Florin Staicu

Creat de Florin94, Decembrie 10, 2014, 02:21:20 PM

« precedentul - următorul »

Florin94

Citat din: oroles din Februarie 16, 2016, 10:03:06 PM
Vad multa lume care se bucura de cantitatea mare de puiet. Am vazut persoane cu experienta mare care prezentau rame cu puiet mult si doldora de albina. Cam lipsea mierea de pe ramele respective.
Parerea mea e ca iarna nu e trecuta si trebuie putina atentie. Daca in martie vine un val de frig si nu avem turta deasupra vom avea pierderi. Sa nu trebuiasca sa le punem turte peste turte ca sa fim siguri ca nu ne mor de foame! Oricum, se spune ca numaratoarea stupilor se face de Sf. Gheorghe (23 Aprilie). Sper sa nu ne strice iarna "socotelile".
Asa este au puiet mai mult decat ceilalti ani , ceilalti ani de cand ma ocup eu de albine ca inainte nu stiu ce a fost , dar acum na ce sa le fac....eu ma bucur nu pot decat sa fiu atent cu hrana .Cand am restrans cuiburile am lasat in cuib cele 2 rame sau 3 cu puiet si le.am flancat de lateralele care nu erau atinse , la asta m-am gandit daca vine vremea rea sa nu aiba mierea departe de ele , luni le-am descapacit la fiecare familie cate o rama de la rezerva cu cate 1-2 kg de miere

Florin94

Ma sfatuise un apicultor sa le bag acel uluc plin cu sirop ,am zis ca e prea neortodoxa metoda si am ales sa descapacesc rame , oricum ele au mancare pana la 20 martie lejer , undeva la 5-6 kg

Florin94

Citat din: MirceaCalin din Februarie 16, 2016, 11:00:03 PM
Citat din: oroles din Februarie 16, 2016, 10:03:06 PM
... Daca in martie vine un val de frig si nu avem turta deasupra vom avea pierderi...

Pe Accuweather.com am văzut că martie va avea foarte multe nopţi cu temperaturi negative ! (cel puţin la mine în Cluj-N.)
La mine arata ca nu scade sub 2-3 noaptea , eu de 3 ani urmaresc clima din zona mea cu cea din restu tarii . Ce am observat ?! Aici primavara sunt cele mai mici diferente de temperatura zi-noapte . Asa este la malul marii , la mine de 3 ani sunt cele mai calduroase nopti din reatul tarii , dar nici ziua nu ma omoara cu caldura . Am vazut in alte zone cum temperatueile sunt constante pe timpul zilei 12-13 grade si noaptea -4  , la mine noaptea sunt 4 grade ai ziua 9 , ceva in genul . Acum .....cine stie cum o fi vremea dar asta este ce am observat eu

Florin94

Sa stiti ca mi-a dat foarte mult de gandit treaba cu puietul , am pus o poza chiar aici in care se abserva o sfera de puiet ecloziunat si inlocuit cu oua la data de 12 februarie . Acel puiet a foat depus in ianuarie cand am avut -15 grade constat vre-o saptamana si pana la urma a ajuns la stadiul de ecloziunare . Banuiesc ca si acum ele nu s-au intins mai mult decat le este plapuma . Am mai observat un lucru este diferenta mare chiar si intre mine si bucuresti , in ceea ce priveste dezvoltarea familiilor si parcursul lor

Pustu

Citat din: Florin94 din Februarie 17, 2016, 03:39:04 PM
oricum ele au mancare pana la 20 martie lejer , undeva la 5-6 kg
La cat puiet ai tu cred ca-ti trebuie dublu  =D> :finger: =)) =)) ))/

Florin94

Imi mananca astea si urechile , lasa sa puna cat vor ele , le da tata cata mancare vor puiet sa faca .

Florin94

La mine la tara , pe malul borcei de 2 ani la pomii fructiferi explodeaza natura e foarte cald ziua infloresc pomii si noaptea ingheata . Anul trecut de paste am fost acolo o saptamana dupa ce a inflorit piersicul in 2 zile era pur si simplu ars cu totul de parca i-a dat cineva cu arzatorul . Cand am venit acasa la o saptamana diferenta a inceput sa plece pomii si la mine incet ,dar sigur . La un moment dat vroiam sa fac stupina acolo mi-am luat acest gand

Florin94

Sper sa nu ma vedeti smiorcaind pe aici prin martie-aprilie  =)) =)) :yahoo_cry:

Paraschivescu Teodor

Mancare am si ieu ie drept nu am avut mortalitati an afara de faptul ca mi-a cazut o regina si am unificat dar acum au iesit cumva cam sifonate sper sa le dezvolt la rapita ca am lanul la 100 m

Florin94

Citat din: Paraschivescu Teodor din Februarie 17, 2016, 07:24:14 PM
Mancare am si ieu ie drept nu am avut mortalitati an afara de faptul ca mi-a cazut o regina si am unificat dar acum au iesit cumva cam sifonate sper sa le dezvolt la rapita ca am lanul la 100 m
Le dezvolta bine rapita cu siguranta ca le imputerniciti penteu salcam

Paraschivescu Teodor

Nu vreau sa dezvolt doar vreo 10 familii sa pot valorifica ceva salcam ca nui stiu gustul dupa care roi cat pot iar celelalte vin din urma incet dar sigur ca le ajut si pe alea

Prieten cu Stuparii

batate focul de frumos ce esti !!!! :D

tuturicius

Citat din: Florin94 din Februarie 17, 2016, 03:43:05 PM
La mine arata ca nu scade sub 2-3 noaptea , eu de 3 ani urmaresc clima din zona mea cu cea din restu tarii . Ce am observat ?! Aici primavara sunt cele mai mici diferente de temperatura zi-noapte . Asa este la malul marii.....
Apoi la cativa litri de apa ce sunt in Marea aia eu zic ca se simte efectul ei de buffer. Apa aia nu se raceste nu se incalzeste de azi pana maine.

Florin94

dan sebastian

După cum am văzut ramele tale cu puiet în 14 feb. cred ca undeva între 1 și 5 martie va fi necesar să lărgești cuibul. E păcat să ți matca aia blocată în 3 rame sau 4. Da-i voie să evolueze!
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.