Filtrare motorina contaminata cu ulei ars

Creat de Kov iulian, Ianuarie 11, 2014, 01:55:00 PM

« precedentul - următorul »

Kov iulian

Vreau sa va cer un sfat in legatura cu o problema .

Am achizitionat legal cu factura in jur de 20 L motorina, sa intamplat sa am transport si am profitat si am achizitionat acea motorina.

Persoana ce ma ajutat cu transportul avea in masina si recipientele, si eu aveam acasa recipiente dar totul a fost pe moment si nu avea rost sa merg cu masina inapoi acasa dupa ele.

Din pacate acasa la transvazarea motorinei dintr-un recipient in altul am constatat ca recipientele persoanei respective au avut ulei ars in ele iar motorina sa contaminat si sa colorat.

Cum as putea inlatura acea culoare si acea contaminare a motorinei cu ulei ars ?

sorinma

o bagi intr-un rezervor...la o masina mai putin pretentioasa eventual la un tractor  :P daca nu a fost mult ulei
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

Kov iulian

A fost ulei doar pe pereti recipientului, din pacate nu am bagat de seama asta cand am pus motorina in ele.

brianoo_bz

iti iei 1m2 agril  il pui in 2 si iti filtreaza mai bine decat filtrele de motorina  agrilul il iei de la in magazin cu profil agro si costa 1 leu

relutu

Daca este ptr tractor nu trebuie filtrata.3

bio

Citat din: brianoo_bz din Ianuarie 11, 2014, 02:19:58 PM
iti iei 1m2 agril  il pui in 2 si iti filtreaza mai bine decat filtrele de motorina  agrilul il iei de la in magazin cu profil agro si costa 1 leu

Agrilul..?? la ce este el programat sa fie folosit.>??.

Ma gindesc ca daca ma duc la un magazin Fermierul care il am in zona si cer "agril" sa stiu sa dau mai multe detalii..

marian sima

E o  pelicula stil textil cum este cea de la servetelele umede se foloseste ca pelicula protectoare pentru plante.

bio

istodorescu vasile

Citat din: Kov iulian din Ianuarie 11, 2014, 01:55:00 PM
Vreau sa va cer un sfat in legatura cu o problema .

Am achizitionat legal cu factura in jur de 20 L motorina, sa intamplat sa am transport si am profitat si am achizitionat acea motorina.

Persoana ce ma ajutat cu transportul avea in masina si recipientele, si eu aveam acasa recipiente dar totul a fost pe moment si nu avea rost sa merg cu masina inapoi acasa dupa ele.

Din pacate acasa la transvazarea motorinei dintr-un recipient in altul am constatat ca recipientele persoanei respective au avut ulei ars in ele iar motorina sa contaminat si sa colorat.

Cum as putea inlatura acea culoare si acea contaminare a motorinei cu ulei ars ?

nu este nici o problema , uleiul chiar daca este ars,tot are unngere . nu se intimpla nimic , puteti sa folositi motorina respectiva fara teama.  eu la tractor pun la 20 l motorina 1 l ulei de motor, si se consuma mai greu . deci este mai economica. mai mult avind ungere pompa de injectie, are uzura mai mica.

ionel07196555

Citat din: istodorescu vasile din Ianuarie 11, 2014, 08:54:12 PM

nu este nici o problema , uleiul chiar daca este ars,tot are unngere . nu se intimpla nimic , puteti sa folositi motorina respectiva fara teama.  eu la tractor pun la 20 l motorina 1 l ulei de motor, si se consuma mai greu . deci este mai economica. mai mult avind ungere pompa de injectie, are uzura mai mica.
[/quote]

Atentie se intinpla daca nu se foloseste utilaju sau vehicolul imediat si pina la terminare carburantului sa se depuna uleiu la sorb si sa scoata fum puternic
filtru se inbicseste mai repede .
LA injectia clasica  { VECHE ] e chiar recomandat un adaus de ulei dar nu
de motor ci de amestec

bio

Citat din: istodorescu vasile din Ianuarie 11, 2014, 08:54:12 PM
.........nu este nici o problema , uleiul chiar daca este ars,tot are unngere . nu se intimpla nimic , puteti sa folositi motorina respectiva fara teama.  eu la tractor pun la 20 l motorina 1 l ulei de motor, si se consuma mai greu . deci este mai economica. mai mult avind ungere pompa de injectie, are uzura mai mica.

...si eu bag la un plin de 90 litri laU 650 cam 2-3litri de ulei de motor,parca w 40 ii spune...

..si consumul pot spune ca este chiar cu 25% mai mic decit nu as pune ulei in motorina asta care este acum in Peco.

Citat din: ionel07196555 din Ianuarie 11, 2014, 09:35:08 PM

Atentie se intinpla daca nu se foloseste utilaju sau vehicolul imediat si pina la terminare carburantului sa se depuna uleiu la sorb si sa scoata fum puternic
filtru se inbicseste mai repede .

Ma gindeam ca odata pus in rezervor uleiul si turnat motorina peste el gata sa dizolvat....dar aflu ca nu este chiar asa..

Citat din: ionel07196555 din Ianuarie 11, 2014, 09:35:08 PM
.
LA injectia clasica  { VECHE ] e chiar recomandat un adaus de ulei dar nu
de motor ci de amestec

ahha...deci nu ulei de motor..??..  Cum ii spune la uleiul ala de amestec-- sa stiu sa caut in magazin....??

..eu credeam ca este OK si uleiul de motor.

ionel07196555

vorbeste cu un tractorist care arde cam 200l pe zi si vezi ce se intinpla dupa o saptamina
eu am folosit la un turism dar ulei de la Bunica ca era mai ieftinache cu 1 ron decit motorina si asa este consuma mai putin
sau de rapita ca era 1.10 E litru si motorina 1.52 E lytru

istodorescu vasile

oricum la 20 l  ce a ramas pe peretii recipientuluiu  ulei ars , nu se cunoaste la orice motor l-ar pune

kamy

Daca ai spune in ce masina vrei s-o fol0sesti ar fi mai usor la euro 2 nu ai nevoie de filtrare la euro 3 sa nu fie cu impuriyati sa infunde filtrul!

Kov iulian

Citat din: bio din Ianuarie 11, 2014, 11:05:17 PM
ahha...deci nu ulei de motor..??..  Cum ii spune la uleiul ala de amestec-- sa stiu sa caut in magazin....??
..eu credeam ca este OK si uleiul de motor.

Sa fie vorba de ulei de amestec pentru motoare in doi timpi?
Stiu ca acel ulei este special conceput pentru a putea fi ars, uleiul de motor nu arde asa bine probabil are niste aditivi.
Eu am folosit ulei de amestec pentru a baga in benzina nu am folosit niciodata in amestec cu motorina dar cred ca arde la fel de bine.
Am avut mobra si am ars sute de litri de benzina in adolescenta cu ea :) :)

Citat din: kamy din Ianuarie 12, 2014, 01:24:12 AM
Daca ai spune in ce masina vrei s-o folesesti ar fi mai usor la euro 2 nu ai nevoie de filyrare a euro 3 sa nu fie cu impuriyati sa infunde filtrul!

La transport stupi dar posibil sa mai bag si in rezervorul autoturismului unui var  care ma va plimba de colo, colo in recunoastere.

Daca o vor vedea asa neagra mie ca nu vor accepta sa o bage in rezervor  :D :D :D