preţ miere

Creat de ionut.api, Iulie 02, 2014, 07:35:36 AM

« precedentul - următorul »

nickialomita

Stie cineva unde putem sa gasim o lista cu procesatorii de miere din UE?

dan sebastian

Citat din: cipik din Octombrie 01, 2015, 03:11:41 AM
Dar filmul cu asiaticul care isi vinde stupi la un pret cu mult sub pretul de piata ca sa poata pleca acasa din pastoral, l-ai vazut?
Da. Și finalul a fost tragic. Nu totdeauna ieși pe plus când pleci de acasă. De ex anul trecut  toți am luat plasă cu salcâmul indiferent de cât de buni erau stupii.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Eugen B

Eu am luat plasa si anu asta cu salcamul. Dar macar sm facut ceva roi. Pretul mierii cred ca ar trebui sa reflecte mierea din tara noastra. Fs a fost putina si pretul a scazut la 10.5 de la 12, eu ma asteptam sa ajunga la 13-14.

milu56

Citat din: milu56 din Septembrie 23, 2015, 10:16:52 PM
La fel se vinde mierea,ori o vinzi cu 30,ori cu 20.nu se vinde decat foarte slab dar ce se vinde se vinde si ce nu ramane ca sub 30 eu nu o vand.
nu schimb nimic.

stefan1

Citat din: nickialomita din Octombrie 04, 2015, 06:57:35 PM
Stie cineva unde putem sa gasim o lista cu procesatorii de miere din UE?

Uite aici 199 de firme care aprovizioneaza cu miere Germania:
  https://www.wlw.de/de/firmen/honig?page=2&target=_blank
Si aici, la pagina 109, o lista de imbuteliatori :
  http://www-proj.loel.hs-anhalt.de/projektarchiv/oekotrophologie/honigmarkt/Interdisziplinaeres_Projekt_Honig.pdf
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

bratosin radu

cu cit vindeti kilogramul de miere de mana de acasa,nu de la piata.va multumesc.

apivasmob

la noi potti sa o dai si degeaba si nu o ea nimeni. :hi: :hi: :hi: min 40 zic eu. sau cu 5-8 ron mai putin decat in piata.
Sanatate tuturor apicultorilor

oroles

La 40 de lei nu ai cum sa vinzi decat daca ai monopol in zona. In targuri, in zona mea, se da poliflora cu 23 - 25 RON pe kg. Apicola Bacau da cu 18 RON poliflora. Daca nu aduci pretul aproape de marii distribuitori nu ai vanzare. Omul nu e educat si nu se va duce niciodata sa cumpere de la apicultor daca e mai ieftin in supermarket. Ce nu inteleg apicultorii e ca principalul criteriu de selectie a unui produs este pretul, la noi la romani.  Putini romani isi permit calitate. Noroc cu stirile de la tv legate de falsificarea mierii.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Eugen B

Oroles eu nu prea am vazut asta cu falsificarea mierii. In plus la marketurile mari din zona si magazinele din zona toate soiurile de miere sunt mai ieftine la mine.
Mierea de mana este altceva, nu este poliflora, la mine poliflora se da cu 18 ron, si cea de mana cam 25-30 lei. Cred ca e undeva pretul la salcam este ca cel e mana.
Oricum romanii nu prea au nici bani , nici nu stiu care este o miere de calitate. Ei cumpara ce e mai ieftin de obicei, mai sunt si exceptii, sau clientii care i-am invatat cu miere buna de calitate.
La noi engrosurile dicteaza preturile. Daca as face putina miere ar fi altceva, cine are multi stupi nu poate vinde tot endetail, poate cine stie ce cazuri rare.

nickialomita

Cam ce preturi mai practica procesatorii?
La cate nicotinoide se folosesc in agricultura in curand cred ca pretul o sa creasca pt ca o sa producem din ce in ce mai putina.

Eugen B

Eu din cate stiu poliflora 9,5-10 , tei 12 si salcam 17

Dan Pașca

Stie  cineva ce se intampla cu astia de la Fileomera Fagaras,  ca nu mai pot da de ei la telefon,si le-am dat mierea pe la inceput de septembrie si nu am vazut nici un leu pana acum. In urma cu vreo luna am reusit sa vorbesc cu ei si au zis ca pana in 10-15 decembrie fac toate platile:(   ,dar vezi de treaba,nimic,  nu stiu ce so fi intamplat anul asta de nici la pretul asta de mizerie de 10 lei nu ne primim banii nici dupa 4  luni...

D006

Stuparii din zona mea care au luat clapa anul acesta de la Fileomera deja au contactat un avocat si urmeaza sa mearga la instanta.

Eugen B

Nu cred ca au luat clapa, la fel ca si alte firme au intarziat cu banii, nu cred ca doar filiomera este in cauza, mai sunt si alte firme.
Banii vor intra cu intraziere.
Asa este la noi in tara daca nu sunt date legile klumea.

D006

Eu daca nu platesc telefonul sau apa sau curentul la timp imediat mi se baga dobanzi penalizatoare . NU au platit la timp sa plateasca penalizari.
  Dar chestia josnica a unor procesatori e alta , in loc sa recunoasca ca nu se pricep la afaceri au inceput sa acuze apicultorii ca au mierea cu antibiotice . Inteleg ca unul , doi poate au mierea cu probleme dar chiar toti au dat antibiotice la albine ????