Stupii mei (Ionut)

Creat de jean_dobrita, Aprilie 21, 2015, 12:19:34 PM

« precedentul - următorul »

jean_dobrita

pastoral 2015

jean_dobrita

cateva poze

jean_dobrita

puiet

MOTANUL

Bine ai venit!

In ce zona a romaniei este Stupina? Rapita e destul de bine dezvoltata.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

Cristel

Citat din: jean_dobrita din Aprilie 21, 2015, 07:45:32 PM
puiet
din ce cauza ziceai ca ai pierdut 3 stupi in primele zile de pastoral? Nu i-ai asigurat bine la transport sau ce s-a intamplat?
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Porfy66

Citat din: MOTANUL din Aprilie 21, 2015, 10:41:23 PM
Bine ai venit!

Scuze, dar nu ma pot abtine! Scriem romania cu r mic si Stupina cu S mare. Daca tot stim sa folosim un calculator si avem o legatura la internet putem consulta diferite situri care ne invata cum sa scriem corect romaneste!
Pe vremuri apicultorii erau cei mai instruiti membri ai unei comunitati! Erau oamenii cu cu "stiinta de carte"! Erau invatatori, preoti etc. Astazi oricine se poate face apicultor. Dar haideti sa ne respectam limba si comunitatea!
Stiu ca veti zice ca aici este un forum despre albine dar in primul rand suntem romani si limba romana e elementul ce ne uneste si ne facem sa fim 99, 99 % romani pe acest forum.
Haideti sa fim un pic mai exigenti cu noi insine si sa fim mandri ca suntem romani si sa facem un mic efort sa vorbim corect limba nostra. Haideti sa ne respectam ca natie si ca popor si sa sa facem acest mic efort si sa ne documentam atunci cand avem dubii cum se scrie un cuvant!
:hi: :hi: :hi:

MirceaCalin

Citat din: Porfy66 din Aprilie 22, 2015, 11:40:44 AM
...Scuze, dar nu ma pot abtine!...

S-ar părea că a existat intenţia de scriere cu majuscule dar tastarea s-a făcut greşit, aşa că n-aş "incrimina" fraza "delict"
Dar într-adevăr, există şi carenţe de scriere gramatical corect pe site pe care şi eu, la un moment dat, le-am "înfierat"

În rest numai bine şi sănătate tuturor !
(My two cents)

Cipi

Colegul nostru poate a postat de pe telefonul mobil, sa-l scuzam.

bismark

Indiferent de unde postezi ai posibilitatea sa previzualizezi si sa te corectezi.De aceea este bine ca inainte de postare fiecare sa-si previzualizeze inscrisul si atunci totul va fi bine.Cu respect ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

romikele

Ce te faci cand deshtele sunt mai late ca tastatura virtuala de la telefon?  =))

jean_dobrita

Bine ai venit!

In ce zona a romaniei este Stupina? Rapita e destul
de bine dezvoltata.
Prin sudul tarii. Nu pot să-ți zic locația exacta deoarece e deja suprapopulata zona...  ))/

MOTANUL

Rapita e pe toate drumurile  =))
Am facut un drum din Bucuresti catre Urlati in WE trecând prin jurul ploiestiului; era multa rapita si nici un apicultor;
Hectare intregi. Deja galbena.
In apropierea Bucurestiului rapita era mai putin dezvoltata (pe la km 33); Cel putin 4-5 zile in urma celei din ploiesti. (planta de inaltime mica si flori inchise).

PS: eu nu am nici remorca, nici pavilion - asa ca nu o sa suprapopulez zona  :hi:
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

cipik

Unele zone se aglomereaza si altele sufera ca nu sunt albine.
La mine in zona unde voi duce eu stupi, sunt circa 300 (poate si mai mult) de hectare de rapita, si vine Ciprian cu 3 nucleii si alt prieten cu doua roiuri, o fii cules?
Speram in vreme buna ca vreau sa iau ceva miere de rapita, sa fac turte pt primavara, le pun direct in pungi si in tavi sa iasa subtiri.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

Cristel

Citat din: jean_dobrita din Aprilie 22, 2015, 02:18:42 PM
Bine ai venit!

In ce zona a romaniei este Stupina? Rapita e destul
de bine dezvoltata.
Prin sudul tarii. Nu pot să-ți zic locația exacta deoarece e deja suprapopulata zona...  ))/

Jane, te credeam ceva mai "dastept", vorba lui Moromete. Nu ceru omu' sa-i spui tarlaua si coordonatele gps, a cerut doar sa-i spui zona. Si tu puteai sa raspunzi :DOLJ. Mai, mai, ce caracter au unii... Ce crezi, tabarau toti sa vina calare pe zona in care esti tu? Cati ani ai, 18?
Intelepciunea cred ca se dobandeste si cu varsta...
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Cristel

Citat din: Porfy66 din Aprilie 22, 2015, 11:40:44 AM
Bine ai venit!

Scuze, dar nu ma pot abtine! Scriem romania cu r mic si Stupina cu S mare. Daca tot stim sa folosim un calculator si avem o legatura la internet putem consulta diferite situri care ne invata cum sa scriem corect romaneste!
Pe vremuri apicultorii erau cei mai instruiti membri ai unei comunitati! Erau oamenii cu cu "stiinta de carte"! Erau invatatori, preoti etc. Astazi oricine se poate face apicultor. Dar haideti sa ne respectam limba si comunitatea!
Stiu ca veti zice ca aici este un forum despre albine dar in primul rand suntem romani si limba romana e elementul ce ne uneste si ne facem sa fim 99, 99 % romani pe acest forum.
Haideti sa fim un pic mai exigenti cu noi insine si sa fim mandri ca suntem romani si sa facem un mic efort sa vorbim corect limba nostra. Haideti sa ne respectam ca natie si ca popor si sa sa facem acest mic efort si sa ne documentam atunci cand avem dubii cum se scrie un cuvant!
:hi: :hi: :hi:

Jos palaria, mai aveai nitel si credeam ca a coborat Pruteanu printre apicultori! Asa, ca dupa saptamana luminata.
Dar poti sa ne luminezi si pe noi cum e acordul asta " si ne facem sa fim 99, 99 % "? Ca eu nu l-am prea inteles.
E de bine, dar nici nu imi place sa trag omul de cot daca a zbarlit-o la limba romana, ca deh, asta se face in scoli. Si daca nu a facut-o acolo...
Ce te faci daca omul e analfabet dar are 200 de familii de albine? Nu stai sa vezi ce zice el in limba lui ca le face albinelor? Din cate stiu, aici nu ne punem sort academic ci ne ajutam prieteneste.
Sanatate si sa fim cu mintea acasa!