Turta Dulcofruct Hrana glucidica pentru albine

Creat de fitoconsult, Decembrie 15, 2013, 10:24:24 PM

« precedentul - următorul »

dodo79

am raspuns eu mai sus.mai pot spune referitor la compozitie ca se cam topeste la caldura.ce am folosit anul trecut se facea ca si pasta la caldura dar asta se dezintegreaza(nu ramane omogen) ca si   si o compozitie de apa zahar si glucoza.de carat au carat albinele.nu va speriati de duritatea ei la cumparare.la caldura stupului se inmoaie.are ambalajul din folie mai grosuta.nu o puneti fara ambalaj ca o sa curga printre rame.eu am lasat partea de jos a foliei(ambalaj) si cealalta am indepartat-o.
sanatate

danrgd

multumesc de sfaturi o sa tin cont de ele. Numai bine.

albinasebes

apimelul are cam aceeasi compozitie si nu curge pe rame, eu l-am folosit 2 ani, si am indepartat total folia peste rame. la dulcofruct curge? ati folosit si curge? am vrut sa iau si eu in ianuarie si sa decupez folia peste rane, dar daca curge.. decupez numai cateva fasii.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

bio

kiloz

COMPOZITIA HRANEI SOLIDE - APIMEL
FRUCTOZA 42 %
DEXTROZA 51,5 %
MALTOZA 2,5 %
TRIOZA 2%
ZAHAROZA 2%
Sa fii drept si scrie adevarul.

bio

Citat din: kiloz din Decembrie 20, 2013, 07:26:01 PM
COMPOZITIA HRANEI SOLIDE - APIMEL
FRUCTOZA 42 %
DEXTROZA 51,5 %
MALTOZA 2,5 %
TRIOZA 2%
ZAHAROZA 2%

..jegoshii...dau numai compozitia de zaharuri din 100 % substanta uscata.

Era mai cinstit daca ne arata intii, cit este substanta uscata..cit apa..si apoi la substanta uscata ne arata proportia pe categorii de zaharuri .

dodo79

Citat din: albinasebes din Decembrie 20, 2013, 05:52:14 PM
apimelul are cam aceeasi compozitie si nu curge pe rame, eu l-am folosit 2 ani, si am indepartat total folia peste rame. la dulcofruct curge? ati folosit si curge? am vrut sa iau si eu in ianuarie si sa decupez folia peste rane, dar daca curge.. decupez numai cateva fasii.
am folosit .nu pot spune ca mi-a curs ptr ca am lasat toata partea inferioara a ambalajului si am indepartat pe cea de deasupra total.am  pus la un roi o jumatate de tabla.dupa 2 saptamani amvazut ca a mai ramas foarte putin din ea si am vrut sa o mananc eu(buna la gust :D),sa o schimb cu una intreaga.nu am putut sa o prind intre degete ptr ca era prea moale.de acolo am dedus ca va curge daca indepartez total sau partial partea inferioara a ambalajului.eu cred ca are mai multa apa decat se scrie.de carat o cara albinele .
sanatate

D006

Hai sa revenim la turta Dulco..  . mai stuparilor nu mai confundati siropul cu turta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

dodo79

tot despre asta vorbim,turta.O fi facut astia sirop coagulant :D si au pus numele de turta.

D006

Ieri dimineata am fost la un stupar sa vad turta Dulcofruct , contine 83% - 84% SUBSTANTA USCATA ! Mai scrie ca are glucoza , fructoza, zaharoza dar fara sa specifice proportiile .

Concluzie : NU EXISTA TURTA DULCOFRUCT CU APA 24% !!!

bucovineanu

Acum m-am linistit, eu credeam ca totusi exista.  :smile:

bio

Citat din: fitoconsult din Decembrie 15, 2013, 10:24:24 PM
Turta Dulcofruct
Hrana glucidica pentru albine
Substanta uscata 84 %

Ingrediente: Fructoza (min 40% - max 50 %)

Glucoza (min 22% - max 32 %)

Maltoza (min 10% - max 15 %)

Apa (min 24% - max 25 %)

Turta are 1 Kg
Pret Turta 6 ron

0722583953

--este primul mesaj al acestui subiect....

Citat din: dragos2006 din Decembrie 21, 2013, 07:25:36 PM
Ieri dimineata am fost la un stupar sa vad turta Dulcofruct , contine 83% - 84% SUBSTANTA USCATA ! Mai scrie ca are glucoza , fructoza, zaharoza dar fara sa specifice proportiile .

Concluzie : NU EXISTA TURTA DULCOFRUCT CU APA 24% !!!

.... ai dreptate Dragosh,...... sa pare ca este 26 %  apa..??. ..asa ar iesii daca substanta uscata este 84 % , restul normal ca este apa .

pad3

.. ai dreptate Dragosh,...... sa pare ca este 26 %  apa..??. ..asa ar iesii daca substanta uscata este 84 % , restul normal ca este apa

diferenta ar fi 16 :))))
vezi cum iti numeri stupii, sa nu te trezesti ca ai plus  =)) =)) =)) =))
somnul ratiunii naste monstri

D006

Ma voi va dati cu parerea fara sa fi vazut in viata voastra respectiva turta . Nu mai fiti campioni la dat cu parerea .

romikele

Faceti bine si cumparati turte si veti vedea ca si apa e uscata  :P :D

Lasand gluma la o parte, au venit la asociatie apicultori din alte locatii care au cumparat inainte si au mai luat, spunand ca sunt bune (altfel n-ar mai fi cumparat din nou).
Singura problema semnalata a fost ca in stup se cam inmoaie si nu e bine sa se indeparteze total punga la partea de jos.