preţ miere

Creat de ionut.api, Iulie 02, 2014, 07:35:36 AM

« precedentul - următorul »

calmusdaniel

Si nea Dobre a trimis instiintare la cei care au bani de luat de la el pe miere ca plata nu poate s-o faca pana in luna martie si daca doresc sa-si ia mierea inapoi,pot sa vina sa si-o ial,iar de la anul va face achizitie de miere numai in toamna.

Eugen B

Dn. Dragos sunt petfect de acord. De aia am zis de legi.
Normal daca nu ai bani nu iei miere. Dar cred ca mai mult il va costa benzina si deplasarile pe colegu tau decat dobanda.

D006

Mai cunosc un caz interesant cu o doamna apicultor care in urma cu vreo 7 ani a incasat despagubiri frumusele , mai ales ca si cheltuielile de judecata le plateste tot cel care a pierdut , in speta procesatorul.

Dan Pașca

Ai perfecta dreptate cu legile Dragos,  da de dat in judecata?!   care ar fi speta? ,  nu avem contract cu respectivii ,nu avem nimic,decat factura,   daca se supara sar putea sa nu mai vedem nici un ban( toata vina e a apicultorilor,) ca acceptam  asemenea compromisuri( macar cu bilet la ordin de sar face)  atunci ar fi cu totul altceva,   pe viitor in afara de APIDAVA BLAJ,  pt care JOS PALARIA eu nu mai dau un gram de miere la nimeni,  sunt foarte seriosi,cand nu au mai avut lichiditati nu au mai achizitionat,si noi ne-am aruncat sa dam la altiii.   Apidava plateste a doua zi dupa ce ai facut factura 30 % din valoare pe barba si incredera lor si im 21 de zile restul de 70% ,foarte seriosi dar din pacate ceva sa intamplat si la ei,si din august nu au mai facut achizitie,nu stiu acuma ca zicea un coleg ca de la 1 decembrie o sa achizitioneze din nou.

florentin87

am gasit un articol unde in bulgaria s a vandut borcan de miere lavanda cu 100lei.sunt vise sau e chiar pe bune as dori sa stiu

D006

Multe chestii pe pe net sunt inflorituri ca sa nu spun goange .Noi vorbim aici de mierea en-gros. asa si eu pot sa spun ca am vandut mierea cu 100 lei/kg. dar am vandut doar un borcan intr-un an.
  Sa revenim la oile , pardon , albinele noastre . Daca nu exista contract atunci procesatorul este si mai expus la consecintele negative ale unul proces.

Eugen B

Fiecare avem dreptul sa dam mierea unde vrem. Daca nu suntem uniti tot asa va fi.
Pe viitor e invatatura de minte. Eu sper sa mai creasca pretul la engros , daca nu astept pana va mai creste.
Dn. Florentin vei vedea cu timpul ca nu e ce zcrie pe net de miere si stupi

Dan Pașca

Am reusit azi sa vorbesc cu cei de la Fileomera si mi-au zis nr.de programare ,si ca o sa faca tot ce pot sa imi primesc banii   cel tarziu la inceputul lui martie:)  , ok am zis ,atunci imi vreau mierea inapoi,  la inceput au zis fara nici o problema sa sun sa vorbesc cu Domnu de la punctul de lucru de la noi(Alba Iulia)  am sunat am vorbit cu domnu.  ,omul bine intentionat mia zis ca vineri a trimis toata mierea poliflora sa stau linistit ca o sa ne primim banii,   am insistat vreo ora si iam prins iar pe cei de la Fileomera, le-am zis ca mierea nu mai e la Alba , raspunsul lor:  pana in 15 ianuarie o sa faca tot ce pot sa imi primesc banii,daca nu o sa poata o sa imi trimita mierea inapoi,   pur si simplu nu stii ce sa crezi,  eu cred ca asa fac cu toata lumea si cine chiar insista o sa isi primeasca banii un pic mai repede cine nu asteapta,programariile ce leau postat ei pe sait cred ca is praf in ochi,.... asa se fac bani,cu banii nostrii:(

calmusdaniel

Ce e curios ca in instiintarea pe care au primit-o apicultorii au fost anuntati si de pretul la miere pt anul viitor.Poliflora nu va depasi 9lei si salcamul nu va depasi 15lei.Eu cred ca e o strategie de a se obisnui apicultorul cu preturi mai mici.

oroles

Daca firmele mari au probleme cu plata la timp a datoriilor fata de apicultori, ce sa mai vorbim de altii. Nu se justifica o intarziere a platilor mai mult de 30-45 de zile. Altfel, inseamna ca sunt amatori.

In legatura cu amanarea platilor a acelui achizitor pentru luna martie: Parerea mea este ca acest lucru duce la amanarea unor investitii pe care stuparii urmau sa le faca. Cu ce bani sa mai cumperi rame, stupi si alte necesare dezvoltarii? Si nici chestia asta cu "Daca vreti puteti sa veniti mierea sa o luati!" nu o inghit.  Daca vindeau borcan cu borcan la un pret destul de mic era mai avantajos. E ca si cum as avea bani in banca blocati.

In ultimul timp am gasit tot felul de achizitori neseriosi. Am lucrat pana acum doar cu bani in mana la en gross si a fost bine.  Am lasat pretul mai mic si am dat tot, fara sa astept. Ma suna intr-o zi unul care zice ca vine in 2 ore sa ridice marfa. L-am intrebat daca are bani si a zis "Plata la 30 de zile". Era prima data cand vorbeam cu el si se astepta sa ii dau mierea, urmand sa imi dea banii cand vrea el. Cel mai probabil ajungeam sa ma rog de el sa imi dea mierea. I-am spus ca poate sa vina peste 30 de zile, cand va avea banii. Atunci a inceput sa mi-o serveasca pe aia: ba ca daca nu are umiditatea care trebuie, ba ca daca are zahar prin ea si vrajeli ca acestea. I-am zis ca atunci cand m-a sunat nu a intrebat de calitatea mierii, ci mi-a zis direct ca vine sa o ia. De ce nu m-a intrebat la inceput si de ce nu mi-a zis conditiile de la inceput?

Cred ca multi stupari ce au cantitati mari ar fi dispusi sa astepte si pana in iunie anul viitor, numai ca la data stabilita sa fie platiti. Ori, cei mai multi dintre achizitori te duc cu zaharelul. Nimeni nu ar fi nemultumit daca s-ar semna un contract in prealabil in care sa se scrie data platii.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

oroles

Citat din: calmusdaniel din Decembrie 14, 2015, 04:03:57 PM
Ce e curios ca in instiintarea pe care au primit-o apicultorii au fost anuntati si de pretul la miere pt anul viitor.Poliflora nu va depasi 9lei si salcamul nu va depasi 15lei.Eu cred ca e o strategie de a se obisnui apicultorul cu preturi mai mici.

Pretul variaza in functie de cerere si de cantitate. Cu cat este o cantitate mai mare de miere, cu atat pretul va fi mai mic (daca cererea este constanta). Daca cererea depaseste oferta, atunci pretul va creste. Eu nu stiu cum de ei stiu deja preturile! Daca anul apicol viitor e prost, atunci sigur vor trebui sa scoata mai multi bani din buzunar.

Eugen B

Oroles nu stiu daca te incadrezi aici. La cati stupi ai poti da mierea endetail. Eu cand ma refer la engros vb de cateva tone. Oricum la 9 lei kg mi se pare cam putin si nu o voi da la pretul asta. Poate ma axez pe altceva daca va fi pretul tot asa. Sper ca nu te superi pe mine oroles.
cu banii ai dreptate, dar daca nu suntem uniti tot mai rau va fi

florentin87

Citat din: Eugen B din Decembrie 14, 2015, 12:42:40 PM
Fiecare avem dreptul sa dam mierea unde vrem. Daca nu suntem uniti tot asa va fi.
Pe viitor e invatatura de minte. Eu sper sa mai creasca pretul la engros , daca nu astept pana va mai creste.
Dn. Florentin vei vedea cu timpul ca nu e ce zcrie pe net de miere si stupi
multumesc.

oroles

Citat din: Eugen B din Decembrie 14, 2015, 04:38:36 PM
Oroles nu stiu daca te incadrezi aici. La cati stupi ai poti da mierea endetail. Eu cand ma refer la engros vb de cateva tone. Oricum la 9 lei kg mi se pare cam putin si nu o voi da la pretul asta. Poate ma axez pe altceva daca va fi pretul tot asa. Sper ca nu te superi pe mine oroles.
cu banii ai dreptate, dar daca nu suntem uniti tot mai rau va fi
Nu ma supar deloc. Doar din atat? Chiar idaca am putini stupi stiu fenomenul.
M-am uitat pe o lista de returnari de la Dobre (miere cu zahar, cu antibiotice).
Un singur apicultor avea vandut catre Dobre cantitate peste 1000 de kg. Restul vandusera cantitati mici. Acum zic ca poate stuparii mari nu isi permit sa umble cu "cioara vopsita".

D006

Pentru la anul salcamul nu va depasi 13 lei iar poliflora 8 lei . Este previziunea mea si s-ar putea sa fie optimista.