Cipi - Apicultor incepator din Bucovina

Creat de Cipi, Noiembrie 22, 2014, 01:03:08 AM

« precedentul - următorul »

Cipi

Sunt depozitate intr-o bucatarie de vara care acum am transformat-o in magazie apicola, umezeala nu are de unde sa fie, temperatura de acolo e aproximativ cu cea de afara.
Mai am posibilitatea sa le depozitez intr-o camera neincalzita, unde acum pe timp de iarna, temperatura nu depaseste niciodata mai mult de 15 grade, poate chiar mai putin.

NYK74

La umezeală nu este bine pentru că mierea o absoarbe si da puternic mucegaiul, in rest dacă sunt la loc uscat si răcoros, este bine, nu dă nici găselnița in rame.

MirceaCalin

Citat din: Cipi din Octombrie 28, 2015, 09:38:42 PM
...Ce se va intampla cu mierea necapacita, se va altera pana in primavara?

Am avut aceeaşi situaţie; mă tem să nu se acrească mierea necăpăcită !

apivasmob

Citat din: Cipi din Octombrie 28, 2015, 09:38:42 PM
Dupa restrangerea cuiburilor, m-am ales cu ceva rame cu miere capacita si necapacita (de mana probabil) pe care le-am depozitat la rece. Ce se va intampla cu mierea necapacita, se va altera pana in primavara?

Pudreazale bine cu zahar farin in zonele necapacite si totul o sa fie bine.
Sanatate tuturor apicultorilor

Cipi

si unde e mai bine sa le depozitez, in casa in camera racoroasa, sau in "magazia apicola" unde e frig ca afara?

mape 48-petru manea

sepot da la centrifuga pentru a scoate mierea necapacita ---depozitarea este bine sa se faca acolo unde este o circulatie de aer

Cipi

Polen 21 decembrie

Cipi

O mica stupina din Germania

oroles

Eu tot nu o sa inteleg de la ce va aduce voua polen in decembrie. Si la mine au zburat intens dar nu a gasit macar una polen.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

bmdna

Este ciudat si pentru mine de unde aduc polen, dar am vazut la cateva familii polen adus pe 23 decembrie. Sursa ar putea fi podbalul, ca am vazut unul inflorit dar, cel mai probabil, plante de rapita care datorita caldurii s-au dezvoltat sufficient ca sa infloreasca. Si anul trecut a inflorit rapita la mine, e adevarat ca anul trecut a inflorit toamna si nu iarna.
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

bio

Citat din: oroles din Decembrie 26, 2015, 07:51:58 AM
Eu tot nu o sa inteleg de la ce va aduce voua polen in decembrie. Si la mine au zburat intens dar nu a gasit macar una polen.

....daca sunt plante inflorite in zona albina le gaseste si valorifica.

Ce ma ingrijoreaza pe mine, este ca  in stupina mea am vazut destule albine la niste baltoace dupa apa... si nu  ma bucura .

mape 48-petru manea

Si eu am vazut multe albine la apa---si nu e bine deloc---poate ele stiu mai bine ce fac

oroles

Daca la voi care ati vazut albine la apa, la mine care l-am vazut la gunoi de grajd, ce sa mai zic? E posibil sa aiba puiet. De pe 10 ianuarie intervin cu turte la toti. Le-am mai vazut si la borhot de prune, dar e lesne de inteles de ce.

Interesant este ca sotia a observat o albina care si-a facut treaba din  zbor. Eu credeam ca inainte de a-si face treaba se aseaza undeva.  =)) :rotfl:
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Cipi

Intelg sa existe polen in sudul tarii, dar la mine unde iarna vine cel mai repede si pleaca cel mai tarziu, nu inteleg.

Cipi