rapita 2014

Creat de buya, Februarie 23, 2014, 08:09:43 PM

« precedentul - următorul »

Eugen B

Eu vreau sa fiu clar inteles. Traim in Romania si e normal sa se folosesca substante interzise si sa nu se anunte la primarii. Asa ca cel mai bine e sa cautam proprietarii terenurilor unde ducem albinele. Eu am primit raspunsuri aiurea de la unii, ca ei nu stiu cu ce substanta dau sau daca afecteaza albinele, e clar ca e ceva necurat la mijloc. Cam in fiecare seara verificam sa vedem daca e albina moarta sau nu. Sa nu patim ca si colegii din Bihor unde au murit foarte multe albine la pomii fructiferi. Eu va zic sa aveti grija si sa fim foarte atenti ca nu le prea pasa la nimeni de albinele noastre. Sa aveti un an apicol bun  :bzz: , bafta  %%-

nelu soc

langa Timisoara a inflorit rapita

marius_vfp

rog frumos , cine stie daca CALYPSO e acceptat sau nu de albine , am si eu ceva rapita langa mine si sincer nu prea ma bucur mai bine fara decat cu . am vorbit cu inginerul care e raspunzator ,si a spus ca va face stropiri cu calypso care cica parerea lui nu e daunator pentru albine si bondari. din ce vad tot sistemic este.

spor.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

bucovineanu

Pe ambalaj scrie ca nu e toxic pentru albine. E bine totusi ca in ziua stropirii sa fie inchise albinele.

marius_vfp

multumesc domnule bucovineanu , conditia e ca si proprietarul(arendatorul) ternurilor din zona sa vina sa anunte ca se vor face stropiri , saptamana trecuta a ierbicidat si nu a spus nimic , comunicare intre apicultori si el nu exista.

spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

bucovineanu

Suprafetele erbicidate nu prea sunt vizitate de albine. Tratamentele la rapita inflorita ar trebui sa fie anuntate cu cel putin 24 de ore inainte de a fi efectuate. Dar, de obicei chiar daca anunta ca vor erbicida, nu anunta data exacta, ci o anumita perioada. Oricum daca vor da numai cu calypso, pagubele pentru albine vor fi minime.

ady stuparu

atentie mare! un prieten anul trecut a pierdut culegatoarea la 300 fam din cauza unei solutii, cica ,care nu ataca albinele.direct nu afecta albina dar solutia a schimbat mirosul albinelor aflate pe camp(probabil in timpul stropirii), si nu mai erau primite in stup, se mancau la urdinis. cel mai bine ar fi sa se tina inchisi stupii in ziua stropirii sau de mutat dupa stropire.

RazvanTi

eu cu calipso stropesc pomii din stupina (seara ce-i drept).
nu am avut probleme.
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

Eugen B

Anul trecut unde am avut stupii la rapita , proprietarul a anuntat (a dat sms omu) ca va stropi cu o substanta care nu va afecta albinele,. cei drept ca nu nea dat sms cu numele substantei. Albinele nu au patit nimic, nu au murit si nu au avut probleme deloc, nu au fost inchisi nu nimic. Sunt unele substante care nu afecteaza deloc albinele, dar sunt mai scumpe ca cele care afecteaza (eu asa stiu). Majoritatea romanilor habar nu au ce insemna polenizare si stropesc aiurea avend o productie mult mai mica decat cei care stropesc cu ce trebe si au albine in zona. Inginerul de anul trecut a dat un ban in plus si a avut productie buna si in zona lui au fost mii de stupi. Din cauza conducerii tarii care aproba tot felu de prostii chimice ti frica sa mai mergi cu stupii la diferite culese ca ramai fara albina. Dar romanii tot pe astia ii vor vota, asa ca bafta sa aveti mare grija de albine

dany 1

Salutare  tuturor :hi:
Detin  un  teren  ce  intentionez  sa-l stropesc  cu  ierbicid  TOTAL. A  folosit  cineva  asa  ceva  in  imediata  apropiere  a stupinei?  Au  fost  probleme?
Multumesc!
Doar adevaratii  campioni  au  puterea  de  a  se  ridica  si a  merge mai  departe. Daca  ai  cazut  ,  ridica-te si  vei  castiga!!!

IonelPry

Citat din: dany 1 din Aprilie 09, 2014, 12:30:13 PM
Salutare  tuturor :hi:
Detin  un  teren  ce  intentionez  sa-l stropesc  cu  ierbicid  TOTAL. A  folosit  cineva  asa  ceva  in  imediata  apropiere  a stupinei?  Au  fost  probleme?
Multumesc!
Cum se numeste erbicidul? Roundup ?

dany 1

Salutare,
Erbicidul  se  numeste GLYPHOSTOCK.
Doar adevaratii  campioni  au  puterea  de  a  se  ridica  si a  merge mai  departe. Daca  ai  cazut  ,  ridica-te si  vei  castiga!!!

Eugen B

Dany ala stiu ca il folosim la stupina noastra(eu cu echipa) pentru buruienile de langa si sub stupi, dar cand voi ajunge acasa voi verifica si voi reveni cu alt mesaj sa fiu sigur ca acela este. Undeva cel tarziu la ora 18 vei avea mesajul :)

dany 1

Multumesc  frumos, Eugen :hi:
Il  folosesc  pt  prima  data   i  am  o  retinere  nestiind  ce  efecte are. Intentionez  sa  stropesc  chiar  si  in  imediata  apropiere  a  stupilor.
Astept  mesajul :smile:

Eugen B

noi folosim Glifotim. Am inteles ca unii stupari nu il folosesc, noi asta il folosim si pana acuma nu au fost probleme, daca vrei mai pe seara iti dau mesaj cum il preparam, asta bineinteles daca vrei. Anul acesta a fost folosit in stupina unde erau multi stupi si la niciunul nu am vazut probleme. Acuma fiecare are parerea lui, daca stie cineva ceva mai bun il rog sa scrie, daca vreti fac si poze la sticla si la zona unde am folosit.