Cusca pentru izolarea matci.

Creat de marian sima, Mai 15, 2014, 11:54:39 AM

« precedentul - următorul »

marian sima

Cusca in varianta modificata.

mmacreanu

Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

marian sima

Deoarece e pentru cineva care are o rama Langstrot mai mare.

Ioan Olaru

Noroc ca folosesc stupul Ursu aceasta problema nu exista , cusca e insasi compartimentele stupului .
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

mmacreanu

Citat din: Ioan Olaru din Mai 27, 2014, 05:45:30 PM
Noroc ca folosesc stupul Ursu aceasta problema nu exista , cusca e insasi compartimentele stupului .

:)) cea mai tare faza nu putea sa vina de la altu!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

Florin D.

Adevarat, un stup facut doar pentru custi. Unifici custile in primavara si gata roiul pe 3 rame. Ataci salcamul din toate pozitiile(doar 3 pozitii dar merge si din 5).
Dupa salcam imparti iar roiul in 3 sau chiar in 5. Ai inmultirea garantata si spatiu berechet...se lafaie. Oricum mierea nu e importanta. Important este ca poti tine o evidenta exacta a numarului albinelor din cusca/compartiment.
Mi-as lua asemenea cutii dar nu-mi permit.

cipik

Nu este Ioan Olaru, nu are cum.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

sorinma

Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

cipik

Din exprimare nu prea ar fii Olaru, am vazut filmulete de-ale lui si nu prea se potriveste.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

istodorescu vasile

aceasta cusca pentru 3 rame, este conceputa, pentru a limita ponta la matcile de prasila,astfel incit,fiind restrins spatiul de ouat, matca poate fi folosita 3 sezoane fara probleme. pentru a obtine larve cu virsta exacta, este mai indicata cusca pentru o singura rama.cusca cu 3 rame este ideala si pentru,rama cu botci startate, introdusa in finisor, fiind marginita de 2 rame cu puiet larvar.