'.
Indicele preturilor a stat sub zero, adica au tot fost ieftiniri importante in 2016, iar acum in ianuarie si februarie anul acesta inflatia a revenit in vietile noastre, e pozitiva. Dar aici cuvantul "pozitiv" e ca in medicina - inseamna numai nenorociri.

In filmul de comedie Dictatorul, Dictatorul "Aladeen Madafaka" modifica limba si schimba termenii pozitiv si negativ in Aladin.

http://www.youtube.com/watch?v=NYJ2w82WifU

tinumaftei

Da-mi și mie cinci exemple de ieftiniri din 2016! Ca tot înfierezi propaganda adversarilor. Cu excepția combustibililor, telefoanelor și computerelor.
Și a mierii la achizitori!!
Poate sunt eu amnezic și nu îmi mai aduc aminte.
Dacă ar fi fost ceva de capul acestei guvernări pe care nu conveniți sa o lăudați, nu i-ar fi maturat electoratul la vot!
Tot omul simte atunci când e vorba de portofel!