Este permis sa se lucreze la albine duminica?

Creat de oroles, Mai 18, 2014, 07:17:14 AM

« precedentul - următorul »

TDI

Nu confundaţi credinţa cu religia. Calitatea de a fi om nu depinde de cuvinte. A face sau a fi ar trebui să fie verbele care ne coordonează viaţa. Aţi înţeles voi că a fi religios te scuteşte de păcat? Nimeni să nu arunce piatra! Numărul credincioşilor din religiile derivate din creştinism este de vreo 2.7 miliarde, le negaţi voi legitimitatea şi posibilitatea legăturii cu divinitatea celorlalţi 3.4 miliarde de oameni? Fiţi toleranţi si propăvăduiţi omenia nu cuvinte deşarte fără nici cea mai mică urmă de har.

marian sima

TDI ,in majoritatea cuvintelor postate de mine se regasesc texte din scriptura.

Oroles nu judec pe cel ce se inchina ,eu doar am constatat ca inchinarea este departe de cea ce vrea Dumnezeu.

Pe timpul lui Moise era preot si Aron ,el preot a luat aur de la evrei a facut un vitel de aur si a zis ;Iata dumnezeul vostru care va scos din tara robiei.

Dupa spusele tale cel care se inchina in fata vitelului se gandea la Dumnezeu insa modalitatea de inchinare era blamata de Dumnezeu.

Asa si cu cel care se inchina in fata oaselor de caine,asa si cu multimile care sa celca in picioare si i-si da coate ca sa ajunga mai in fata sa pupe nu stiu ce icoana.

Eceste lucruri sant departe de cea ce vrea Dumnezeu si preotimea in loc sa educe religios poporul ii baga mai mult in negura.

oroles

Citat din: marian sima din Mai 26, 2014, 10:33:42 AM
...ca inchinarea este departe de cea ce vrea Dumnezeu.

De unde stii ce vrea Dumnezeu? Eu nu am aflat pana acum...
Voi cum va rugati? Ai urmarit filmuletul propus de mine spre vizionare?
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

feerary

Citat din: oroles din Mai 26, 2014, 11:00:09 AM
De unde stii ce vrea Dumnezeu? Eu nu am aflat pana acum...
Voi cum va rugati? Ai urmarit filmuletul propus de mine spre vizionare?
Ucenicii de unde au stiut ce vrea Dumnezeu... si cand au putut sa priceapa ce ii invatase? Nu e de mirare ca nu ai aflat... in ritmul asta, nici nu o sa aflii.
        Cum spuneam si mai sus : Marian, spre deosebire de altii, stie ce vb!

vranceanul

Citat din: feerary din Mai 26, 2014, 12:03:21 PM

Cum spuneam si mai sus : Marian, spre deosebire de altii, stie ce vb!

Mai stie si altii ce stie Marian, dar tu de unde stii ce vb. Marian de esti asa sigur? (scuzati multitudinea de 'stii') nu te supara ca am pus asemenea intrebare, are rostul ei.
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

marian sima

Prietene Dumnezeu se descopera oamenilor prin Cuvantul Sau,biserica a fost pe calea buna atata timp cat a respectat cea ce Dumnezeu a zis.

Ei nu treceau cocosul pe sub sicriu ca sa nu se faca mortul strigoi,nu il dezgropau ca sa-i infiga tarusi in el si alte alea.

Si mai uite cate ceva.

Bradul este nelipsit din ritualurile vechi românești legate de naștere, căsătorie și moarte. Falnic și veșnic verde, el este adeseori considerat fratele ,,vegetal" al omului.

Bătrânii din zona Sibiului își mai amintesc că la nașterea fiecărui copil era sădit un brad. Acesta era considerat ,,geamănul" sufletului abia venit pe lume – iar când omul murea, bradul era și el tăiat de la rădăcină.

În sudul României, copacul deschide și acum alaiul de nuntă. În Ardeal și în Banat, a fost înlocuit cu steagul de nuntă, iar în Moldova și-n Bucovina, cu bățul înflorat.

Protector al pruncilor, simbol al bărbăției

Părinții pruncului nou-născut implorau bradul să-i asigure micuțului protecție împotriva relelor și prevestirilor nefavorabile ale Ursitoarelor,pai murise Dumnezeu?

De asemenea, bradul simboliza dârzenia, hotărârea, bărbăția: până-n ziua de azi s-au păstrat expresii precum ,,voinic ca bradul", ,,înalt ca bradul".

La cine se roaga parinti noului Nascut?
La brad,toate acestea sa facut si se fac sub obladuirea celor pe care tu ii numesti urmasi apostolilor.

Ca sa nu mai vorbesc ca enoriasi acestora au mers o viata intreaga la biserica si spun ca biblia e scrisa de Eminescu sau de popa.

O masa de oameni cu o incultura religioasa poti sa o manevrezi cum vrei,sa le pui taxa pe nume,sa le dai sa sarute oase de caine,ba chiar sa ragai in biserica si sa le spui ca astfel scoti demoni din ei.

Eugen B

Oroles cu privire la intrebarea ta, din partea cui vrei sa primesti raspuns la intrebarea ta, asta e intrebarea mea. Conteaza de unde cauti raspunsul.

struan

La albine exista urmatoarea situatie. Cand stupul ramane fara matca si fara puiet, albinele doici, hranesc cu laptisor alte albine care sub influenta hranei miraculoase incep sa se creada regine, ba chiar sa depuna oua. Doar ca din acele oua ies doar trantori. Cine citeste sa inteleaga...

D006

se numeste reproducere partenogenetica arenotoca  , unde e legatura cu munca in ziua de sarbatoare ?

oroles

Citat din: marian sima din Mai 26, 2014, 02:59:13 PM

Ei nu treceau cocosul pe sub sicriu ca sa nu se faca mortul strigoi,nu il dezgropau ca sa-i infiga tarusi in el si alte alea.

Eu  nu am vazut pana acumsa treaca cocosul pe sub sicriu, ci pe deasupra gropii. Odata schimbam uleiul la masina cu un prieten si sub masina, intr-o groapa, pentru a da drumul la ulei era fratele meu. La un moment dat cer un bidon de Coca Cola de la un prieten care mi-l da peste groapa si spune dictonul celebru pe care nu il mai retin: "Pe lumea asta a ta..." In fine... Se rosteste la groapa. Nu-l mai stiu In secunda urmatoare eram toti pe jos de ras, inclusiv cel din groapa. Iti dai seama ca ceea ce spui tu nu e un ritual in adevaratul sens al cuvantului, atata timp cat mai e luat si in ras. In plus, din ce stiu eu, in zona mea gaina si cocosul se da ca o forma de rasplata pentru cel care a sapat groapa mortului si nu are functia "magico-religioasa"  invocata de tine. In concluzie, nu e un ritual.

Si legat de batutul tarusului in inima, BOR nu recunoaste aceste practici ca fiind "ortodoxe". De cand ai tras tu concluzia ca este specific ceva noua ortodocsilor? Sau vreunei religii?

CitatBradul este nelipsit din ritualurile vechi românești legate de naștere, căsătorie și moarte. Falnic și veșnic verde, el este adeseori considerat fratele ,,vegetal" al omului.

Ei pe ma-sa! De unde o mai scoti Mariane? Nu are nici macar un cromozom identic cu omul. De unde sa fie frate cu mine?

CitatBătrânii din zona Sibiului își mai amintesc că la nașterea fiecărui copil era sădit un brad. Acesta era considerat ,,geamănul" sufletului abia venit pe lume – iar când omul murea, bradul era și el tăiat de la rădăcină.

De aia se despaduresc padurile? Glumesc! Ti se pare ceva rau in a sadi un pom la nastere si a-l taia? Eu sunt mandru ca in traditia noastra exista si astfel de preocupari "ecologiste". Chiar nu vad ce e rau in asta. Cred ca exagerezi cu expresia "geamanul". Ti-am mai spus ca nu are pic de ADN uman in el.

CitatÎn sudul României, copacul deschide și acum alaiul de nuntă. În Ardeal și în Banat, a fost înlocuit cu steagul de nuntă, iar în Moldova și-n Bucovina, cu bățul înflorat.

Voi de ce va imbracati in alb la botez? As putea fi indignat si eu ca purtati culoarea alb la botez, ca si tu care te-ai legat de bradul de nunta.

CitatPărinții pruncului nou-născut implorau bradul să-i asigure micuțului protecție împotriva relelor...
Nu am vazut niciodata un om in fata unui brad care sa se inchine.

Citat...și prevestirilor nefavorabile ale Ursitoarelor,pai murise Dumnezeu?
Biserica nu recunoaste practica "ursitoarelor". Astazi se mai practica ca o forma artistica si si-a pierdut functia "magico-religioasa".
De curiozitate, voi colindati? Te rog sa imi raspunzi la aceasta intrebare!

CitatLa cine se roaga parinti noului Nascut?
La brad,toate acestea sa facut si se fac sub obladuirea celor pe care tu ii numesti urmasi apostolilor.
Ma repet: Nu am vazut pe nimeni sa se inchine la brad.

CitatCa sa nu mai vorbesc ca enoriasi acestora au mers o viata intreaga la biserica si spun ca biblia e scrisa de Eminescu sau de popa.
Ii prefer celor care au 3 dosare penale pentru conducere fara permis si sub influenta alcoolului. Apropo, poate imi spui si mie cine a scris Biblia ca nici eu nu stiu, care am mai multa cultura? :D Daca stii cine a scris Biblia, atunci ai putea lua Nobel.

Ceea ce este specific protestantilor cred ca este fanatismul. Au tendinta de a exagera unele aspecte in tendinta lor de a manipula. Problema e ca sunt mai mult convinsi decat convingatori si de pe pozitii dinastea nu se poate discuta cu ei. Zilele trecute, bunaoara un elev de-al meu imi spune ca pana si ortodocsii si-au dat seama, la un moment dat ca sistemul lor de credinte nu e bun (era penticostal) si ca "Un preot ortodox,  Cornilescu le-a tradus  Biblia..." De fapt era diacon, si nu preot... Adica mult mai putin important decat pretind protestantii. Prin exagerare se manipuleaza. Practic asta faci si tu acum: EXAGEREZI si MANIPULEZI.

CitatO masa de oameni cu o incultura religioasa poti sa o manevrezi cum vrei,sa le pui taxa pe nume,sa le dai sa sarute oase de caine,ba chiar sa ragai in biserica si sa le spui ca astfel scoti demoni din ei.
Chestia cu taxa pe nume a fost starnita de catre cei de la Times New Roman si era o gluma. Unii, cu o cultura mai indoielnica au crezut ca e posibil asa ceva. Sper ca nu te afli printre ei.... Mai mult, mai manipuleaza si oameni.  =))
Daca imi arati un comunicat BOR care sa propuna acest lucru il mananc...

Acum, sincer nici eu nu sunt pupator de moaste. Nu practic asta ca pe un sport. V-am spus ca aveti si voi "sporturi" pe care le dezavuez. Ti-am zis ca nu inteleg cum pot unii sa planga intotdeauna vineri de la 17:30? Ma refer la cei de la De Ziua a Saptea, care cel putin la mine la tara fac asta...

marian sima

Oroles obiceiurile despre care am spus exista,ele se practica,nu stiu ce zice BOR de ele insa oameni au acceptul preotilor preoti care sant randuiti de BOR.

Cat despre cine a scris biblia.

Autoritatea Bibliei în materie de credinţă şi conduită izvorăşte din originea ei. Scriitorii ei au considerat Biblia ca fiind deosebită de orice altă scriere. Ei au numit-o Sfintele Scripturi (Rom. 1,2), "Cuvîntul adevărului" (2 Tim. 3,15) şi "cuvintele lui Dumnezeu" (Rom. 3,2; Evr. 5,12).

Unicitatea Scripturilor constă în originea lor. Scriitorii Bibliei au declarat că nu ei sînt autorii mesajelor lor, ci ei le-au primit din izvoare divine. Prin revelaţia divină, ei au fost în stare să .vadă" adevărurile pe care le-au transmis (vezi Is. 1,1; Amos 1,1; Mica 1,1; Hab. 1,1; Ier. 38,21).

Aceşti scriitori au arătat spre Duhul Sfînt, ca fiind Acela care a comunicat cu oamenii prin profeţi (Neemia 9,30; Zah. 7,12). David spunea: "Duhul Domnului vorbeşte prin mine şi Cuvîntul Lui este pe limba mea" (2 Sam 23,2). Ezechiel scria: "A intrat Duhul în mine", "Duhul Domnului a căzut peste mine", "m-a răpit Duhul" (Ez. 2, 2; 11, 5.2 4). Mica mărturisea: "Dar eu sînt plin de putere, plin de Duhul Domnului" (Mica 3,8).

Noul Testament recunoaşte rolul Duhului Sfînt în elaborarea Vechiului Testament. Domnul Hristos a spus că David a fost inspirat de către Duhul Sfînt (Marcu 12, 36). Pavel credea că Duhul Sfînt a vorbit prin "Isaia" (Fapte 28, 25). Petru a afirmat că Duhul Sfînt a călăuzit pe toţi profeţii, nu numai pe cîţiva dintre ei (1 Petru 1, 10-11; 2 Petru 1, 21). Uneori, scriitorul rămînea complet necunoscut şi numai autorul real - Duhul Sfînt - era recunoscut: "Cum zice Duhul Sfînt... ", "Prin aceasta Duhul Sfînt arată" (Evr. 3, 7; 9, 8).

Scriitorii Noului Testament au recunoscut, de asemenea, pe Duhul Sfînt, ca fiind izvorul propriilor lor mesaje. Pavel explica: .Dar Duhul spune lămurit că, în vremile din urmă, unii se vor lepăda de credinţă" (1 Tim. 4, 1). Ioan spunea: "În ziua Domnului eram în Duhul" (Apoc. 1, 10). Şi Domnul Isus Hristos a trimis în lucrare pe apostolii Săi, prin mijlocirea Duhului Sfînt (Fapte 1, 2; Ef. 3, 3-5).

Astfel că Dumnezeu, în persoana Duhului Sfînt, S-a descoperit pe Sine prin Sfînta Scriptură; El a scris-o nu cu propriile Sale mîini, ci folosindu-Se de alte mîini, vreo 40 de mîini, pe parcursul unei perioade de mai bine de 1500 de ani. Şi, deoarece Dumnezeu - Duhul Sfînt i-a inspirat pe toţi scriitorii, Dumnezeu este, de fapt, Autorul ei.

Si avem marturisirea lui Ioan.

1. Ce era de la inceput, ce am auzit, ce am vazut cu ochii nostri, ce am privit si mainile noastre au pipait despre Cuvantul vietii,
2. - Si Viata s-a aratat si am vazut-o si marturisim si va vestim Viata de veci, care era la Tatal si s-a aratat noua -
3. Ce am vazut si am auzit, va vestim si voua, ca si voi sa aveti impartasire cu noi. Iar impartasirea noastra este cu Tatal si cu Fiul Sau, Iisus Hristos.
4. Si acestea noi vi le scriem, ca bucuria noastra sa fie deplina.
5. Si aceasta este vestirea pe care am auzit-o de la El si v-o vestim: ca Dumnezeu este lumina si nici un intuneric nu este intru El.

PACO

Mariane ai luat o pe aratura rau, mai bine scrie despre apicultura ca sigur stii mai multe.
Si mai cerceteaza cine a compus Biblia si cum a luat fiinta Biserica pana la aparitia Bibliei.

marian sima

Niste dovezi care sa arate unde gresesc ca sa stiu si eu.

Pana la aparitia primelor scrieri ale lui Moise cuvantul lui Dumnezeu se trasmitea prin"Viu grai"de la o generatie la alta.

De acea gasim in Deutronomul.

Deuteronom 6:7. “Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi şi să vorbeşti de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula.”

Cate ceva despre biserica, 1 Corinteni 16;19

Bisericile din Asia vă trimit sănătate. Acuila şi Priscila, împreună cu biserica din casa lor, vă trimit multă sănătate în Domnul.

Aceasta este punctul de plecare pentru biserici si nu gaseai moaste sfinti pe pereti si alte lucruri.

oroles

Citat din: marian sima din Mai 26, 2014, 10:04:32 PM
Niste dovezi care sa arate unde gresesc ca sa stiu si eu.

Cate ceva despre biserica, 1 Corinteni 16;19

Bisericile din Asia vă trimit sănătate. Acuila şi Priscila, împreună cu biserica din casa lor, vă trimit multă sănătate în Domnul.

Aceasta este punctul de plecare pentru biserici si nu gaseai moaste sfinti pe pereti si alte lucruri.
De fapt mult mai devreme e punctul de plecare al bisericiiŞ

"18.    Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui.
19.    Şi îţi voi da cheile împărăţiei cerurilor şi orice vei lega pe pământ va fi legat şi în ceruri, şi orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat şi în ceruri. " (Matei 16)

Apropo, cum interpretezi versetul 19? Au vreo putere sfintii?

Si daca vrei sa stii ca pe primele biserici crestine existau si alte simboluri precum pestele (anagrama greceasca a numelui lui Iisus Hristos), paunul, mielul etc. Ba chiar se stie ca doar crestinii, in timpul prigoanei erau capabili sa recunoasca bisericile dupa aceste simboluri. Faptul ca se adunau in case este lesne de inteles. Erau prigoniti. Practic ridicarea unei biserici insemna arestarea lor si executarea, ceea ce nu-si doreau. La noi in tara, la Niculitel se gaseste una dintre cele mai vechi biserici din lume. Au fost ingropati in ea 6 martiri din care doar 4 au fost identificati (Zotikos, Attalos, Filippos si Kamasis). Pe pereti erau mentionati numele lor. Biserica avea si insemne paleocrestine si se pare si un mic altar. Daca iei Vechiul Testament ai sa vezi ca Evreii se inchinau la chivot iar pe chivot erau sculptati heruvimi. La fel si pe catapeteasma din Sfanta Sfintelor. Exista si indicatii despre cum trebuiau realizate aceste "reprezentari" care s-ar putea asimila cu icoanele. Ca sa nu mai spunem de sarpele de arama... Deci? Sunt permise icoanele in biserica veche si cea noua? Sunt!

Imi place cum ai spus de transmiterea prin viu grai a Bibliei pana la Moise. Asta inseamna ca nu negi ceea ce noi numim Sf. Traditie. Apropo sa stii ca aceleasi evenimente relatate in Biblie le gasesti si in Epopeea lui Ghilgames (numai ca acolo, de exemplu Noe se numeste Utnapishtin)... A se vedea legenda babiloniana a lui Marduk. Dupa ce vei citi Epopeea lui Ghilgames s-ar putea sa iti mai pui si niste intrebari despre cine a scris Biblia. Eu unul nu am raspunsuri atat de sigure. Cred ca Biblia a fost scrisa de mai multe persoane... Ceea ce numesti tu Biblia este de fapt o compilatie de carti sfinte, carti scrise de mai multi autori.

La mine in familie, in urma cu mai bine de 60 de ani, cand comunismul abia se instalase in Romania, un unchi de-al tatalui, politist de meserie si indoctrinat de cei de la partid care urau pe crestini si pe cei religiosi, s-a intors acasa intr-o seara impreuna cu un prieten de pahar. Erau beti crita. Ajunsi acasa au gasit pe bunica lor, cam senila saraca in timp ce se ruga la icoana. Au inceput sa rada, au luat icoana de pe perete si au inceput sa o calce in picioare in bataie de joc. Batrana plangea. La cateva saptamani dupa aceasta fapta au murit ambii intr-un accident auto. Probabilitatea ca cei doi sa moara in acelasi timp e aproape de zero. Si uite ca totusi s-a intamplat. Imi place sa cred ca nu e tocmai o coincidenta. Aaaa... si batrana le-a supravietuit mult timp.

Uite ceva ce nu sunt eu de acord la protestanti:

[jwp=425,344,image]http://www.youtube.com/watch?v=9Oel6A2E4wI[/jwp]

Daca ai fi vazut filmuletul anterior ti-ai mai fi venit in fire.

marian sima

Oroles ce pot sa lege apostoli in cer si pe pamant?

Cunosti cuvintele ;Ce a unit Dumnezeu oameni sa nu desparta.

Este vorba de institutia casatoriei si asta este pecetluita de conducatori biserici,asa se face ca cea ce este legat pe pamant este legat si in cer si invers la dezlegare casatoriei care avea la baza adulterul sau alte incidente ,conducatori religiosi desfaceau casatoria .

Referitor la Petru aceasta este declaratia lui Isus,ca petru este o piatra de temelie dar nu este biserica insusi.

Parca Catolici au mormantul lui Petru si pretind ca ei sant urmasi lui,sa inteleg ca biserica ortodoxa iese din context?

Referitor la chivot,arata unde spune in biblie ca evrei se inchinau la chivot,deasupra chivotului era prezenta lui Dumnezeu,ca urmasi lui Isus foloseau semne pentru a se recunoaste e alta a te inchina la semne e cu totul altceva.

Nu am vazut filmuletele le voi viziona sambata cand am timp.
Sanatate.