Este permis sa se lucreze la albine duminica?

Creat de oroles, Mai 18, 2014, 07:17:14 AM

« precedentul - următorul »

rarescyp

Citat din: Ionut bc din Iunie 07, 2014, 11:11:26 AM
Cunoastem din Sfânta Scriptură că Dumnezeu le-a dat oamemilor între alte porunci si pe aceea a muncii si a odihnei, după cuvântul care spune: „Lucrează sase zile..., iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeul tău; să nu faci în ziua aceea nici un lucru (Iesire 20, 9-10). Asadar le-a spus să lucreze sase zile si în a saptea să se odihnească. Cu atât mai mult, în crestinism există aceste zile de odihnă: Duminica si Sărbătorile însemnate cu Cruce rosie din calendar. Când se respectă aceste zile se produce un echilibru cosmic, biologic, ecologic, psihologic si mai ales duhovnicesc. Când nu se respectă aceste zile de odihnă vine pedeapsa lui Dumnezeu peste acea familie. Unii lucrează la câmp, altii îsi fac casă, alte gospodine îsi fac curătenie, îsi spală etc. Aceste păcate, o dată făcute, iarăsi au efect asupra familiei respective. Vin certuri, necazuri, boli, bătăi, despărtiri etc., fară ca oamenii respectivi să-si dea seama de ce si de unde vin. Peste acei oameni care nu respectă zilele de odihnă, vin mari necazuri. Ele vin atât peste ei, cât si peste copiii lor. Duminica si în Sărbătorile cu Cruce Rosie din calendar nu avem voie să facem nici un lucru acasă. Femeile nu au voie să spele, să coasă, să măture, bărbatii nu au voie să lucreze la câmp sau altceva. În acele zile trebuie să mergem la biserică pentru a asculta Sfânta Liturghie, să ne odihnim, să citim cărti duhovnicesti, să ne rugăm etc. Practic a umbla intr-un stup este tot o munca, deci este pacat. Din cele invatate la facultate eu asta as putea sa-ti spun: este pacat!
Nu stiu ce facultate ai facut...si cine te- a invatat pe tine lucrurile astea.... cred ca esti 'pierdut' rau de tot..
ALBINA - o afacere 'zburatoare'....

D006

Evreul isi tine sabatul , mulmanul isi tine ramadanul , crestinul isi tine Duminica . Cine este OM respecta ziua Domnului . Cine nu o respecta NU este om.
Duminica se desfasoara doar activitati de stricta necesitate gen hranirea animalelor . Dar poti munci daca un om  iti cere ajutorul , cu o singura conditie , nu ceri bani pentru activitatea prestata !

marian sima

Iov a pierdut o parte din avutii,i-au murit copii si pe urma a fost lovit cu o boala crunta sa inteleg ca nu a respectat sarbatorile din calendar?

Cateva versete din Maleahi.
Aţi zis: ,,Degeaba slujim lui Dumnezeu; şi ce am câştigat dacă am păzit poruncile Lui şi am umblat trişti înaintea Domnului oştirilor?
15 Acum fericim pe cei trufaşi; da, celor răi le merge bine; da, ei ispitesc pe Dumnezeu, şi scapă!"
Ps 73.12; Mal 2.17; Ps 95.9;
16 Atunci şi cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta şi a ascultat; şi o carte de aducere aminte a fost scrisă înaintea Lui, pentru cei ce se tem de Domnul şi cinstesc Numele Lui.
Ps 66.16; Mal 4.2; Evr 3.13; Ps 56.8; Isa 65.6; Apoc 20.12;
17 Ei vor fi ai Mei, zice Domnul oştirilor, Îmi vor fi o comoară deosebită, în ziua pe care o pregătesc Eu. Voi avea milă de ei, cum are milă un om de fiul său care-i slujeşte.
Ex 19.5; Deut 7.6; Ps 135.4; Tit 2.14; 1Pet 2.9; Isa 62.3; Ps 103.13;
18 Şi veţi vedea din nou atunci deosebirea dintre cel neprihănit şi cel rău, dintre cel ce slujeşte lui Dumnezeu şi cel ce nu-I slujeşte.

Cand se vede deosebirea?
In ziua reveniri Domnului,pana atunci el da ploaie si peste cei buni si peste cei rai.
Necazuri si probleme poate avea si cel bun,nu degeaba spune ca satana urla si da tarcoale ca un leu incercand sa inghita chiar pe cei alesi.

Daca erau asa feriti de rele cei care respectau sarbatorile si ziua Domnului nu mai exista martiri sau sa inteleg ca martiri au fost niste calcatori de sarbatori?

Isus spunea;Cei peste care a cazut turnul din Siloam nu au fost mai pacatosi decat voi.

oroles

@rarescyp. cred ca nu ti-ai dat seama pana acum ca este multa subiectivitate in aceste diskcutii. Interesant este ca de exemplu unul care se roaga (vorbeste cu Dumnezeu) este considerat o persoana normala in timp ce unul care vorbeste cu copacii este considerat nebun. Ceea ce tie ti se pare normal, altuia i se pare anormal.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

marian sima

Oroles,Rarescyp are dreptate,mentalitatea lui Ionut bc a stat la baza ororilor infaptuite de asa zisi crestini in timpul evului mediu.

Astfel cand sa intamplat calamnitati crestinasi care infaptuiau toate pacatele dar erau mantuiti prin credinta omoarau pe vecinul musulman sau de alta credinta deoarece considerau ca datorita pacatelor acestora mania lui Dumnezeu se abate asupra lor.

Acest lucru sa intamplat in trecut si se va intampla si in viitor.

Ionut arata unde a zis Dumnezeu sau Isus ca sa tinem duminica, eu nu am facut facultate si poate mi-a scapat aceasta informatie.

Kov iulian

Citat din: oroles din Iunie 08, 2014, 09:52:35 AM
@rarescyp. cred ca nu ti-ai dat seama pana acum ca este multa subiectivitate in aceste diskcutii. Interesant este ca de exemplu unul care se roaga (vorbeste cu Dumnezeu) este considerat o persoana normala in timp ce unul care vorbeste cu copacii este considerat nebun. Ceea ce tie ti se pare normal, altuia i se pare anormal.

CUM A FOST PROSTIT un judeţ întreg de MINUNEA DE LA SLOBOZIA. Ce se ascunde în spatele imaginii cu chipul lui Isus apărute pe un copac

http://www.evz.ro/cum-a-fost-prostit-un-judet-intreg-de-minunea-de-la-slobozia-ce-se-ascunde-in-spatele-ima-1075005.html

MISTERUL a fost DEZVĂLUIT. Ce se ascundea în spatele MINUNII cu chipul lui Iisus apărut pe un copac

http://www.realitatea.net/minunea-cu-chipul-lui-iisus-aparut-pe-un-copac-a-fost-revendicata-de-un-pictor_1350335.html

ADEVARUL CUTREMURATOR despre minunea ce s-a aratat intr un copac din Ialomita.

Alt Copac in alta parte

Minune religioasă! Chipul lui Isus a apărut pe un copac din județul Timiș

mosunick

Mai fratilor, nu bagatelizati credinta ca va ingopati de vii cu mana voastra.
Dati pace tuturor, ajutati-i de puteti, dar nu generaralizati si nu puneti etichete pe credinciosi.
Cautati-l pe Dumnezeu si Duhul cel Sfant, fiecare pe calea sa, si mergeti inainte si veti fi VII!
Lasati scripturile pentru preoti si cei cu har sa vi le descurce, nu va impatimiti in litere, ca nu e bine pentru nimeni.
Cearta NU este de la Dumnezeu, INDIFERENT pe ce tema si cu ce intentie.
PACE VOUA!
DUMNEZEU CU VOI!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

rarescyp

Ionut spunea , printre altele ca Dumnezeu ii pedepseste aspru pe cei care muncesc duminica ( pe ei si pe apropiatii lor) ; ca se abat asupra lor tot felul de nenorociri....oare e un pacat chiar atat de mare????...Sunt pacate mult mai grave.....
Nu pot sa fiu de acord cu ce afirma el...nu zic ca nu e bine sa ai credinta, din contra....fiecare e liber sa-si sustina convingerile....eu cred ca e bine sa fim mai cu picioarele pe pamant si sa nu punem tot ce se intampla pe seama divinitatii....
Vad la televizor multimi de oameni care se calca in picioare, uneori lesina ca sa atinga moastele nustiucui ( de multe ori s-a aratat ca sunt doar oase de animale)...aceste cuonvingeri, cum ca daca ating acele moaste, li se va vindeca miraculus boala, sau li se va alina durerea, le fac mai mult rau decat bine...
biserica si relogiile in general au rolul de a le arata oamenilor o cale pe care e bine sa o urmeze, ceea ce la nivel global e un lucru foarte bun....asa se reuseste sa se tina sub control intr-o oarecare masura: pacea, linistea, bunul mers al omenirii; pentru ca daca oamenii ar cadea in cealalta extrema; toate acestea ar fi grav puse in pericol...
Asa vad eu lucrurile....( nu e obligatoriu sa le vedeti si voi in acelasi fel)....
ALBINA - o afacere 'zburatoare'....

Kov iulian

Citat din: mosunick din Iunie 08, 2014, 12:42:27 PM
Dati pace tuturor, ajutati-i de puteti, dar nu generaralizati si nu puneti etichete pe credinciosi.
Cautati-l pe Dumnezeu si Duhul cel Sfant, fiecare pe calea sa, si mergeti inainte si veti fi VII!
Lasati scripturile pentru preoti si cei cu har sa vi le descurce, nu va impatimiti in litere, ca nu e bine pentru nimeni.
PACE VOUA!
DUMNEZEU CU VOI!

Am prezentat ca exemplu cat de usor pot fi pacaliti oamenii ( fara voie ) de alti oameni.
Dumneavoastra oamenii credinciosi credeti ca exista o fiinta ( sau mai multe ) supranaturala malefica foarte inteligenta care pacaleste oamenii.

Daca un om ( nu prea inteligent ) poate face asa ceva dar niste fiinte mult mai inteligente dar malefice?
Apoi propuneti sa nu se dezbata aceste lucruri sa fie lasate asa, sa nu se descopere adevarul, sa mergem inainte crezand superstitii.

Poate va place sa fiti mintit, dar mie nu imi place .

Citat din: rarescyp din Iunie 08, 2014, 12:42:44 PM
cum ca daca ating acele moaste, li se va vindeca miraculus boala, sau li se va alina durerea, le fac mai mult rau decat bine...
Exista un fenomen ce se numeste Placebo, mintea omaneasca si corpul au puterea de a se autovindeca, problema e ca nu stim ( sau am fost tinuti intentionat in nestiinta ) sa accesam acea functie constient, trebuie sa fim pacaliti ca sa se declanseze acel fenomen de autovindecare.

Acest fenomen placebo se manifesta in orice religie si chiar in afara ei in medicina .

http://ro.wikipedia.org/wiki/Placebo

Pascu Michael - Efectul Placebo

mosunick

Citat din: Kov iulian din Iunie 08, 2014, 12:58:50 PM
Citat din: mosunick din Iunie 08, 2014, 12:42:27 PM
PACE VOUA!
DUMNEZEU CU VOI!

Am prezentat ca exemplu cat de usor pot fi pacaliti oamenii ( fara voie ) de alti oameni.
Dumneavoastra oamenii credinciosi credeti ca exista o fiinta ( sau mai multe ) supranaturala malefica foarte inteligenta care pacalesc oamenii.

Daca un om ( nu prea inteligent ) poate face asa ceva dar niste fiinte mult mai inteligente dar malefice?
Apoi propuneti sa nu se dezbata aceste lucruri sa fie lasate asa, sa nu se descopere adevarul, sa mergem inainte crezand superstitii.

Poate va place sa fiti mintit, dar mie nu imi place .

Credinta este EXACT opusul logicii.
Pana nu intelegem asta, faptul de a discuta pe marginea subiectului "a fi sau a nu fi mintit" nu are nicio legatura cu credinta, ci cu eventuala noastra capacitate de pocesare a informatiei, ceea ce aduce in discutie natura si valoarea de adevar a informatiilor procesate si/sau discutate.
Apreciez revelarea unui adevar!
Va asigur de dorinta mea de a construi un dialog bazat pe adevar, dreptate, credinta, si pozitivism.
Sa fiti iubit!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

marian sima

Mosunick de ce sa lasam scriptura pe mana preotilor?

Pe timpul lui Ceausescu au venit pastori si au spus oamenilor sa dea copii la scoala in zi ua Domnului,
tarani atat de tarani cat au fost au perceput munca intelectuala drept munca si au spus noi nu dam copii la scoala in ziua Domnului.

Dupa revolutie acei pastorii si-ai schimbat puctul de vedere asa ca;preoti pastori si altii conducatori religiosi pot fi condusi de duhul comunismului sau de alte duhuri daca nu cunesti scripturile nu poti sa fii ancorat in credinta.

Oare preoti si pastori care deserveau securitatea cui slujeau? :wink:

Unde este un lucru bun apare si paraziti manati de interese personale (si ei sant peste tot) asa ca paraziti astia care infig furculita in jertfele inchinate Domnului au pretentia ca te invata. :wink:

Asa ca e bine sa cunosti scriptura ca sa diferentiezi cea ce este bun de cea ce este rau.

Nestatornicia Galatenilor.
6 Mă mir că treceţi aşa de repede de la Cel ce v-a chemat prin harul lui Hristos la o altă Evanghelie.
Gal 5.8;
7 Nu doar că este o altă Evanghelie; dar sunt unii oameni care vă tulbură şi voiesc să răstoarne Evanghelia lui Hristos.
2Co 11.4; Fapt 15.1-24; 2Cor 2.17; 2Cor 11.13; Gal 5.10-12;
8 Dar, chiar dacă noi înşine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o Evanghelie deosebită de aceea pe care v-am propovăduit-o noi, să fie anatema!
1Cor 16.22;
9 Cum am mai spus, o spun şi acum: dacă vă propovăduieşte cineva o Evanghelie deosebită de aceea pe care aţi primit-o, să fie anatema!
Deut 4.2; Deut 12.32; Prov 30.6; Apoc 22.18;
10 Caut eu oare, în clipa aceasta, să capăt bunăvoinţa oamenilor sau bunăvoinţa lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aş mai căuta să plac oamenilor, n-aş fi robul lui Hristos.

Ca sa deosebesti falsul trebuie sa cunosti originalul. :wink:

Nu cunosti originalul incepi si devii mistic ,te inchini unui copac altul vine il taie i-si face scandura de buda din el si astfel i-si face nevoile exact in elementul la care tu te-ai inchinat.

oroles

@Kov iulian, m-ai facut sa rad. Nu pot sa zic ca nu credeam ca se poate intampla asa ceva deoarece am avut o eexperienta similara in satul bunicilor mei. Un mosneag a pus langa geam o sticla de gaz care, neinchisa bine fiind a emanat vapori care s-au depus pe geam si au creat niste reflexii interesante care semanau cu un om. Un vecin, trecand pe langa acel geam i s-a parut ca ar fi vazut icoana Maicii Domnului. De aici a aparut o intreaga isterie. Totul s-a "naruit" cand bunicul meu si cu inca o persoana au luat in mana o carpa si i-au sters omului geamul spre dezamagirea babelor cu lumanari in mana care plangeau. Proprietarul s-a bucurat... Ce naiba...S-a ales si el cu geamul spalat.  :rotfl:

Legat de placebo: A fost descoperit accidental (serendipitate) in timpul razboiului din Vietnam cand doctorilor militari li s-a intrerupt alimentarea cu medicamente analgezice. Le-au dat pacientilor zahar in capsule de pastile si au observat efectul placebo. Efectul este atat de important ca de atunci in testarea unor medicamente se introduce placeb ca variabila. Adica li se da pacientilor medicamentul testat si un placebo, pentru a se vedea caruia i se datoreaza imbunatatirea simptomelor pacientului. Interesant este ca un medicament in care 60% din pacienti au raportat ameliorarea simptomelor este considerat bun. :D

dodo79

Citat din: Kov iulian din Iunie 08, 2014, 12:58:50 PM

vezi tu,ptr logica mea,sa faci un chip nu e un pacat,dar sa te inchini la el eu zic ca este.
cu toate ca sunt ortodox botezat nu ma voi inchina icoanelor si nu voi pupa crucea .
sa va dau un exemplude credincios.
30 mai,vineri,post.la scoala din comuna sa sarbatorit 1 iunie.directorul scolii,primarul.... au facut un gulas cu  carnat ptr scolari si gradinitari.fiind foarte mult adus la gradinita sa  mai dat si parintilor cate o portie.doar cine vroia sa manance ptr ca era post.printre ei si preotul.femeia de serviciu care imparteaii pune o portie parintelui(cu carnat cu tot)si ii spune asa:Parinte,sa neierte Dumnezeu astazi ca mancam carne in zi de post.
preotul raspunde: nui nimik doar e ziua copilului.
acelasi preot in zi de post facea gratare...

oroles

@dodo79, pentru aia s-a inventat zicala: "Sa nu faci ce face popa ci ce zice popa!"

In legatura cu icoana, gandeste-te ca oamenii care se rugau la copac aveau in gand ca se roaga lui Dumnezeu si la o minune a Lui. Nu se inchinau la Venus, Marte sau mai stiu eu ce zeu. Interesant e ca si cel care a facut icoana a facut un chip asemanator cu cel al Mantuitorului. Deci, atat timp cat stii ce inseamna sa te inchini, nu cred ca e o problema sa stai in fata unei icoane si sa spui o rugaciune. De aici si pana a-i cere icoanei sa ti se intample un lucru e cale lunga. Eu zic ca putini din cei care se inchina la icoane zic "Icoana Maicii Domnului fa-ma sanatos!". Mai degraba zic "Maica Domnului, Fa-ma sanatos!" E o diferenta majora. Daca o luam asa nici numele de "Dumnezeu" nu e corect iar noi ne inchinam unui ...zeu roman cand ne inchinam lui Dumnezeu. Cuvantul Dumnezeu vine de la "Domini deus", adica "zeul dominant", pe care vechii romani il asimilau cu Jupiter. Deci?

vranceanul

Deci?, mai intai iarta-ma ca intervin , dar esti foarte, foarte departe de adevar. Chiar niciodata n-ai pus mana pe BIBLIE sa citesti cate ceva ca sa vezi cum stau lucrurile? ce-ti spune urmatorul citat: INCHINATORII ADEVARATI SE VOR INCHINA TATALUI IN DUH SI ADEVAR.  Nu spune nimic despre chipuri cioplite, desene inchipuite, moaste, icoane si ce-o mai fi pe acolo puse de oameni.
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!