Filtrare motorina contaminata cu ulei ars

Creat de Kov iulian, Ianuarie 11, 2014, 01:55:00 PM

« precedentul - următorul »

kamy

Repet daca masina respectiva e euro 2 o sa se simta pompa de injectie putin rasfatata,nimic altceva nu se intampla!

marian sima

Uleiul de amestec este cel care se foloseste la motoarele fara baie de ulei,cum era trabantul si warburgul o data.
Acum acel ulei se foloseste la drujbe si la motoarele mici in doi timpi.

Am dat o data ulei de Huswarna unuia cu trabantul ca sa faca RAR-ul la masina.
La RAR la pus sa scoata benzina din rezervor si sa bage alta iar ei sa adauge uleiul ,noroc ca i-am dat si sticla la el.
Au pus uleiul si nu le venea sa creada ,trabantul scotea mai putine noxe decat o dacie.

Atunci uleiul de Huswarna era ulei ,nu era facut pe la rusi .
Treaba este ca acest ulei este mai scump el e destinat ungeri motoarelor cu turatie mare ,are vascozitate mica ,nu se merita sa fie adaugat in motorina pentru tractor.

Care aveti pamant si santeti la tara luativa o presa de ulei si bagati jumate motorina-jumatate ulei,va raman si stroturile scoateti uleiul la un pret bun si aveti si ulei sanatos pentru consumul alimentar.
Deja la mine in zona a inceput sa se practice acest obicei.

marius_vfp

iuliane tot respectul ,

daca motorina era de la rompetrol chiar te-as sfatui sai mai bagi din cand in cand ulei ,
cauta-l pe rudolf diesel , si vezi cu ce a proiectat el motorul sa mearga , nu iti mai fa griji pentru combustibil,ce culoare are etc, benzina sa nu aibe ca aia daca e prea multa dizolva garniturile din pompa , una dintre metodele folosite la filtrare e cea de durata , prin decantare , pui tot carburantul intr0un bidon mare curat din plastic preferabil , il lasi acolo vreo 2 luni apoi bagi in furtun la 10 cm de fundu lui si tragi pe furtun bagi un filtru de cel de dacie de benzina transparent , verifici initial daca deasupra s-a adunat ulei poate uleiul e mai usor sau mai greu deceat motorina si se va decanta pe fund sau se va ridica la suprafata , daca e la suprafata atentie cand tragi din bidon sa nu tragi si uleiul la sfarsit .

am un ford mondeo MK2 din 97 td , si foloseam ulei vegetal de palmier in amestec cu motorina jumate jumate , mergea uns asta pana o dat criza  si fasfuderia de unde il colectam o dat faliment 3 ani am mers asa acum platesc la hoti  , acum motorina din romanica e de cacat baga o groaza de prostii in ea , aditivi care la un motor euro 2 nu prea ii convine acest lucru , pune tu cand motoru e cald 1l de ulei de floarea soarelui sal consume si ne zici rezultatul inainte de a opri motoru treci pe motorina sa nu ramana ulei in circuit si filtu .
spor .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

marian sima

Cand trece unul cu tractorul care a bagat ulei de floarea-soarelui in rezervor miroase a gogosi in urma lui. :rotfl: =)) =))
Am auzit  ca se adauga un litru de benzina la o anumita cantitate de ulei.
Asta la tractoare si la auto fara turbo.

Sorcyo

Nu am experienta proprie, dar am un vecin care arde cam 500L ulei de rapita si de floare pe an pe un U650. Omul e tractorist si mecanic de o viata si exploateaza o bucata buna de pamant . Mi-a zis ca el foloseste ca aditiv uleiul de rapita pentru ca motorina nu mai este la fel de ,,grasa'' , mai exact e mai fluida si nu mai are aceleasi proprietati de ungere ca cea produsa pentru era noneuro/nonturbo. Din cate stiu nu a avut niciodata probleme cu decantarea si pune maxim 50/50. doar la filtre a pus robineti, si cand sta mai mult utilajul da filtru jos si il umple cu motorina curata. Nu foloseste amestec iarna ca se gelifica mai repede, zicea ceva de cerurile din uleiurile de vegetale da nu mai tin minte exact. In ce priveste filtrarea uleiului din motorina...nu cred ca se poate...eventrual doar sa scoti solidele (mazga)  daca o treci prin hartie de filtru da dureaza sau sa mai folosesti un filtru'' grosier'' inainte de filtrul original al masinii..parerea mea :)
eu sunt mic....nu stiu nimic......dar am o opinie  :)

marius_vfp

Citat din: marian sima din Ianuarie 13, 2014, 01:51:22 PM

Asta la tractoare si la auto fara turbo.

salut , care ar fi diferenta cu turbo si fara ? intreb pentru ca eu am folosit o perioada(pana sa dea criza) in amestec motorina cu ulei vegetal si mergea destul de super la un motor turbo.

spor

Sorcyo

am intrebat si eu mai departe si mi-a zis omu asa: nu e neaaparat vorba de turbina, ci de motoarele cu catalizator. Daca folosesti ulei brut, nerafinat, are ceruri si hidrocarburri care nu ard complet, formeaza particule si obtureaza catalizatorul cu funingine. Aceeasi problema si la turbine cu geometrie variabila. Mai exact  ai un saviem turbo baga mare, ai o masina care are catalizator , sigur nu mai trece la urmatoru RAR daca nu schimbi catalizatoru + o multime de erori pe senzori. Mai conteaza si uleiul..e rafinat, e brut, e de floare, de rapita, de palmier, de ricin samd. Sursa : omu cu tractorul din postul meu de mai sus
eu sunt mic....nu stiu nimic......dar am o opinie  :)

marius_vfp

de ala de palmier ce zici , ce e de capu lui.
spor.