Vremea in iarna 2013-2014

Creat de bucovineanu, Noiembrie 25, 2013, 04:00:21 PM

« precedentul - următorul »

Marius-ursulakhe

Citat din: petru.atudorei din Februarie 11, 2014, 07:26:35 PM
am o intrebare...
De ce deranjati fiecare familie doar pentru a vedea daca are puiet si miere?
Nu e mai simplu sa le lasati linistite si sa le puneti putina miere..la temperaturile astea chiar si intr-un hranitor dupa ultima rama
Dar de ce sa nu te uiti si in cuib la 17,5 grade la umbra cate am avut eu azi
Un prieten azi a salvat vreo 5 fam de la foamete adica:puiet mult cubul format pe marginea ramilor si nu mai aveau tangenta cu miere si in ultimele doua saptamani au consumat aproape doua kg miere cristalizata in punga
Masurile luate de el au foat ramele de pe margina ori le-a schimbat daca a avut rame cu miere sau le-a intors
Pe langa toate aceste masuri acuma mai pot strange fam cu cate o rame unde se poate

dan motu

Eu in fiecare primavara fac control rama cu rama la fiecare familie,nu este un deranj pt ele este o necesitate pt ca cuibul trebuie bine strans acum cand incepe puietul,trebuie scoase ramele cu rezerve putine ,la unele familii trebuie bagate alte rame cu rezerve ,de ani de zile fac asa ceva si nu se intampla nimic

yulian

Citat din: dan motu din Februarie 11, 2014, 07:45:48 PM
     Eu in fiecare primavara fac control rama cu rama la fiecare familie

Azi e 12 februarie...deci iarna. Nu va lasati inselati de vreme, e foarte periculoasa acum....dar fiecare cum crede de cuviinta!

dan motu

acum este momentul pentru asa ceva,de acum inainte pot sta linistit inca o luna cel putin

bucovineanu

Nu e corect sa se mestece in stupi acum cand inca suntem in mijlocul iernii. Nu le ajutam cu nimic pe albine, din contra le facem rau. Am mai scris, trebuie sa vedem familia  ca un organism intreg. Ce s-ar intampla daca cineva ne-ar face operatie toracica intr-o camera neincalzita?

Aurelian A.

De acord cu d-nul bucovineanu  :bravo:
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

istodorescu vasile

eu din octombrie atunci cind impachetez pentru iernat, si pina dupa 10 martie cind fac revizie sumara, nu umblu in rame, indiferent cit de cald ar fi.doar privind pe deasupra stiu ce rezerve au in rame.zilele urmatoare daca timpul va fi destul de cald incit sa faca un zbor de curatire, fiindca nu au mai zburat de cind a nins, voi pune cite o punga de miere cu ceva proteina

jenica67

Daca nu au facut zbor de curatire este o situatie si daca zboara de o saptamana si afara este cald cred ca este alta situatie. La mine in prognoza de exemplu, sunt inca doua saptamani cu temperaturi intre 12 si 19 gr, cu doua zile una de 8 si una de 9 grade. Acum nu vreau sa imi deranjez toate familiile, duminica m-am uitat la 4, de care imi faceam probleme, iar duminica viitoare cand sunt prognozate 19 chiar 20 de grade, vreau sa mai introduc o diafragma intermediara intre cuib si rama sau ramele care, sunt exterioare in plus. Operatia dureaza foarte putin, ma uit daca toate stau cu mierea ca cele mai slabe, care au ramele aproape trei sfert (pe inaltime) cu o mica portiune mancata, unde a fost cuibul. Acum la mine daca duminica o sa aiba deja, mai mult de o saptamana de adus polen, in plus de anul trecut au avut cel putin 2 rame cu pastura, nu cred ca are rost sa ma mai chinui cu proteice, ca nu cred ca le vor mai baga in seama. Stimulare mai fac numai prin descapacire, pana o sa le dau sirop, daca o sa fie cazul. Ca am cel putin 500 de salcii pe o raza de 300 m si o groaza de pomi fructiferi. Martie la mine dupa previziuni, o sa aiba cca jumatate din zile ploioase, dar temperaturi mici nu mai sunt. Acum om vedea ca de aceia timpul este probabil. Dar dupa mine 3 saptamani de polen, plus rezervele de anul trecut, le va ajunge pentru 2-3 saptamni de pauza, daca o sa fie ploios legat, ceea ce nu prea cred..
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

jenica67

Astazi 12 februarie vreme excesiv de calda la Resita. La ora 5:30 s-au inregistrat 17 grC. Cred ca mai cald de asa in februarie, nu se poate. Ramane sa vedem. Totul se trage de la stirea posturilor TV, ca vom intra intr-o mini era glaciara.   =))

marius_vfp

domnule jenica , e cald cald rau , ce ne facem , da cu umiditatea pamantului cum stati , a plouat ceva la dumneavoastra , ca daca vin caldurile......... acum dimineata la ora 7 sunt 18 grade. dar vad ca sufla vantul cu putere.
banuiesc ca ghioceii si viorelele s-au trecut de mult.

spor.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Eugen B

Cam in tot vestul tarii e destul de cald pentru vremea asta. Din pacate nu a prea nins sau ploauat. Adica au fost 2 ture de zapada una in decembrie 5-10 cm si in ianuarie la fel. si au mai fost si niste ploi slabe. Asteptam ploi in lunile martie si aprilie , cel putin asa sa anuntat la meteo. Dar zapada nu cred ca va mai fi deloc, intr-un fel a cam inceput primavara aici

jenica67

A plouat ceva dar nu este deajuns. Prognoza pentru martie, este ca jumate de luna ploua.

Vyktor

Vad ca voi va laudati cu zboruri de curatire , unii ca au inceput sa umble prin ei....la mine ioc.  Ziua nu au fost mai mult de 10  -11 grade asa ca cucoanele inca nu au vrut sa iasa la plimbare.

dan motu

si astazi la noi au fost temperaturi frumoase ,fetitele muncesc din greu la polen ,au deja 3 zile de cand paga polen se cunoaste bine la ramele de puiet,daca mai tine asa doua zile gata cu revizia

Eugen B

Azi au fost 21 grade la caransebes. Mai putin merg la plaja :))