PRAGA

Creat de Marek, Martie 16, 2011, 09:19:37 PM

« precedentul - următorul »

Marek

Salutare!
Ma numesc Antal Marcu sunt din Sighetu Marmatiei am 25 de ani lucrez ca receptioner la un hotel.  :cool:
Nu posed albine, deocamdata. :sad:
In timpul liber citesc carti de apicultura, si cand e timp frumos ma plimb cu bitza :zzz:
Restul voi dezvolta pe parcursul topicului. :wink:

orbanstefan64

bine ai venit pe forum !!!!!
si daca citesti de apicultura .........pune si in practica  :nod: :nod: :nod:
:hi: :hi: :hi:

Marek

Bine v-am gasit! :hi:
   Asa ma gandesc sa incep anu asta, dar nu mai zic nimic ca pe urma nu-mi iese socoteala.
   Ce-i sigur, mi-am comandat 3 lazi chiar de la cel caruia i se face reclama in partea de sus paginii.
   Fund simplu, corp 1/1 pe 12 rame si capac. Daca voi fi multumit de marfa cu suiguranta voi mai apela la serviciile "batranului".
   Deja ma gandesc sa trec la stupi ME cu fund antivarooa. 2 sau 3 corpuri 3/4 asta probabil la anu.
   Despre albine...voi opta pt roi, pe care sper sa-i pot dezvolta pana la toamna ca sa poata ierna in conditii optime astfel incat anul viitor in vara sa am familii puternice.
   Mai mentionez ca vatra stupinei va fi amplasata intr-un sat  in care de curand am aflat ca este doar un stupar care poseda in jur de 20 de familii.
   Zona este predominata de vegetatie de lunca (plante adaptate la conditii de umezeala), pomi fructiferi, faneata, si ca pe la sate gradini cultivate cu de toate.
Voi mai reveni si cu alte amanunte va :hi:

gheco

Citat din: PRAGA din Martie 16, 2011, 10:15:55 PM
    Fund simplu, corp 1/1 pe 12 rame si capac. Daca voi fi multumit de marfa cu suiguranta voi mai apela la serviciile "batranului".
   Deja ma gandesc sa trec la stupi ME cu fund antivarooa. 2 sau 3 corpuri 3/4 asta probabil la anu.

Dupa cativa ani de lucru cu albinele am ajuns la varianta fund antivaroa, cuib format din 2-3 bucati de cat 1/2 redus (155 mm) si caturi 1/2 redus.
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

milu56

Citat din: gheco din Martie 17, 2011, 05:15:59 AM

Dupa cativa ani de lucru cu albinele am ajuns la varianta fund antivaroa, cuib format din 2-3 bucati de cat 1/2 redus (155 mm) si caturi 1/2 redus.

Daca se poate fiti mai explicit in ce priveste cuibul stupului(dimensiunea ramelor) la fel si caturi....

Marek

Nu am inteles cine trebuie sa raspunda,dar voi raspunde eu :nebun:
   Pt ca intentionez sa i-au roi am comandat stupi cat mai simpli si practici pt mine. corp1/1 12 rame fara cat.
   De fapt va fi doar un fel de orizontal mai scurt :rusine:
   E putin probabil ca un roi din iunie sa se dezvolte sa depaseasca cele 12 rame ale cuibului.
Pe viitor ma gandesc sa folosesc strict magazii 3/4 cu ramele aferente (10-11)  :hi:

gheco

Citat din: milu56 din Martie 17, 2011, 05:40:14 AM
Citat din: gheco din Martie 17, 2011, 05:15:59 AM

Daca se poate fiti mai explicit in ce priveste cuibul stupului(dimensiunea ramelor) la fel si caturi....
Aceleasi dimensiuni ca si ramele de cat (146mm)
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

milu56

Deci si rama de cuib egala cu cea de cat asa cum e in desenul de orientare.....

Marek

Salutare! :hi:
  La varsta mea (25 de ani) ma gandesc la dezvoltarea bazei melifere cu speranta sa apuc sa strang roadele muncii mele.
  Am minim 4 locatii pt vetre (stationar) la max 30 de min de mers cu masina (2 la oras si 2-3 la sat).
  As dorii sa stiu cum se procedeaza la plantarea salcamului, teiului etc. Pot sa i-au unul din padure si sa-l pun la mine in gradina? La ce adancime se sapa? Care este durata pana la inflorire? etc.
  Recomandare pt gard viu cu valoare melifera cat mai bogata.
  Din pacate locul unde am stat pana la varsta de 10 ani nu-mi mai e accesibil, bunicului meu ii placeau albinele si a plantat in acel loc 3 dintre cele mai importante plante (arbori) melifere ( salcam,tei si zmeur) doar ca nu am mai apucat sa-l intreb cum a facut-o. :sad:

tassevasi

"" La varsta mea (25 de ani) ma gandesc la dezvoltarea bazei melifere cu speranta sa apuc sa strang roadele muncii mele.
  Am minim 4 locatii pt vetre (stationar) la max 30 de min de mers cu masina (2 la oras si 2-3 la sat).""

Inseamna ca ai multe (zeci ) ha de teren sa,ti dezvolti tu baza melifera .
Cauta la forumuri specifice ,pt plantat pomi .
Succes tinere .

Marek

Tot timpul unu e mai mult ca si zero. Cele 4 "viitoare vetre" depasesc un hectar, dar pe langa alea 4 se stie ca pe la sate oameni mai au cate un teren de faneata (sau mai multe :yes:)

Macar de teren nu-mi bat capul numai sa ajung la 200 :wink:

orbanstefan64

esti tinar asa ca .................... :hi: :hi: :hi:

Marek

O i-au ca pe o incurajare :D.
  Va multumesc domnule!
   Dar sa ramanem la albine :hi:

orbanstefan64

normal ca incurajare si la albine si raminem  :nod: :nod:

Marek

" Sa pacaliti bine"