Turta Dulcofruct Hrana glucidica pentru albine

Creat de fitoconsult, Decembrie 15, 2013, 10:24:24 PM

« precedentul - următorul »

bio

Dragosh,...ia ghici ce are nea Bio aici....??

..si cum ar arata peste 2 saptamini..??..si costa doar ~ 580 euro/tona cu tot cu TVA...

bio

Citat din: dragos2006 din Decembrie 21, 2013, 10:08:59 PM
Ma voi va dati cu parerea fara sa fi vazut in viata voastra respectiva turta . Nu mai fiti campioni la dat cu parerea .

Dragosh, parca esti la emisiunea ...."copii" spun lucruri trasnite...
Tu, asa il stii pe nea Bio ca i-si da cu parerea fara sa aiba nimic agatzat in cirlig   ?..

Am folosit ceva asemanator ani de zile si stiu despre ce ar fi vorba  ...de fapt merg pe 99% ca este aceeashi substanta .

Am si o imagine de la sfirsitul iernii trecute ... Cred edificatoare.

bio

Citat din: romikele din Decembrie 21, 2013, 10:11:58 PM
....
Lasand gluma la o parte, au venit la asociatie apicultori din alte locatii care au cumparat inainte si au mai luat, spunand ca sunt bune (altfel n-ar mai fi cumparat din nou).
.....

Este o turta nou aparuta..?.
.Atunci cind au avut timp sa o foloseasca ca abia a inceput iarna ??

Eu am folosit ceva asemanator,pot spune ca este chiar aceeashi substanta..... cred ca am 3 sezoane...
"Zapada" cum ii spun eu in niste filme. 

Citat din: romikele din Decembrie 21, 2013, 10:11:58 PM
....
Singura problema semnalata a fost ca in stup se cam inmoaie si nu e bine sa se indeparteze total punga la partea de jos.

Apicultorii respectivi daca au folosit-o acum la inceput de iarna si s-au intilnit cu problema ca se lichefiaza repede si poate curge ,acum cind temperatura este scazuta la ghem... stau si ma intreb cind apare puietul si creste temperatura ce se poate intimpla..??

La temperatura de ~ 30 si ceva de grade cit este deasupra ghemului cind familia creste puiet turta Dulcofruct se inmoaie rau de tot.

romikele

Probabil respectivii au "tras la blana" mierea si n-au prea lasat rezerve.
Turta e in faza de probe, dupa primele semnale s-a imbunatatit compozitia si acum e mai consistenta.
Ce e important, albinele o consuma fara a face mofturi si fara sa tina seama de carcoteli.
Ce imi este neclar, e compozitia, alta decat stiam inainte de producerea sa.
Asteptam o turta clasica, pe baza de zahar, dar vad ca nu s-a renuntat la fructoza care a generat discutiile contra din trecut.

dodo79

Citat din: romikele din Decembrie 22, 2013, 02:23:12 AM
Probabil respectivii au "tras la blana" mierea si n-au prea lasat rezerve.
Turta e in faza de probe, dupa primele semnale s-a imbunatatit compozitia si acum e mai consistenta.
Ce e important, albinele o consuma fara a face mofturi si fara sa tina seama de carcoteli.
Ce imi este neclar, e compozitia, alta decat stiam inainte de producerea sa.
Asteptam o turta clasica, pe baza de zahar, dar vad ca nu s-a renuntat la fructoza care a generat discutiile contra din trecut.
aveti dreptate domnule romikele.exact asta am scris si eu in mesajele anterioare.se pare ca trebuie spuse de cineva mai experimentat si mai vechi in domeniu ptr a fii crezute.chiar daca spuneti ca sa imbunatatit eu recomand sa nu se indeparteze folia de pe partea inferioara ca poate a prins turta din primul lot :D
sanatate

albinasebes

domnule bio unde gasiti turta la 580 euro tona?
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

kiloz

Astept raspuns de la firma producatoare.

Si totus dupa atitea feluri si tipuri de turte in circulatie,cu atitea retete industriale si personale,de ce mai trebuie facute experimente  pe pielea apicultorilor. Curge ,modificam continutul sau consistenta? Poate lotul urmator se usuca si se betoneaza,si atunci cei de facut?
Sa fii drept si scrie adevarul.

romikele

Cine nu vrea, nu cumpara.
Nimeni nu obliga pe nimeni si nimeni nu e obligat de nimeni.
Firma are tehnolog, date de contact si acte in regula.
Contactati-o sau va deplasati pana la sediu.
Sunt oameni deschisi, va vor lamuri cu siguranta... dar nu aici pe forum.

pharaonu75

Citat din: romikele din Decembrie 22, 2013, 10:59:38 PM
...
Firma are tehnolog, date de contact si acte in regula.
..., va vor lamuri cu siguranta...

Si Romania are guvernanti, tot cu acte in regula... si ne lamureste de vreo 24 de ani ca la noi nu se poate face nimic din ceea ce afara functioneaza de secole.

Nu-mi dau cu parerea despre competenta tehnologului de la Cirast, pentru ca nu il cunosc, insa imi pot da cu parerea despre actele lor... imi tot vine in minte un certificat de calitate...

Daca pretul este singurul argument pentru a cumpara turta Dulcofruct, in defavoarea Apifonda sau Anel care au fost deja testate si ale caror rezultate abunda pe forum, atunci eu prefer tot Apifonda sau Anel.
Cat crezi ca vor tine pretul asa jos la turte? Cel de la sirop a ajuns deja la nivelul pietii.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

romikele

Citat din: pharaonu75 din Decembrie 23, 2013, 09:39:04 AM
Si Romania are guvernanti, tot cu acte in regula... si ne lamureste de vreo 24 de ani ca la noi nu se poate face nimic din ceea ce afara functioneaza de secole...
Nu guvernanții sunt de vină, ci românii că sunt grei de cap și nu pricep cum stau treburile  :P

kiloz

Multumesc pentru raspuns,ca intotdeauna promt si la subiect. De lamurit nu pe mine trebuie sa ma lamureasca,cas lamurit de mult, ci pe cei care folosec si o sa foloseasca de acum inainte. Si totus asteptam raspunsul, unul concret de la producator.
Sa fii drept si scrie adevarul.

alex_sa

Citat din: bio din Decembrie 18, 2013, 11:49:54 AM
Citat din: relutu din Decembrie 17, 2013, 06:04:48 PM
Eu eram curios cat este de buna ptr ca la noi la Focsani la puntul de lucru unde Cirast ,,inbuteliaza,, Dulcofructul sirop ,aceste turte sunt la pretul de 4 lei kg.

4 Ron..??.....pret destul de bun,  la cit de shnapani erau la preturi acum citeva luni,  cei de la Cirast.... =))

....o fi si de calitate.. cred, ca este OK.
la noi in Tirgu MURES aceasta turta este 6,50 /Kg

albinasebes

credeam ca daca nu se mai deconteaza prin PNA se vor mai ieftini, dar nu e asa. cererea e aceeasi, de ce ar ieftini.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

D006

Citat din: relutu din Decembrie 18, 2013, 10:11:05 PM

Ati fost la Focsani,in curte la Autobaza 2?Eu nu am cumparat nici un kg dar am intrebat si asa mi-au spus.D-nu Dragos maine nu am timp dar vineri o sa trec pe la ei sa intreb iar si daca vreti sa dau de stire,iar daca m-ati luat la misto cu tona- asta e-.

Sefule ai avut timp ?   ai pregatit tona aia de turta la 4 lei /kg. ??????????????

cornelioandanciu

Citat din: marius mircea din Decembrie 16, 2013, 05:08:36 PM
d-lor apicultori as vrea sa stiu daca ati folosit aceasta turta si daca este consumata de albine? eu prin noiembrie am pus la cativa roi la care am considerat ca nu au hrana suficienta pentru iernare, iar la un control dupa aproximativ o saptamana am constatat ca nu s-au atins de ea.pot  sa ma bazez pe ea sau nu?
va multumesc.
Poate trebuia sa le pui si prospectul in stupi?Ca sa stie ce mananca? Stii,lumea in zilele noastre este foarte pretentioasa, se uita pe etichete, ce contine produsul, termene de valabilitate, daca nu da diabet, etc! Pana se lamuresc cu chestiile astea, o sa manance mancare traditionala home made, adica miere! Atata cat mai au,Abia dupa aceea vor trece la dulco... :) cum ai zis?
Va salut.