rapita 2014

Creat de buya, Februarie 23, 2014, 08:09:43 PM

« precedentul - următorul »

dodo79

Citat din: manu8388 din Aprilie 14, 2014, 10:01:20 PM
cu ce e tratata rapita aia?
proteus.saptamana asta proproetaru nu stropeste si spera sa nu mai fie nevoie

paradisuri inflorite

Anul asta ,rapita e compromisa in multe judete din cauza ploilor .

yulian

La TM mergem bine deocamdata si se anunta vreme destul de OK de vineri incolo. Ultimele doua zile am avut +900gr (cu colectorul de polen pus) si ieri +1.4Kg (fara colector)

paradisuri inflorite

Partea proasta e ca pe zile cu ploaie maninca si cistigul e doar la jumatate.

s_gm1

Buna ziua, sunt primul an in pastoral pe langa Oradea (40km) si sincer sunde dezamagit de vreme. Tot o tine pe la 15*C si tot timpul e innorat. Rar iese soarele. Sincer cred ca productie nu o sa fie foarte multa de miere... rapita in rest e frumosasa foc :-) 

relutu

Vreau sa plec si eu la rapita(primul pastoral)cand ar fi mai indicat sa ii duc,dimineata devreme sau sa ii duc de seara?

rarescyp

depinde de distanta...eu i- am dus dimineata....am ajuns tocmai bine pa cand afara temperatura a ajuns la 12-13℃, le- am deschis urdinisul si ele au iesit la un frumos zbor de orientare...distanta 80 km ~ 2 ore de mers..
avantajul e ca daca ajungi cu ziua, te descurci mai bine la amplasat stupii...
ALBINA - o afacere 'zburatoare'....

nicu84

se merita se mergi la rapita, salcam, floarea soarelui cu 15-20 stupi?

mmacreanu

Citat din: nicu84 din Aprilie 16, 2014, 08:23:45 PM

daca sunt la distante mici si nu implica ccheltuieli in plus (sa platesti transportul) se merita sa mergi la orice cules.
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

rarescyp

Citat din: mmacreanu din Aprilie 16, 2014, 08:26:24 PM

daca sunt la distante mici si nu implica ccheltuieli in plus (sa platesti transportul) se merita sa mergi la orice cules.

dupa mine, se merita sigur...depinde si de zona unde ai vatra stupinei...alti spun ca fac in stationar 50 kg miere pe fam/ an, chiar si mai bine...la astea nu prea se merita...
depinde si de timpul de care dispui ( servici)...
daca tre sa stai cu ele, sau le duci intr- un loc sigur si le vizitezi la cateva zile......
sunt multe de luat in calcul....
ALBINA - o afacere 'zburatoare'....

dodo79

un lucru nu sa spus de cei anteriori.daca vrei sa duci in pastoral uitate si la vreme.e un factor determinant

Miere Sorin

Buna

Albine la rapita Oradea 2014.Pacat ca nu este vreme buna

Numa bine

s_gm1

dodo79 Bine ai zis de vreme dar de cand prognozele meteo sunt precise? Sincer ma uit in fiecare zi si pentru luna mai dar nu ajuta, nu reflecta vremea de pe teren.
Ce tine de transportul albinelor eu am dus o tura dimineata si cealalta seara, bineinteles cu plasa la urdinis si s-au comportat bine, asadar depinde de Dvs.
Domnu Miere Sorin, frumos postament :-) nu mai zic de albinute...

mmacreanu

Citat din: Miere Sorin din Aprilie 17, 2014, 08:01:29 AM
Buna

Albine la rapita Oradea 2014.Pacat ca nu este vreme buna

Numa bine

pe cararea din fata stupilor nu mai trece nimeni :)))
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

Miere Sorin

Nu trece nimeni sunt doar urmele de cand am dus eu stupi