Video si foto apicultura

Creat de ionel07196555, Februarie 04, 2014, 07:20:11 PM

« precedentul - următorul »

ionel07196555

Citat din: Cristel din Martie 05, 2016, 09:33:06 PM
Citat din: bucovineanu din Martie 05, 2016, 07:38:30 PM
La mine, in Gorj, apare salcamul foarte devreme - in jur de 5 mai - si familiile trebuie sa fie foarte bine dezvoltate, cel putin pe 3 caturi Dadant, altfel ajungi sa nu culegi prea mult.  devreme. Teoretic, in 2 luni trebuie strunita familia astfel incat sa dea maximul de potential.
3 caturi dadant e foarte bine .
Eu cel mai mult in cele 5 sezoane am avut pe un Bk 3 caturi 1/2 , mergea si al 4 dar am mai luat ceva sa fac roi si a ramas la 3 pe 1 singur .
Nu folosesc regine de roire dar sa vedem anu acesta am 1 de roire daca nu pica la vinzare o las sa vedem de ce este in stare.

ionel07196555

Aglomeratie mare azi in 3 ore de cules polen .
Caisu , corcodusu salcia capreasca sint pe duca.
Mai lucram cite ceva .
Sa trecem usor pe rama de jumate .

Dan Pașca

Bă, Tata !! Da pe la voi cand înfloresc Corcodușii ?  Deja is pe gata?  La mine mai durează 2 saptamani pana înfloresc :(.  Rapița cand se preconizează sa înflorească in zona voastră?   Spor la treaba,cred ca e nevoie ?! ;)

ionel07196555

Citat din: Dan Pașca din Martie 10, 2016, 11:21:28 PM
Bă, Tata !! Da pe la voi cand înfloresc Corcodușii ?  Deja is pe gata?  La mine mai durează 2 saptamani pana înfloresc :(.  Rapița cand se preconizează sa înflorească in zona voastră?   Spor la treaba,cred ca e nevoie ?! ;)
Daca vremea sa schimbat multi pomi fructiferi vor inflori aproape de perioada normala sfirsit de martie , toate sint date peste cap .
anu asta nu vom minca fructe sau sa facem ceva T, P
Rapita are aproape 3 saptamini avans , ploile sint foarte slabute pentru a mai spala
din chimicalele administrate pe sol deci vor fi probleme si mai mari pe zona de sud a tari .

Cristel

Bucuresti, cu frig si ploaie, plin de flori  :P
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Dan Pașca

Da ,frumosi pomii infloriti,anul trecut pe ce data au inflorit sa facem o comparatie,. Natura tot timpul ne surprinde,nu mai stii cum sa iti aranjezi planurile

MARIUS_bc

Frumoase poze!
Azi am vazut primii copaci infloriti cais si corcodus dar numai in oras .
Cornul e foarte frumos inflorit dar e foarte frig .

ionel07196555

cam asa arata si la stupina la una din vetre poate mai terminate.
Sa speram ca ce au adunat sa tina macar o saptamina ca la ce se anunta la Meteo ...

ionel07196555

Asta e doar ce se vede din pierderi .
Azi 13 03 2016 multi pomi sint pe trecute pacat ca nu pot culege.
am umblat azi in 5 de am largit cuibu si repejor am si verificat de polen ,nu au tot ce a intrat a fost consumat .

gore

Anul trecut din evidenta mea la Focsani corcodusul a inflorit pe 5.04. Anul acesta s-a devansat cu 3 saptamani, abia acum se deschide. La fel si zarsarul.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

ionel07196555

In foto se vede cum inghiata albina pe floare asta eri cind a fost mai cald.
familile de albine sau intarit bine dar in rame nu am vazut polen .
Sa vedem ce o esi pina la urma ca fara pastura nu e bine

Cristel

Sa vedem daca primavara ramane asa capricioasa si rece sau se schimba vremea.Pentru cine are stupi langa Bucuresti, perioada florilor de corcodus trece nevalorificata. Sunt tare curios cum va fi la salcam, am vazut deja primii muguri verzi la salcam  :D
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

ionel07196555

Citat din: Cristel din Martie 15, 2016, 05:43:44 PM
Sa vedem daca primavara ramane asa capricioasa si rece sau se schimba vremea.Pentru cine are stupi langa Bucuresti, perioada florilor de corcodus trece nevalorificata. Sunt tare curios cum va fi la salcam, am vazut deja primii muguri verzi la salcam  :D
Asta seamana cu 2014 .

Cristel

Cam asa arata mugurele de salcam...

ionel07196555