Este permis sa se lucreze la albine duminica?

Creat de oroles, Mai 18, 2014, 07:17:14 AM

« precedentul - următorul »

relutu

Citat din: mosunick din Decembrie 11, 2014, 04:16:09 PM
Fiecaruia ii vine intr-o zi intelepciunea... Majoritatii in momentele de NEPUTINTA. Acolo se cerne.
Lucrurile sunt asa de simple in lumea asta ca de-am sti, am innebuni... Doar STIINTA le complica.
Ziceti ca multi nu sunt credinciosi.
Gresit!
Cred in mecanica, fizica, matematica, etc. CRED in ceva. E alegerea NOASTRA IN CE credem.
Unele din "credintele" astea sunt INVENTATE (a se intelege exact si punctual), dar unele sunt AUTENTICE.
Depinde de CREDINTA fiecaruia ce inseamna pentru el acel AUTENTIC.
Marea intrebare pentru a ajunge acolo e cautarea ADEVARULUI REAL.
Cautati-l pe acela si il veti gasi, si atunci veti intelege de ce ADEVARUL TE FACE LIBER!
Pentru ca TOTI suntem MINTITI prin "STIINTA" inventata de oameni.
Cine stie cum sa citeasca, va intelege ce am scris, cine nu, voi afla imediat in postarile ce urmeaza  =))  =))  =))
Mai vorbim peste ani... de-a fi sa fie...
Sa fiti iubiti!!!

:bravo: =D>

Adrian.B.

Referitor la intrebare: ziua de duminica este ziua Domnului. Oricat am lucra (chiar si noptile) nu putem sa realizam tot ce dorim. De ce ? Pentru ca totul (cele materiale), sunt desertaciune. Plagiez pe moshunick.....Sa fiti iubiti!!!

albinasebes

sa nu fim fatarnici si sa interzicem orice lucrare duminica, asa cum faceau evreii, dar nici sa nesocotim ziua aceasta. in timpul sfintei liturghii e bine sa stam linistiti daca nu putem participa, macar in semn de respect pt credinta pe care o am. cineva acolo se roaga pt mine, chiar daca eu mu am acest interes. dupa aceea, daca sunt lucrari sau interventii neaparat necesare merg si imi fac treaba, cu gandul ca e totusi o zi speciala. in aceasta zi a inviat Hristos  dupa ce a murit pe cruce pt mine. e biruinta vietii asupra mortii.
credinta si religia sunt strans legate. ma manifest in credinta mea conform religiei mele, si stiu ca am o religie care ma mantuieste. daca nu sunt convins de aceasta, inseamna ca ar trebui sa imi pun anumite intrebari: cine sunt? incotro ma indrept? ce ma multumeste?
referitor la icoane, s-a mai discutat si se va mai discuta acest subiect. ne inchinam persoanei reprezentate in icoana si nu materialului din care sunt facute, de aceea nu sunt chip cioplit. de aceea fiind purtatoare de har, trebuie puse la loc de cinste, conform respectului pe care il purtam persoanei reprezentate in ele.
sunt multe de spus si fiecare face conform credintei si educatiei pe care o are.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

Adrian.B.

Nu are legatura cu fatarnicia ce am postat mai sus. Un crestin adevarat nu lucreaza duminica. Da ,daca este o urgenta este altceva,si Isus a reprosat fariseilor acest lucru. Eu m-am referit strict la intrebare.

marian sima

Albinasebes pe peretele parlamentului Romaniei e o cruce mare.

Ce rol are acea cruce ?
De alungat pe satana nu-l alunga ,conform bibliei satana e tatal minciuni,la cat mint aia acolo sant discipoli lui satana

De ocrotit nu-i ocroteste ca vezi ca sant saltati de DNA,atunci care e rolul cruci?

Sa arate ca,crestini i-a de la gura pensionarilor ca sa dea mafiotilor?
Sa-si aduca aminte sa spozorizeze biserica.

Dupa parerea mea acea cruce reprezinta mormantul unde este ingropat viitorul Romaniei.

Prefer un parlament nemtesc fara cruce in sala decat un parlament Romanesc mafiot cu cruce.

Ne inchinam materialului din icoane.

Dumnezeu spune sa ne inchinam Lui si mai spune sa nu va faceti imagini la nici o faptura si sa nu va inchinati lor.

Adrian ,arata-mi si mie unde spune Dumnezeu ca ziua de duminica este ziua Domnului.
Primi crestini nu au tinut duminica .

Maria sa Constantin Cel Mare a luat o sarbatoare pagana Ziua soarelui si a transformat-o in sarbatoare crestina impacand si capra si varza astfel a potolit masele de oameni.

De fapt el a fost un intelectual caruia ii mergea minte.
Biblia spune destul de clar ca cineva va schimba vremurile si legea.
De la Constantin in colo biserica a devenit din prigonita in prigonitoare.

http://www.noutati-ortodoxe.ro/duminica-zi-de-odihna-in-imperiul-roman_l36255_p0.html

https://astraromana.wordpress.com/2010/05/21/constantin-cel-mare/

http://ro.wikipedia.org/wiki/Duminic%C4%83

Ignatov Andrei

Citat din: relutu din Decembrie 11, 2014, 12:54:55 PM
Cum adica,sfintita in butoiul cu var, sunteti ATEU sau nu aveti frica de Dumnezeu.Nu mai vorbiti asa de cele Sfinte.

Nu orice poza inramata, depozitata in baxuri, cu inscriptia "sfintita", cumparata de pe la tarabe, inseamna... ICOANA !

In rest... toate cele bune !

marian sima

Uitasem ,sfantul asta Constantin credea in Dumnezeu dar si in armata si arme.
Facea incursiuni in anumite zone,ba chiar pe la noi si mai facea si el cate o varsare de sange dar nu e nimic trimetea pe unii mai repede la Dumnezeu,le facea o favoare. =))

bio

Citat din: marian sima din Decembrie 11, 2014, 07:26:26 PM
..... pe peretele parlamentului Romaniei e o cruce mare.

Ce rol are acea cruce ?
De alungat pe satana nu-l alunga ,conform bibliei satana e tatal minciuni,la cat mint aia acolo sant discipoli lui satana

De ocrotit nu-i ocroteste ca vezi ca sant saltati de DNA,atunci care e rolul cruci?

Sa arate ca,crestini i-a de la gura pensionarilor ca sa dea mafiotilor?
Sa-si aduca aminte sa spozorizeze biserica.

Dupa parerea mea acea cruce reprezinta mormantul unde este ingropat viitorul Romaniei.

Prefer un parlament nemtesc fara cruce in sala decat un parlament Romanesc mafiot cu cruce.

Ne inchinam materialului din icoane.

Dumnezeu spune sa ne inchinam Lui si mai spune sa nu va faceti imagini la nici o faptura si sa nu va inchinati lor.

......

Marian, .. ce bine le-ai legat.

marian sima

Cat despre icoane ,nu cumparati de la taraba ci din biserica direct de la preot. :)

http://www.cancan.ro/actualitate/dezvaluiri-soc-despre-un-preot-roman-acuzat-de-hartuire-sexuala-tinea-femeile-cate-doua-ore-sub-patrafir.html

La asta duce necunoasterea cuvantului lui Dumnezeu ,omul e om si nu e om fara pacat ,ii pupati mana si el cine stie ce vise erotice are cu voi,pupandu-i mana prea mult determinati omul sa cada in pacat. :)

tassevasi

Daca nu va luati la cearta cu  "permisul ce lucru  dumineca" ,inseamna  ca a  fost creiat  acest topic  degeaba , pai  faceti numai  filozofia credintei,religiei si credinciosilor , asa nu ajungeti la nici un rezultat  :)
  Cereti si veti  obtineti  "permisul de lucru pt dumineca" ,cel mai simplu, atunci cind vreti . :P
   Numai bine .

Adrian.B.

Sunt doua discutii . De acord ca parlamentul este o gasca de hoti, dar asta nu inseamna ca trebuie sa-l negam pe Dumnezeu. E oare vinovat Dumnezeu ca acest popor voteaza de 25 de ani cu fsn,fdsn,pdsr,psd? Si inca e bine . Ce se alegea de tara asta daca il aveam presedinte pe nastase in 2004.? Sau minunea care s-a inamplat in noiembrie?

cornelioandanciu

Cine lupta impotriva Crucii? :uimit: Apoi nu este bine ca alesii poporului, privind crucea, sa-si aduca aminte de Dumnezeu si sa faca legi placute lui Dumnezeu? Eu ii multumesc lui Dumnezeu ca dupa atatia ani de ateism, in Parlamentul Romaniei se afla Crucea! Laudat si slavit sa fie numele lui Dumnezeu !
Va salut.

Eugen B

Domnu Adrian.B vreau sa imi aduci ceva dovezi ca Duminica este ziua Domnului.

albinasebes

sfintenia bisericii si a crucii nu e alterata de pacatosenia preotului sau credinciosilor. Crucea este sfanta pentru ca Hristos S-a jertfit pe ea, e altarul de jertfa. Faptul ca parlamentarii fura nu e un argument sa scoatem crucea, sa ne gandim ce ar face daca nu ar fi acolo si nu  s-ar gandi macar uneori la ce reprezinta ea.
duminica nu a fost impusa de Constantin cel Mare. sa nu uitam ca 300 de ani crestinii au fost persecutati, deci nu numai ca nu se puteau exprima, dar erau si cautati si omorati. Constantin cel Mare a legalizat doar o realitate existenta in biserica, de aceea biserica din acea vreme nu s-a impotrivit nicidecum. Nicio dogma nu a fost impusa din exterior, altfel ar fi alterata, sa nu uitam ca imparatul Constantin a convocat primul sinod ecumenic din anul 325 de la Niceea tocmai pentru a indeparta erezia lui Arie. Acolo sfantul Nicolae a avut un rol important.
Duminica a inviat Domnul Hristos, si tot in zi de duminica s-a coborat Duhul Sfant, primii crestini se adunau la frangerea painii in prima zi a saptamanii. marturiile sfintilor parinti din primele veacuri crestine atesta cinstirea duminicii de crestinii primelor veacuri.
a nega cinstirea duminicii si a crucii inseamna a nega insasi credinta noastra sau apartenenta la ea.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

Eugen B

Adevarul o sa il vedem cand se va trage linie. Pana atunci ce zici tu e un lucru zis de oameni. Vino cu versete biblice sa ateste asta. Daca vrei o discutie teologica vino cu lucruri pe care se bazeaza teologia. Fiecare e liber sa creada ce vrea, cine cerceteaza sunt sigur ca va gasi adevarul.