rapita 2014

Creat de buya, Februarie 23, 2014, 08:09:43 PM

« precedentul - următorul »

dany 1

Chiar  te  rog  sa-mi  zici  cum  il  prepari. Important era  pt  mine  sa  aflu  daca erbicidul dat  pe iarba  face sau  nu  , rau  la  albine. Acum.........difera  si  erbicidele  astea .   
Doar adevaratii  campioni  au  puterea  de  a  se  ridica  si a  merge mai  departe. Daca  ai  cazut  ,  ridica-te si  vei  castiga!!!

Eugen B

Pe el nu scrie nimic de albine. Noi folosim 10 ml solutie la 1 L de apa si sprituim in zona respectiva. acuma e indicat sa nu dai chiar pe stupi. Trebe sa faci un test la tine in zona, sa dai pe o parte mai mica si sa vezi care este treaba.
Daca tot e subiectul de rapita la mine in zona e cam 20-25% inflorita deja si am stupii acolo, dar momentan vremea nu ma prea ajuta.

gore

Eu am dat cu Glyphostock  prin spatele stupilor si in preajma stupinei,seara cand albinele nu prea ieseau la zbor. Nu am avut probleme de niciun fel, mai ales ca si adoua zi iarba pe care o stropisem era uda. Din cauza mirosului cred ca albinele nu se aseaza pe planta.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

yulian

La rapita, momentan se prezinta asa: ziua 1 - +200gr, ziua 2 - +400gr, ziua 3 - +900 gr, ziua 4 (ieri), ploaie aproape toata ziua - minus 300.
Spor!

dany 1

Citat din: gore din Aprilie 09, 2014, 09:27:41 PM
Eu am dat cu Glyphostock  prin spatele stupilor si in preajma stupinei,seara cand albinele nu prea ieseau la zbor. Nu am avut probleme de niciun fel, mai ales ca si adoua zi iarba pe care o stropisem era uda. Din cauza mirosului cred ca albinele nu se aseaza pe planta.

Multumesc  frumos  pt  raspuns!
Inseamna  ca-l pot  folosi  fara   frica :hi:
Doar adevaratii  campioni  au  puterea  de  a  se  ridica  si a  merge mai  departe. Daca  ai  cazut  ,  ridica-te si  vei  castiga!!!

rarescyp

ieri am reusit sa le duc si eu la rapita (primul pastoral)...
la noi noptile sunt destul de reci (3-4°C), iar ziua 14-15°C...intrebare: la temperaturile astea apita secreta nectar???
asa arata rapita...
ALBINA - o afacere 'zburatoare'....

yulian

Si eu mi-am pus aceasta intrebare...dar tinand cont ca rapita infloreste in aprilie, adica tocmai in perioada in care astfel de temperaturi sunt normale...eu inclin sa cred ca da. Ieri, desi o zi destul de anosta, am revenit pe plus 300. Daca mergem in ritmul asta pana la salcam, pentru mine e ok.

romikele

Rapiţa începe să pună la dispoziţia albinelor culegătoare polen la 9 °C şi nectar la 14 °C.

Eugen B

Inca nu am reusit sa fac poze la rapita, dar din cate am observat aseara e posibil sa fi bagat ceva nectar. Inca e vremea cam rece fata de zilele trecute.

mmacreanu

observ multi colegi plecati la rapita, cum decurge culesul? nu am vazut nici o parere :D
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

Cristian Mihai

Stie cineva cum procedeaza/culege albina daca in zona este inflorita atat rapita cat si salcam(in sensul ca lasa rapita pentru salcam, sau viziteaza pe ambele) ? in zona in care sunt este posibil sa se intercaleze cele 2 cateva zile.

rarescyp

daca sunt inflorite ambele; albina prefera salcamul....
ALBINA - o afacere 'zburatoare'....

mape 48-petru manea

De cativa ani se suprapun rapita si salcamul---albina alege una sau alta in functie de secretia de nectar,deci in functie de temperatura

Eugen B

Vremea a fost buna pana la rapita, de cand a inflorit rapita au fost zile reci si nu prea a bagat la nimeni. Speram sa vina vremuri calde

mape 48-petru manea

Azi a iesit soare pe la ora 15-16 si au zburat frumos cam 2 ore -cam putin