PRAGA

Creat de Marek, Martie 16, 2011, 09:19:37 PM

« precedentul - următorul »

Mircea77

Deocamdata n-am facut asa ceva. O s-o fac la momentul oportun.

Marek

A ajuns si abrichtul

flavius

sa fie intr-un ceas bun...si sa-l folosesti iubit... :D :D
Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...

Mircea77

Acuma daca te rog sigur n-ai voie sa ma refuzi  :zzz:

Fa niste poze mai detaliate ale sculei pentru ca din ce-am vazut acolo sunt foarte multe solutii tehnice ale unei scule combinate "abricht-rindea de grosime" iar problema asta am dezbatut-o in alt topic cu @tasevassi.
As vrea sa vad pe o scula functionala cum au fost aplicate solutiile pe care le-am gandit eu. Nu sunt tamplar de meserie sau ceva apropiat si vreau sa vad daca am gandit bine, iar in scurt timp intentionez sa-mi construiesc asa ceva cu ajutorul unui prieten (materialele - fiarele - sunt in curs de achizitie, motorul de 3 kW este cumparat deja).

Deci......... te rog frumos faci niste poze detaliate si de ansamblu ?!

Marek

Sigur ca fac dar o sa dureze cam 3 zile.Azi am intrat la munca si ies doar maine, iar la tara unde am stupii si uneltele (mare parte din unelte sunt a lu socru) nu am net, asa ca voi posta peste alte 2 zile cand vin la servici. Flavius merci de urari, toate cele bune. Sa nu uit mi-am luat una in buza ieri, doare cam rau nu am mai fost intepat de ani de zile.   

Mircea77

Citat din: Marek din Iunie 27, 2011, 12:50:40 PM
Sigur ca fac dar o sa dureze cam 3 zile.Azi am intrat la munca si ies doar maine, iar la tara unde am stupii si uneltele (mare parte din unelte sunt a lu socru) nu am net, asa ca voi posta peste alte 2 zile cand vin la servici.

Nu-i problema ca nu ma apuc maine. Chiar si peste 3 zile este perfect. Important este sa vad solutia tehnica abordata.
Ca o paranteza, am fost ieri in OBI sa ma uit la sculele pe care le au. M-a umflat rasul cand am vazut circularele pe care le aveau la vanzare. Niste ciurucuri care nu erau mai ieftine de 700 lei. Orice comentariu este inutil.

Marek

Nu stiu ce sa zic de acel circular eu prefer scule profesionale (makita) costa dar altfel merge treaba. Abrichtu asta are peste 300 de kg deci e material in el poate chiar prea mult. Depinde fiecare pt ce-l foloseste, eu ma gandesc sa-mi fac o casa de lemn am 27 m cubi de brad uscat asa ca la anu ii dau bataie. Daca intereseaza pe cineva lemn strunjit, adica balustri suporti de flori picioare mese si scaune etc. il rog sa ma anunte. 

Mircea77

Am vazut ca este facut sa reziste si pana la aparitia pe lume a nepotilor tai  :lol: dar asta mi se pare un lucru bun in ceea ce priveste stabilitatea si soliditatea lui.

orbanstefan64

spor la treaba !!!! grija la degete!!!!! :hi: :hi: :hi:

Marek

Multam de urari si de atentionari.

Marek

Mircea 77 ai aici foto cu abrichtul mai multe detalii :hi: :ok: http://forum.apiardeal.ro/index.php?topic=4133.0

Mircea77

Multumesc pentru detaliile constructive. Raman la ceea ce am spus si mai sus: este o scula facuta si pentru urmasii tai. Foarte solida si, tu stii mai bine, face si treaba buna. Nu vreau sa spun ca te invidiez ci ma bucur pentru norocul tau de a gasi o scula atat de zdravana.

P.S. Sa-ti traiasca nevasta ca a vazut anuntul  :rotfl:

Marek

In functie de cum vor decurge lucrurile in maxim 2 saptamani deschid magazinul apicol. Pt ca in zona nu este un alt magazin cu specific pur apicol am luat hotararea de a deschide eu unul. Momentan sunt in faza de amenajare a spatiului, actele vor fi gata saptamana aceasta iar de saptamana viitoare voi incepe sa comand cele necesare. Va salut si va astept cu drag!   

PS: pentru colegii forumisti dau o bere la barul de peste drum  :welcome: :welcome:

Marek

Timp liber

liviu1965

Marek , te rog ai grija la degete, cu abricul ala
Daca doamne fereste ti-o ei , dute rapid la doctor.
Invata de la un meserias cum se lucreaza cu el ( nu stai in dreptul de inaintare a scandurii , nu folosesti capete de scandura ptr. rindeluit...... )
Eu mi-am luat-o in primavara...... nu m-a invatat nimeni......  noroc ca am scapat ieftin si cu BANEACIN mi-am refacut buricele degetelor.

Spor...