Apicoltura de azi- intre risc si succes

Creat de harnaj12, Februarie 14, 2014, 10:50:42 AM

« precedentul - următorul »

Alutus

Citat din: harnaj12 din Februarie 14, 2014, 10:04:43 PM
ceva sa radem si noi ,o gluma, ceva hazliu..ca ne face mare placere..
Il vecchio, non ridere piu! E pericoloso perdere la protesi dentale.
Sa nu uiti Darie!

harnaj12

nepoate alutus dao pe romaneste ca mosu nu are timp sa stea sa traduca prostiile m-atale,apropo vezi ca nu stii bine sa scrii in italiana-mai invata putin  :P

harnaj12

Dragasani- Ladesti-247296 Valcea VL, mosu a trecut pe acolo, mai stiu cateva sate cica Izvoru Rece,Lacustenii de Sus, Launele de Jos.
nea alutus ai reusit sa-ti vinzi remorca apicola??

harnaj12

Poate ca titlul acestui topis ar fi fost mai corect acesta -apicultura de azi intre risc sau esec sau apicultura o pasiune si doar atat,etc...,
-dar sa le luam pe rand:

1.-apicultura de azi -intre risc si succes- desigur ca in orice activitate omeneasca exista un anumit risc care se poate transforma pe parcurs intr-un esec total sau un succes enorm.
- a cadea fie in stanga ,fie in dreapta acestei necunoscute nu depinde doar de anumiti factori ce pot fi controlati de noi precum experienta,resurse financiare,etc. insa trebuie sa avem in vedere acei factori negativi ce nu pot fi controlati si dirijati precum clima , flora,taxe,noile legi s.a.m.d.
-adevarul este ca in acest domeniu nimeni nu a scris in vreun manual de apicultura sau chiar nu s-a vorbit asa de mult pe acest forum.

Marea majoritate a apicultorilor vorbesc din experienta si exemple personale ,din metodologia apistica proprie insa nu in toate cazurile se poate demonstra ca respectivii apicultori practica o apicultura de succes.

Dar ce inseamna defapt a practica o apicultura de succes???
Stiu ca multi se gandesc la acea apicultura productiva,cu productii cat mai mari,chiar record,daca se poate si de 120kg miere /fam.de albine,insa acea nu este o apicultura de succes.
Este doar o altfel de apicultura ,mai profesionala si mai ambitioasa,doar atat! -insa nu este o apicultura de succes.....va continua....

Alutus

Citat din: harnaj12 din Februarie 15, 2014, 09:51:22 PM
nepoate alutus dao pe romaneste ca mosu nu are timp sa stea sa traduca prostiile m-atale,apropo vezi ca nu stii bine sa scrii in italiana-mai invata putin  :P
Uite ce inseamna un mos la casa omului. Fiecare cu mosu' lui. Pe vremea lui nea Mitica, viitorii mosi invatau ruskii iazak. Acu sunt poligloti, cu cunostinte solide de  italiana. Ce mai, mosi cu dezvoltare multiculturala durabila. Sau judecand dupa intelepciunea apistiqa, o fi avand mosu vreo 114 ani.
Citat din: harnaj12 din Februarie 15, 2014, 10:37:51 PM
Dragasani- Ladesti-247296 Valcea VL, mosu a trecut pe acolo, mai stiu cateva sate cica Izvoru Rece,Lacustenii de Sus, Launele de Jos.
nea alutus ai reusit sa-ti vinzi remorca apicola??
O fi trecut mosu pe acolo demult, demult, cu caruta cu coviltir, ca doar nu erau remorci, pe vremea cand avea mosu 400 de stiubeie. Din ce veac esti mosule? Satele alea de care vorbisi, nici nu mai sunt pe harta , ca le mutara in alt judet,  inca de pe vremea lui Mitica Dragomir Voda.   
Tutto bene.
Sa nu uiti Darie!

harnaj12

Multi mosi care au imblat in lung si-n latul lumii au trebuit sa invete mai multe limbi pentru a se face intelesi de semenii lor ,de aceea mosul stie peste cinci limbi straine,
-mosul a avut mai mult de 400 de stiubeie ce prin anii 50 i-am tranzvazat in stupi sistematici cu o marire mare a productiei de miere,era o apicultura frumoasa in acei ani ,in special ca nici nu existau boli,de varooa nici nu era baiu,doar prin anii 80 am vazut primii paraziti, anii trec-stiubeiele se schimba si bolile evolueaza -astai viata nepoate!

Ignatov Andrei

Nene Harnaj12, da si matale un semn de viata!
Ti-am trimis si doua MP!
M-a facut curios afirmatia dumitale, precum ca Enciu Aurelian ti-a fost elev!
Dr. Enciu a fost unul din putinii mei prieteni adevarati! As fi vrut sa mai vorbesc cu matale, in amintirea lui Enciu! Am conoscut-o foarte bine si pe Mihaela Serban! Multe intalniri frumoase am avut impreuna cu acesti doi oameni, care s-au dus, D-zeu sa-i ierte!
Primele 300 de tablite (facute ca sina de dosar), in 1986, pentru combaterea varooa, pe care le-a adus Mihaela Serban la I.C.P.A., erau de la mine! Sa fi fost, atunci, vremurile de azi, brevetam acel model! Calapodul pentru confectionarea lor a ajuns la Focsani, la Dorobat Fanica!
Ce spui, crezi ca nu am avea ce vorbi?!?
Daca stai ascuns in spatele unui "nikname", voi ramane doar cu... intrebarile!

Alutus

Citat din: harnaj12 din Februarie 17, 2014, 09:25:30 PM
de aceea mosul stie peste cinci limbi straine,
doar prin anii 80 am vazut primii paraziti,
Ei, mosii dupe vremuri! Ce vremuri! Constat ca stii binisor, doua limbi straine: italiana mult mai bine decat mine si te descurci onorabil si in limba romana, fiindca reusesc sa inteleg aproape tot.
Scusate ma  quale lingua si parla in originale. Sesizez acilisea, ca ai avut o mare suparare prin deceniul (71 -80), cand probabil, datorita celor 100 de ani fara un pic, ori pierdusesi ochelarii ,ori comunistii nu permiteau folosirea lor, ori fusesi criogenat temporar, ori erai in deplasare, prin ale strainataturi, caci taman atunci, cand matale ereai mai putin vigilent, dusmanul poporului, ascuns in hainele de camuflaj ale unui paduche asiatic , se strecura in mod perfid, cu sprijinul iredentistilor, peste hotarele vechii Dacii, cu scopul de a destabiliza o indeletnicire pentru care.... Muicaaaaa! multi te-au dusmanit...
Sa nu uiti Darie!

harnaj12

Mosu prin anii 80 mai bine zis pri 82-83 cand au inceput sa apara si la noi acesti paduchi,bata-i vina si beleaua era plecat prin starinataturi sa vada si o altfel de apicultura,mai diversa decat cea de la noi.
Si daca imi aduc bine minte prin acei ani eram prin Rep.Pop.Chineza  ,culmea ca in cativa ani cat am stat si pe acolo am invatat graiul lor.
Ani buni dupa si dr.Enciu a fost pe acolo sa vada apicultura chineza.
Nepoate alutus pentru cultura ta generala iti spun ca stupii nu mi-au murit niciodata din cauza paduchilor chiar daca la inceput a fost destul de greu pana s-a produs sineacarul si alte produse,cel mai mare paduche au fost comunistii care oadat cu intrarea lor la putere si infiintarea primelor C.A.P-uri in anii 60 mi-au confiscat aproape toti stupii,dar cum se intampla in viata am luat-o de la capat cu speranta ca ziua de maine va fi mai buna.

harnaj12

Qin"ai de yangfeng ren luomeniya,zhu ni de yeren he ni de mifeng zui hao de donxi!!!

harnaj12

ar insemna: dear beekeepers Romanian, I wish you the best things for your families and for your bees!!!

Alutus

Citat din: harnaj12 din Februarie 18, 2014, 12:36:34 PM
Mosu prin anii 80 mai bine zis pri 82-83 cand au inceput sa apara si la noi acesti paduchi,
Mosule, cu tot respectul pentru barba sura a lu' matale, trebuieste ca sa repet ,ca atunci cand infamul paduche intra fara pasaport in tarisoara noastra, nea Mitica Bazac, nota in carnetul sau din 1976 urmatoarele: VARROA DISEASE IN HONEY BEES* - Apimondia. E clar,  pe vremea aceea  fiintai sub forma impaiata, pe rafturile de la ANTIPA , cu intrare gratuita pentru soimii patriei si pentru recruti,ori sforaiai pe undeva sub niste stupi. Conform lu' matale astia de la ic..., stiau ce are de gand inamicul public, pe nume Varooa si -l asteptara pregatiti sa-i dea in cap, cu sineacarul inventat cu 7;8 ani mai devreme, de descalecarea acestuia pe malurile Dambovitei.
Citat din: harnaj12 din Februarie 18, 2014, 12:49:12 PM
Qin"ai de yangfeng ren luomeniya,zhu ni de yeren he ni de mifeng zui hao de donxi!!!
Imbucurator: a treia limba straina pe care o stie mosul, neo zeelandeza rice eaters.
Si a patra: malteza marinareasca de la mama ei.
Citat din: harnaj12 din Februarie 18, 2014, 12:57:23 PM
ar insemna: dear beekeepers Romanian, I wish you the best things for your families and for your bees!!!
Urmeaza a cincea. Hai las-o balta de sfiala si spune-ne-o. Nu de alta, da sa stim si noi cum se facea scoala pe vremea lui Cuza Voda. Si sa tusim de necaz. Oricum multumim pentru best-urile alea.
Sa nu uiti Darie!

Ignatov Andrei

Citat din: harnaj12 din Februarie 18, 2014, 12:36:34 PM
Ani buni dupa si dr.Enciu a fost pe acolo sa vada apicultura chineza.

Stiu lucrul asta! Doream o discutie mai ampla, dar in particular, nu in "mijlocul multimii"!
Daca nu vrei... si stai "ascuns", asta e...!
O lasam... asa cum este!
Sa fii sanatos!

P.S. Sa nu ma faci sa spun:
- ce pacat ca unii (fosti angajati), murdaresc numele de... HARNAJ!

harnaj12

nepoate alutus mai bine spune -i ceva lu mos barba alba de albina ukrainskaia (subiectul pe care l-ai deschis s-a blocat si nu prea sunt asa de multi apicultori curiosi sa stie despre aceasta albina)-dar mosul ar vrea sa stie deoarece prin Ucraina mosul nu a ajuns inca-cine stie ,ceva rusa stiu.

nepoate Andrei I.-spune lu mosu de ce nu mai lucrezi la Poieni,ce s-a intamplat???'

Ignatov Andrei

Citat din: harnaj12 din Februarie 18, 2014, 09:11:45 PM
nepoate alutus mai bine spune -i ceva lu mos barba alba de albina ukrainskaia (subiectul pe care l-ai deschis s-a blocat si nu prea sunt asa de multi apicultori curiosi sa stie despre aceasta albina)-dar mosul ar vrea sa stie deoarece prin Ucraina mosul nu a ajuns inca-cine stie ,ceva rusa stiu.

nepoate Andrei I.-spune lu mosu de ce nu mai lucrezi la Poieni,ce s-a intamplat???'

"Nepot" sa-i spui matale cui vrei!
Eu am aproape 60 de ani!
La felul cum postezi, este clar ca ai fost un angajat! Pe "Elefantul" il cunosti???
Stii ceva, dar nu tot, eu nu am fost angajat la Poieni, eu am fost PRIETEN cu Enciu!
Au vrut "ei" sa ma prinda cu oferte, dar n-au reusit!

Faptul ca nu ai dat curs invitatiei de a vorbi la telefon... spune multe!
Eu nu am nimic de ascuns, iar cand vine vorba de cresterea matcilor, sa stii ca "ma tine" sa matur cu multi pe jos!
Daca ai ceva de ascuns, sau "esti secretos", sa stii ca in fata mea ai pierdut!

Nu te supara, dar ma faci sa-ti spun:
- cand eu corespondam cu Krasnaia Poliana, matale nu stiai unde este rasaritul!

Iti urez multa sanatate, dar retine: mi-ai lasat un gust amar! Pacat!