Depopularea stupilor

Creat de ilieionita, Noiembrie 05, 2015, 02:35:28 PM

« precedentul - următorul »

tinumaftei

Citat din: bucovineanu din Decembrie 01, 2015, 01:16:37 PM
Tratamentele bio sunt mai putin eficiente si de aici depopularile si chiar disparitia totala a albinelor din stupi.
Am fost mai bine de 4 ani la "bio" cu certificare si eram serios. Adica fara VF, Mavrirol, Clartan, tactic, sau alte substante de sinteza. Rezultatul pierderi anuale de pana la 40%. Cel mai mare declin se inregistra defapt toamna. Foloseam acid formic (niste tesaturi impregnate adus din Serbia), Bienenwolh (nu stiu daca am scris corect) si rama claditoare. Pretul mierii bio nu compenseaza pierderile. Cel putin in RO.
Eu am vazut multi stupi goi in noiembrie, cu mierea intreaga in ei. Foloseam de control VF la 2-3 stupi ca sa cunosc nivelul de infestare si stiu ca nivelul de infestare este mare (toamna) la cei care practica tehnologia BIO. Daca imi spune cineva ca este la bio si are pierderi mici la iernare si ca are acelasi nivel al productiei ca cei din apicultura conventionala, aceasta nu e de crezut!!

dan sebastian

Sunt mulți la bio care tratează stupii cu amitraz și lasa maxim 10 retratați din care se iau probele. Oricum toată mierea e bio dacă o recoltezi din câturi iar din momentul punerii căturilor nu tratezi cu nimic.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

oroles

Citat din: dan sebastian din Decembrie 02, 2015, 06:53:14 AM
Sunt mulți la bio care tratează stupii cu amitraz și lasa maxim 10 retratați din care se iau probele. Oricum toată mierea e bio dacă o recoltezi din câturi iar din momentul punerii căturilor nu tratezi cu nimic.
Si cine iti  garanteaza ca albina nu cara miere din cuib in cat? :)
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

D006

Citat din: dan sebastian din Decembrie 02, 2015, 06:53:14 AM

Tot hoție se numeste . E ca si cum ai spune despre o virgina ca e doar putin babardită...

dan sebastian

Si cine iti  garanteaza ca albina nu cara miere din cuib in cat? :)
[/quote]Înainte de salcâm ai 7-10 rame cu puiet și miere 0. Nu au ce să care. Când am făcut rapița am fost obligat să trag și catul și laterale pt a nu-mi polua salcâmul.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

tinumaftei

Productie BIO inseamna sa respecti 100% obligatiile tehnologiei bio, inclusiv 100% fara substante chimice de sinteza. Nu sunt in masura sa comentez practicile unuia sau a altora si relatia lor cu beneficiarul sau organismul de control. Dar din punct de vedere al tehnologiei nu este bio! Singurul tratament admis este al albinelor dar in afara stupului. In momentul in care stupul, ceara sau alte componente ajung in contact cu substantele chimice de sinteza trebuie sa treci in conversie pentru minim 1 an!! Apicultura bio insemana 100% tehnologie bio, iar 99% tehnologie bio nu este apicultura bio!

bucovineanu

Chiar daca se respecta tehnologia de explotare si tratament, daca nu esti intr-o zona unde nu se trateaza plantele cu nici un fel de chimicale, nu poti obtine miere bio. Sunt multi care au atestare bio si merg la aceleasi culturi tratate cu chimicale, ca toata lumea. Ba unii trateaza familiile cu fogarul si spun ca recolteaza miere bio.

tuturicius

Eu iernez pe miere de FS. Cateodata ma intreb daca nu o fi mai bun zaharul pt. iernat. E zahar, na ... nu e miere. Dar daca e mai nepoluat decat mierea de FS? Si te mai alegi si cu diferenta de pret.

Eugen B

Eu personal iernez pe mierea din cuib plus ce mai completez daca este necesar. Din cuib nu storc din mai multe motive.

tassevasi

Citat din: tinumaftei din Decembrie 01, 2015, 09:23:05 PMDaca imi spune cineva ca este la bio si are pierderi mici la iernare si ca are acelasi nivel al productiei ca cei din apicultura conventionala, aceasta nu e de crezut!!

Sa intelegem  ca nu mai sunteti  la bio ?

tinumaftei

Citat din: tassevasi din Decembrie 03, 2015, 08:28:51 PM
Citat din: tinumaftei din Decembrie 01, 2015, 09:23:05 PMDaca imi spune cineva ca este la bio si are pierderi mici la iernare si ca are acelasi nivel al productiei ca cei din apicultura conventionala, aceasta nu e de crezut!!

Sa intelegem  ca nu mai sunteti  la bio ?
De 6 ani nu mai sunt la bio si pana nu gasesc o metoda de control 90% a varooa nu am de gand sa mai ma inscriu!

dan sebastian

Am o cunoștință care a pierdut 80 de familii din 80 pt ineficiența unor tratamente bio.
Îmi place ideea de bio dar realizez ca este imposibilă.
Indiferent cu ce tratezi, tot tratament se chiama și tot chimie e.