Pagina lui tuturicius

Creat de tuturicius, Mai 15, 2015, 05:59:10 PM

« precedentul - următorul »

merak

Toata lumea viseaza la bani insa se pierde scopul pentru care tinem albine: mierea. Oare ce e mai important cantitatea sau calitatea? O intrebare idioata de secol 21.

Pustu

Citat din: merak din Mai 18, 2016, 09:06:29 AM
Toata lumea viseaza la bani insa se pierde scopul pentru care tinem albine: mierea. Oare ce e mai important cantitatea sau calitatea? O intrebare idioata de secol 21.
Si cine crezi tu ca pune intrebari idioate de secol 21 ? Sunt apicultori care fac doar polen . Sau doar ceara . Ei unde se incadreaza ?

Pustu

Citat din: bucovineanu din Mai 17, 2016, 11:42:41 PM
Eu hranesc cu sirop din zahar in septembrie. Dupa aceea albinele nu mai primesc nimic in hranitor pana in toamna urmatoare.
Va salut .
Din ce secol e tehnologia asta ?
Multa sanatate si numai bine

Pustu

Citat din: tinumaftei din Mai 18, 2016, 12:21:49 AM
... apicultura industriala înseamnă sirop la greu + ceva nectar. ...
Va salut .
La ce anume va referiti ? Si de la cati stupi e considerata apicultura industriala ?
Multumesc

Pustu

Citat din: marian sima din Mai 18, 2016, 08:03:53 AM
Domniile voastre stiti ce se intampla daca pui un cat la rapita sau la salcam unei familii care nu a ajuns la dezvoltarea necesara puneri catului?
Din experienta eu va spun ...
Va salut
Dar de ce experientele astea nu sunt la toti la fel ? Decebal a pus 3 caturi si nu s-a intamplat nimic . Sa stearga cu experienta lui pe jos si s-o urmeze pe a dumneavoastra ?
Citat din: marian sima din Mai 18, 2016, 08:14:12 AM
Ce ti-e si cu canadeji astia ,numai bazaconii invata altii de la ei. :rotfl: :rotfl: :rotfl:
De acea eu nu mai vizionez nici un filmulet de acolo... .
Dumneavoastra mai aveti ceva de invatat legat de albine ? Adica exista cineva pe care sa-l urmariti stiind ca sigur apare cu ceva nou ?
ps: sper ca nu v-am dat motiv sa treceti iar pe pagina mea  =)) =))

bucovineanu

Citat din: Pustu din Mai 18, 2016, 10:46:50 AM
Citat din: bucovineanu din Mai 17, 2016, 11:42:41 PM
Eu hranesc cu sirop din zahar in septembrie. Dupa aceea albinele nu mai primesc nimic in hranitor pana in toamna urmatoare.
Va salut .
Din ce secol e tehnologia asta ?
Te salut si eu.
Nu are importanta din care secol e tehnologia. Folosind aceasta tehnologie la ora actuala toate familiile sunt pe 20- 24 de rame. Important e ca albinele sa nu simta nici o lipsa si sa produca miere de calitate.
Asa cum a zis si Tinu intr-o postare de mai sus acum se folosesc tehnologii "moderne" cu hranitoare de 20-25 de litri. Iti urez mari succese cu noua tehnologie. Eu raman la tehnologia invechita din secolele trecute.

marian sima

Citat din: Pustu din Mai 18, 2016, 10:59:20 AM
Citat din: marian sima din Mai 18, 2016, 08:03:53 AM
Domniile voastre stiti ce se intampla daca pui un cat la rapita sau la salcam unei familii care nu a ajuns la dezvoltarea necesara puneri catului?
Din experienta eu va spun ...
Va salut
Dar de ce experientele astea nu sunt la toti la fel ? Decebal a pus 3 caturi si nu s-a intamplat nimic . Sa stearga cu experienta lui pe jos si s-o urmeze pe a dumneavoastra ?
Citat din: marian sima din Mai 18, 2016, 08:14:12 AM
Ce ti-e si cu canadeji astia ,numai bazaconii invata altii de la ei. :rotfl: :rotfl: :rotfl:
De acea eu nu mai vizionez nici un filmulet de acolo... .
Dumneavoastra mai aveti ceva de invatat legat de albine ? Adica exista cineva pe care sa-l urmariti stiind ca sigur apare cu ceva nou ?
ps: sper ca nu v-am dat motiv sa treceti iar pe pagina mea  =)) =))

Nu e experienta mea,am spus altii au scris in carte acest fapt,pe timpul primaveri caldura urca sus ,un spatiu mult prea mare inseamna caldura pierduta,daca pe acei faguri este ceva nectar albina tanara va fi pe acei faguri in loc sa aibe grija de puiet.Va veni timpul cand veti intelege cea ce spun.

Dan ,Tuturicius cu familiile rasfirate nu s-a intalnit cu banditi din pastoral ,sa-i nimereasca pe cei cu albina mica violenta ,nu va stii cum sa stranga familiile mai bine.

Cand 90 % din acele filme sunt balast si nu se potriveste cu apicultura din zona noastra nu am de ce sa le vizionez,stii ca eu ma plictisesc repede.

Sunt apicultori in tara care nu-si divulga cunostintele,pe unii dintre ei ii stiu ,daca ar posta un filmulet cu experienta care zace in ei,as viziona acel filmulet,iar si iar si iar lasand pe altii sa priveasca la himera canadiana.

Pustu

Citat din: bucovineanu din Mai 18, 2016, 07:00:49 PM
Te salut si eu.
Nu are importanta din care secol e tehnologia. Folosind aceasta tehnologie la ora actuala toate familiile sunt pe 20- 24 de rame. Important e ca albinele sa nu simta nici o lipsa si sa produca miere de calitate.
Asa cum a zis si Tinu intr-o postare de mai sus acum se folosesc tehnologii "moderne" cu hranitoare de 20-25 de litri. Iti urez mari succese cu noua tehnologie. Eu raman la tehnologia invechita din secolele trecute.
Sa nu ma intelegeti gresit . Aceeasi tehnologie o folosesc si eu si din pacate stupii mei , majoritatea , nu depasesc 10 rame . Ma gandeam sa incerc si altceva .
ps: sa nu-mi spuneti ca matcile sunt de vina

Pustu

Citat din: marian sima din Mai 18, 2016, 08:41:48 PM
Nu e experienta mea,am spus altii au scris in carte acest fapt,pe timpul primaveri caldura urca sus ,un spatiu mult prea mare inseamna caldura pierduta,daca pe acei faguri este ceva nectar albina tanara va fi pe acei faguri in loc sa aibe grija de puiet.Va veni timpul cand veti intelege cea ce spun.

Dan ,Tuturicius cu familiile rasfirate nu s-a intalnit cu banditi din pastoral ,sa-i nimereasca pe cei cu albina mica violenta ,nu va stii cum sa stranga familiile mai bine.

Cand 90 % din acele filme sunt balast si nu se potriveste cu apicultura din zona noastra nu am de ce sa le vizionez,stii ca eu ma plictisesc repede.

Sunt apicultori in tara care nu-si divulga cunostintele,pe unii dintre ei ii stiu ,daca ar posta un filmulet cu experienta care zace in ei,as viziona acel filmulet,iar si iar si iar lasand pe altii sa priveasca la himera canadiana.
Dati-mi va rog un link , un nume ceva
Multa sanatate

dodo79

Citat din: Pustu din Mai 18, 2016, 09:28:45 PM
Citat din: bucovineanu din Mai 18, 2016, 07:00:49 PM
Te salut si eu.
Sa nu ma intelegeti gresit . Aceeasi tehnologie o folosesc si eu si din pacate stupii mei , majoritatea , nu depasesc 10 rame . Ma gandeam sa incerc si altceva .
ps: sa nu-mi spuneti ca matcile sunt de vina
Sticlele de bere ptr ce erau ?  :hi:

tinumaftei

Citat din: Pustu din Mai 18, 2016, 10:50:57 AM
Citat din: tinumaftei din Mai 18, 2016, 12:21:49 AM
... apicultura industriala înseamnă sirop la greu + ceva nectar. ...
Va salut .
La ce anume va referiti ? Si de la cati stupi e considerata apicultura industriala ?
Multumesc
Nu pot să vă dau un număr concret. Cred că poate începe de pe la mai multe sute.
Apicultura industriala este un concept vecin cu zootehnia industriala. Încă mai poți bea o cană de lapte muls manual de la o vaca care a păscut pe pășune. Eu am cumpărat chiar azi cu 2 lei. Dacă cumpărăm din supermarket dădeam dublu si era de trei ori mai prost. Însă foarte curând laptele produs de țărani va dispărea pentru că este nerentabil. La fel se va întâmpla si cu apicultura. Vor asigura producția stupinele industriale care își permit să vândă miere cu 8lei pe kg.
Pentru o stupina industriala îți trebuie hrănitoare de peste 20kg, capital de lucru sa poți cumpăra sirop, familii destul de multe etc.
Si poate va întrebați ce gust are acea miere? O găsiți pe rafturile din UE la 3-5 euro, o zeamă dulce cu gust de zahăr. Mierea autentică va fi din ce în ce mai rară pentru că este greu de produs si are costuri de producție foarte mari.

Pustu

Citat din: tinumaftei din Mai 18, 2016, 11:36:14 PM
Nu pot să vă ...
Multumesc pentru raspuns .
Dumneavoastra spre ce fel de apicultura va indreptati ?

Pustu

Citat din: dodo79 din Mai 18, 2016, 10:27:24 PM

Razi ca sfecla  =)) =))
Am zis :

Ma gandeam sa incerc si altceva .
N-ai mai trecut pe la noi . Toate bune ?

dodo79

Citat din: Pustu din Mai 19, 2016, 12:24:22 AM
Citat din: dodo79 din Mai 18, 2016, 10:27:24 PM

Razi ca sfecla  =)) =))
Am zis :

Ma gandeam sa incerc si altceva .
N-ai mai trecut pe la noi . Toate bune ?
Tu esti cel care rade  :D
Eu doar te-am salutat.
Pe Live nu prea am timp sa intru.si era cam aglomerat cu cei care aveau chef de cearta.Oricum treaba e buna.
Am mult de extras la salcam si imi ia tot timpul :D
Ne auzim.Daca am timp intru sambata daca am loc. :wink2:

tuturicius

Stau si ma uit cu ce s-au umplut 5 pagini, frate, si ma pufneste rasul. Eu am dat niste informatie apicola, am aratat ce fac si am demonstrat unde se poate ajunge cu un roi facut anul trecut pe doua rame de puiet. Si am sa arat in continuare. In rest ... balast si atat. Pareri si afirmatii la modul general, despre sirop, apicultura industriala etc scoase din burta, fara nici un suport real.
De asta ne merge cum ne merge. La noi majoritatea sunt tot rimpul pe alta strada. Incepand de dupa Revolutie, cand nu ne vindeam tara. Acum s-au prins si ai nostri, care s-au prins, ca nu conteaza la cine lucrezi, conteaza sa ai unde lucra si cu cat esti platit. Doar ca intre timp nu mai avem ce vinde si nu mai are cine sa cumpere. Vezi ce a ajuns Dacia, care are procent seriosdin PIB si ofera enspe mii de locuri de munca.
La fel si cu apicultura. Prea mare orgoliul ca sa recunoastem ca altii stiu sa o practice mai bine decat noi, ca adevarul acesta este. Experti la imbatat cu apa rece. Explicatii despre apicultura industriala din burta ... "stiu eu ca asa se face!". Valoare ... zero.