Florin Staicu

Creat de Florin94, Decembrie 10, 2014, 02:21:20 PM

« precedentul - următorul »

albinasebes

te-ai cocosat de la atata lucru
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

Florin94

Citat din: bio din Februarie 16, 2016, 06:49:50 PM
Citat din: Florin94 din Februarie 14, 2016, 03:17:43 PM
14-02-2016

... :bravo:
Nu stiu exact care or fi cauzele . Cred ca este si rezultatul stramtorarii cuibului la sfarsit de ianuarie -inceput de februarie , Astazi m-am uitat in cativa ca le.am dat niste turte. S-au dezlantuit tare matcile si-au dat drumu pana in leatu de jos . Mie imi este sa nu ii deochi , pentru cata apicultura stiu eu .......ca nu prea stiu ,sunt buni stupii .

Florin94

Citat din: albinasebes din Februarie 16, 2016, 08:24:32 PM
te-ai cocosat de la atata lucru
Da adevarul este ca in aceasta iarna am avut o reteta speciala de carnati si am cam stat calare pe ei mereu

albinasebes

daca mai tine vremea asa da salata si treci pe verdeata
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

roi_ag

:bravo: familii stranse, puiet mult, mancare au , in 3 saptamani spargi cuibul  :nod:

Florin94

Citat din: roi_ag din Februarie 16, 2016, 08:50:55 PM
:bravo: familii stranse, puiet mult, mancare au , in 3 saptamani spargi cuibul  :nod:
Nu stiu ce sa zic , nu am largit niciodata la inceput de martie ,dar vedem....invatam . Sa vad in martie cand trag siropul cum se dezvolta , anul acesta mi-am facut niste uluce care au capacitate de 2,5 - 3 litri si am de gand sa le bombardez de cateva ori la volumul lor de inmagazinare

roi_ag

Sunt prea mari hranitoarele pentru primavara ,dar merge sa pui si putin in ele , nu te sfatuiesc sa le dai asa mult sirop odata
pentru ca nu rezolvi nimic, blocheaza cuibul tocmai cand ai nevoie de spatiu de ouat.

MARIUS_bc

:bravo:
Arata foarte bine insa nu te grabi cu spartul cuibului...din putina mea experienta cand o sa ai puiet capacit pe ultima rama mai bagi o rama langa langa ultima....si tot asa
Cu respect!

oroles

Vad multa lume care se bucura de cantitatea mare de puiet. Am vazut persoane cu experienta mare care prezentau rame cu puiet mult si doldora de albina. Cam lipsea mierea de pe ramele respective.
Parerea mea e ca iarna nu e trecuta si trebuie putina atentie. Daca in martie vine un val de frig si nu avem turta deasupra vom avea pierderi. Sa nu trebuiasca sa le punem turte peste turte ca sa fim siguri ca nu ne mor de foame! Oricum, se spune ca numaratoarea stupilor se face de Sf. Gheorghe (23 Aprilie). Sper sa nu ne strice iarna "socotelile".
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

MARIUS_bc

Cu cuiburile stranse bine si cu rezerve suficiente sunt sanse mari sa iesim cu bine:)

MirceaCalin

Citat din: oroles din Februarie 16, 2016, 10:03:06 PM
... Daca in martie vine un val de frig si nu avem turta deasupra vom avea pierderi...

Pe Accuweather.com am văzut că martie va avea foarte multe nopţi cu temperaturi negative ! (cel puţin la mine în Cluj-N.)

bucovineanu

Pana atunci vor schimba datele de nenumarate ori. Dar pe de alta parte, dupa iarna pe care nu a vazut-o nimeni, e posibil orice.

tuturicius

Florin94

:mosul:
Citat din: roi_ag din Februarie 16, 2016, 09:39:55 PM
Sunt prea mari hranitoarele pentru primavara ,dar merge sa pui si putin in ele , nu te sfatuiesc sa le dai asa mult sirop odata
pentru ca nu rezolvi nimic, blocheaza cuibul tocmai cand ai nevoie de spatiu de ouat.
in prima faza cu siguranta nu o sa pun 2-3 litri de sirop , voi stimula normal . Am facut aceste hranitoare pentru mai multe lucruri , anul acesta dupa jumatatea lui aprilie voi face o hranire sau  doua pentru a-mi albi pe la coronite si cand merg la rapita sa.mi salte cea mai mare parte in cat , nu vreau sa ma duc chiar uscati cu ei in cuib . O sa incerc sa vad eu cu ochii mei daca este bine sau nu . Am mai ales acest tip de uluc pentru roiuri de exemplu si nu nu numai , mie nu imi permite timpul sa stimulez cate 200 de grame la 1-2 zile , vreau sa pun 2-3 litri la 4-5 zile

Florin94

Citat din: MARIUS_bc din Februarie 16, 2016, 09:59:30 PM
:bravo:
Arata foarte bine insa nu te grabi cu spartul cuibului...din putina mea experienta cand o sa ai puiet capacit pe ultima rama mai bagi o rama langa langa ultima....si tot asa
Cu respect!
cu largitul nu ma grabesc , voi largi cand ajung cu ouatul la marginea cuibului .