Video si foto apicultura

Creat de ionel07196555, Februarie 04, 2014, 07:20:11 PM

« precedentul - următorul »

ionel07196555

Cam asa arata pe data de 02  03  2016 rapita pe care o am la 100 m de stupi ,
stropita fara sa anunte pe nimeni din sat .
Cind am facut foto erau cam 22 grade afara si nu era albina pe floare dar nici una .
Am mers a doua zi si nu am vazut albina pe floare
Am fost pe alte sole in apropiere si nu am vazut albina pe floare ,
De ce oare .

ionel07196555

La una din vetre temperatura in aer cam 20 grade si albina de o agresivitate esita din comum .
Ce a putut sa se intimple cind pina atunci nu ave treaba cu mine ca stam in fata si scoteam resturile de pungi pe urdinis fara sa am echipament sau manusi .

ionel07196555

Delectare.
Pentru un 18... 55 sint reusite.
Oare ce arbore o fi ?????

ionel07196555

Asta arata cintaru azi 03  04 2016 .
Cu toate ca a mai primit 800 ml in acest interval.
2 Kg cazut

ciucur

Citat din: ionel07196555 din Aprilie 03, 2016, 12:05:30 PM
La una din vetre temperatura in aer cam 20 grade si albina de o agresivitate esita din comum .
Ce a putut sa se intimple cind pina atunci nu ave treaba cu mine ca stam in fata si scoteam resturile de pungi pe urdinis fara sa am echipament sau manusi .

Si ale mele sunt destul de rele, totusi parca de cand e vremea mai buna s-au mai linistit.
Vad ca si pe la nea' Marin din Serbia is rele albinele.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

andrei_georgian

:hi: Si la mine aceeasi problema, au o agresivitate iesita din comun, niciodata n-am patit asa , cum deschizi stupul cum te ciuruie ))/ am observat ca si alea care vin de la zbor incarcate cu polen te ataca  :uimit:
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma.

crisian-nicolae

Din cauza pesticidelor vor deveni albine ucigașe. :mad:

ionel07196555

Cam asta e realitate dupa al 2 tratament la 7 zile .

Cristel

Ionele, tratamentul e la roi sau la albinele de productie? Cu ce anume e facut tratamentul? Faci tratamente in timpul culesului?
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

ionel07196555

Citat din: Cristel din Iunie 24, 2016, 06:20:03 PM
Ionele, tratamentul e la roi sau la albinele de productie? Cu ce anume e facut tratamentul? Faci tratamente in timpul culesului?
Ce cules la ora aia cintar pe minus 350g la zi cu floare deschisa la 1 km .
Foto e cu o saptamina in urma .

ionel07196555

Azi credeam ca voi avea un cintar bun la floare dar cintaru a aratat altceva .
Azi 750 g la jumatate fata de ziua precedenta si asta a fost doar asa de control .
sa vedem miine ca azi au avut zbor de orientare vro 180 > 200 de stupi asezati chiar in raza de zbor sau mai bine zis linga ultimele case din sat ia zapacit pe saraci oameni .

ionel07196555

Am pus o poza cu cosu pentru topitoru cu aburi .
E din inox adica e de la o friptoza italiana .
Pot sa fac [ confectionez ] restu la topitor din tabla de fier si ce randament are ?

alexutu

mai pune cateva poze cu topitorul
00007

Cristel

"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

andrei_georgian

Citat din: ionel07196555 din Iunie 26, 2016, 01:30:10 PM
Am pus o poza cu cosu pentru topitoru cu aburi .
E din inox adica e de la o friptoza italiana .
Pot sa fac [ confectionez ] restu la topitor din tabla de fier si ce randament are ?
Salut!
Eu l-am confectionat din tabla neagra de 2 mm, inchis cat mai bine, ca randament iti spun ca te joci cu el, rame sa ai de topit  :rotfl:
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma.