Este permis sa se lucreze la albine duminica?

Creat de oroles, Mai 18, 2014, 07:17:14 AM

« precedentul - următorul »

albinasebes

in chestiuni de credinta cred ca trebuie sa vorbim in numele nostru si nu sa generalizam. in primul articol postat de domnul Marian se spune f clar ca imparatul Constantin a luat ziua duminicii si a proclamat-o ca zi de odihna pt tot imperiul, sa nu uitam ca mare parte din imperiu era inca pagan. deci a luat un obicei crestin si l-a impus tuturor cetatenilor imperiului.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

albinasebes

Citat din: Eugen B din Decembrie 11, 2014, 09:00:18 PM
Adevarul o sa il vedem cand se va trage linie. Pana atunci ce zici tu e un lucru zis de oameni. Vino cu versete biblice sa ateste asta. Daca vrei o discutie teologica vino cu lucruri pe care se bazeaza teologia. Fiecare e liber sa creada ce vrea, cine cerceteaza sunt sigur ca va gasi adevarul.
Dogma bisericii se bazeaza pe doua izvoare: Sfanta Scriptusa si Sfanta Traditie, amandoua avand aceeasi valoare. Daca luam in mana o carte de dogmatica ortodoxa sau un catehism, vom gasi foarte lamurit tratat subiectul
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

albinasebes

Eugen B

Prietene Biblia nu poate fi pusa nici odata la egal cu traditia. Biblia e Cuvantul lui Dumnezeu si traditia e omeneasca. Nu are rost sa mai continuam, eu nu te oblig sa faci nimic, la fel nici tu pe mine. Eu am convingeri pe anii de cercetare teologica si istorica, documentare si alte chestii de astea.
Constantin a luat ziua de duminica si a facut-o zi de odihna pentru ca paganii tineau ziua soarelui. Si a vrut sa impace si capra si varza. Adica sa fie bine pentru toata lumea.
Daca vrei cautam raspunsuri si in manuscrisele de la Marea Moarta. Pana atunci bafta si sanatate

albinasebes

cred ca fiecare ar trebui sa-si cunoasca credinta pe care o marturiseste, pentru ca avem datoria sa o marturisim prin fapte. credinta fara fapte este moarta, ne spune apostolul Iacov. asadar, daca vrem sa o cunoastem cautam acolo unde stim ca gasim raspuns. si mai stiu un lucru: daca cred ca credinta (religia) mea ma mantuieste fac ceea ce imi cere, dar liber, pt ca numai la Dumnezeu este libertatea desavarsita. Cumva trebuie sa ne manifestam credinta. Degeaba ne contram pe forum ca nu avem niciun folos, mai mult ne tulburam. Relatia cu Dumnezeu trebuie sa fie una vie si lucratoare. Pacatul si nedreptatea din lume nu sunt un argument impotriva existentei lui dumnezeu, ci din contra, ne dovedeste ca trebuie sa existe un loc si un timp cand se va face dreptate si se va da rasplata.

Eugen B

Eu nu ma contrez cu tine si sper ca nu ma contrez cu nimeni, eu vin cu dovezi biblice si istorice la topicul la care se discuta.Fiecare ar trebui sa cerceteze si sa cunoasca. Sunt de acord cu tine in foarte mare masura, doar ca nu religia ne mantuieste, ci Dumnezeu. Eu doresc sanatate si credinta la toti oamenii, nu conteaza tara si zona, la fel le doresc si la stupari sa faca o polenizare cat mai buna si sa faca si ceva miere.

albinasebes

Citat din: Eugen B din Decembrie 11, 2014, 09:20:58 PM
Prietene Biblia nu poate fi pusa nici odata la egal cu traditia. Biblia e Cuvantul lui Dumnezeu si traditia e omeneasca. Nu are rost sa mai continuam, eu nu te oblig sa faci nimic, la fel nici tu pe mine. Eu am convingeri pe anii de cercetare teologica si istorica, documentare si alte chestii de astea.
Constantin a luat ziua de duminica si a facut-o zi de odihna pentru ca paganii tineau ziua soarelui. Si a vrut sa impace si capra si varza. Adica sa fie bine pentru toata lumea.
Daca vrei cautam raspunsuri si in manuscrisele de la Marea Moarta. Pana atunci bafta si sanatate
Domnule Eugen presupun ca sunteti adventist de credinta si serbati sambata. acum fara suparate, dar uitandu-ma prin carti vad ca toate sectele au aparut dupa anul 1800, deci de unde atata adevar cand au lipsit din istoria crestinatatii peste 1800 ani?
daca am presupus gresit, imi cer scuze, nu vreau sa ofensez pe nimeni.

Eugen B

Nu doar adventistii nu tin duminica (doar pentru cultura generala). Credinta pe care ma bazez eu nu este dupa 1800 , este de la Adam si Eva. In cele 10 porunci pentru mine scrie clar ce scrie, uitete si cauta in NT si vezi Domnu Isus cand mergea la biserica(sinagoga). Religia in care cred este crestinismul biblic si exemplu pe care la aratat Isus pe pamant. Ca oamenii fac ce vor si au schimbat Legea si alte chestii e treaba lor. Ti-am spus daca vrei putem discuta personal despre teologie si ce vrei tu, cred ca suntem off topic si nu are rost sa lungim discutia aici. Daca vrei iti dau facebook sau ce vrei si cand avem timp discutam.

cornelioandanciu

Sint lucruri care au fost transmise prin viu grai in Biblie, pana cand au fost scrise.De exemplu sint convins ca primii oameni nu cunosteau scrierea.Apoi exista multe alte lucruri transmise prin viu grai si prin alte carti bisericesti, scrise in concordanta cu Biserica Crestina.Dupa parerea mea, aceasta este traditia.
Va salut.

albinasebes

Citat din: Eugen B din Decembrie 11, 2014, 09:43:42 PM
Nu doar adventistii nu tin duminica (doar pentru cultura generala). Credinta pe care ma bazez eu nu este dupa 1800 , este de la Adam si Eva. In cele 10 porunci pentru mine scrie clar ce scrie, uitete si cauta in NT si vezi Domnu Isus cand mergea la biserica(sinagoga). Religia in care cred este crestinismul biblic si exemplu pe care la aratat Isus pe pamant. Ca oamenii fac ce vor si au schimbat Legea si alte chestii e treaba lor. Ti-am spus daca vrei putem discuta personal despre teologie si ce vrei tu, cred ca suntem off topic si nu are rost sa lungim discutia aici. Daca vrei iti dau facebook sau ce vrei si cand avem timp discutam.
imi cer scuze pt presupunerea facuta, multumesc pt invitatia la discutii, si eu am ceva ani de teologie facuti, dar cred ca nu ar folosi nimanui discutiile, pt ca nu avem ce sa ne demonstram. eu cred ca ortodoxia este calea care ma mantuieste si ma manifest in raport cu Dumnezeu cum ma invata credinta mea.
revenind la topic, cred ca lucrul in zi de duminica tine de importanta zilei pt fiecare in parte. anumite repere trebuie sa am in viata, nu pot fi eu propria mea masura pt ca sunt imperfect si cu multe neputinte. pacat este a fi lenes si a fura, nu a munci cu masura buna.

relutu

Inchinati-va fratilor fiecare cui vreti:la icoane,la porti ,la stalpi etc.Fiecare isi i-a rasplata dupa ceia ce face.Imi aduc aminte o intamplare povestita de un fost comunist:treceau cu masina amandoi(comunistul si un crestin) prin fata Bisericii,crestinul s-a inchinat,comunistul nu.Ajung in fata scolii,comunistul ii spune crestinului,ce faci ma aici nu te inchini ca e facuta din acelasi material.
      Raspunsul crestinului:dumneata cand faci dragoste unde iti pupi nevasta,la gura zice el,pai si de ce nu o pupi in fund ca e din acelasi material.Asa ca inchinati-va fiecare unde credeti de cuviinta.

Adrian.B.

Primii crestini fiind evrei tineau sabatul(ziua de odihna ) ca si ceilalti evrei sambata. Apoi prin relevarea sfantului duh, ziua yom rishom (duminica) a devenit ziua de sabat. Nu Constantin cel Mare a schimbat ziua de sabat.Asa  zisele documentare de pe History sau Discovery sau mai stiu eu pe unde, sunt pline de ipoteze neverificate sau mai rau ,niste povesti smintite.

9

bio

Citat din: relutu din Decembrie 11, 2014, 10:10:31 PM
Inchinati-va fratilor fiecare cui vreti:la icoane,la porti ,la stalpi etc.Fiecare isi i-a rasplata dupa ceia ce face.Imi aduc aminte o intamplare povestita de un fost comunist:treceau cu masina amandoi(comunistul si un crestin) prin fata Bisericii,crestinul s-a inchinat,comunistul nu.Ajung in fata scolii,comunistul ii spune crestinului,ce faci ma aici nu te inchini ca e facuta din acelasi material.
      Raspunsul crestinului:dumneata cand faci dragoste unde iti pupi nevasta,la gura zice el,pai si de ce nu o pupi in fund ca e din acelasi material.Asa ca inchinati-va fiecare unde credeti de cuviinta.

Relutu, fugi ma de aici ca asta este reclama ieftina . Stiu si eu asta povestita de un comunist ....  =)).. se invata la seminar in anul 1.

oroles

Citat din: marian sima din Decembrie 11, 2014, 08:06:43 PM
Cat despre icoane ,nu cumparati de la taraba ci din biserica direct de la preot. :)

http://www.cancan.ro/actualitate/dezvaluiri-soc-despre-un-preot-roman-acuzat-de-hartuire-sexuala-tinea-femeile-cate-doua-ore-sub-patrafir.html

La asta duce necunoasterea cuvantului lui Dumnezeu ,omul e om si nu e om fara pacat ,ii pupati mana si el cine stie ce vise erotice are cu voi,pupandu-i mana prea mult determinati omul sa cada in pacat. :)
"Cine scoate sabia, de sabie va pieri"
Ia vezi, asta e de-al tau Mariane?

http://www.romaniatv.net/ipoteza-socanta-pastorul-din-bistrita-si-ar-fi-ucis-baiatul-de-noua-ani-apoi-s-a-sinucis_94445.html

Cum zicea o celebra reclama proasta: "You want more?"  =)) :rotfl:
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani