Vremea in iarna 2013-2014

Creat de bucovineanu, Noiembrie 25, 2013, 04:00:21 PM

« precedentul - următorul »

tatar ady

La mine timpul este intarziat cu 1 luna fata de cei din sud,la mine anul trecut au iesit prima oara la zborul de curatire la jumatatea lui martie.
Si la Toplita este cald +6 grade ,toata ziua a plouat,nu am mai avut asa temperaturi in ianuarie decand ma stiu.La mine  deobicei in aceasta perioada erau -20 de grade.

romikele

Acum la noi ninge ca-n povesti, linistit si cu fulgi mari si desi  :smile:

albinasebes

Bate vantul pe la sebes, ploaia a cam trecut desi se prognozeaza ceva ploi. N-am vazut zapada anul asta.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

yulian

La fel si la Deva/Hunedoara....nici urma de zapada. Bate vantul dintr-o dunga si ploua.

bucovineanu

La noi s-au depus cativa cm de zapada si ninge usor in cotinuare. Problema critica a fost faptul ca ieri a fost o ploaie care a inghetat imediat. Daca initial zapada depusa pe scandurelele de zbor incepuse sa se topeasca, ulterior a inghetat si a blocat urdinisele. La unii stupi urdinisele erau complet astupate cu gheata. Trebuia intervenit imediat, lucru pe care l-am facut astazi tinad cont si de faptul ca urmeaza cel putin 10 zile in care temperaturile maxime vor fi negative. Cei care au asemenea situatii sa intervina degraba.

Din lanul de fasole

Citat din: bucovineanu din Ianuarie 22, 2014, 08:51:32 PM
La noi s-au depus cativa cm de zapada si ninge usor in cotinuare. Problema critica a fost faptul ca ieri a fost o ploaie care a inghetat imediat. Daca initial zapada depusa pe scandurelele de zbor incepuse sa se topeasca, ulterior a inghetat si a blocat urdinisele. La unii stupi urdinisele erau complet astupate cu gheata. Trebuia intervenit imediat, lucru pe care l-am facut astazi tinad cont si de faptul ca urmeaza cel putin 10 zile in care temperaturile maxime vor fi negative. Cei care au asemenea situatii sa intervina degraba.

Nu am decât un pospai de zăpadă şi nici probleme. Zborul de curăţire şi l-au făcut toate familiile. De un singur lucru mi-e frică: dacă am puiet, ce mă fac? Prognoza îmi spune 7 zile cu temperaturi sub 0 grade, n-ar fi o problemă, dar dacă sunt mai multe zile? Şi câte?
C. Pălămidă - Valea Sării, Buzău

Marius-ursulakhe

Si in zona mea sa cam racit vremea dar nu asa tare
Pe la ora 19 a inceput ceva fulgi sa cada dar asa cum a inceput sa si oprit
Afara apa nu ingheata nici peste noapte si maine se procnozeaza 6 grade peste zi iar prin 31 ian 12 grade dar asta vom mai vedea

mmacreanu

Se anunta caderi abundente de zapada in week-end, in Baragan am vazut cod portocaliu ...
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

istodorescu vasile

uite ca sa asternut astazi si peste muntii mehedintiului  zapada, si ninge de parca vrea sa recupereze ce a pierdut pina acum. ieri a fost o zi frumoasa cu 13 grade in timpul amiezii, si m-am uitat pe la o parte din stupi , si pot sa spun ca decurge totul foarte bine.de consumat au consumat foarte putin. stau linistit pina se va arata vremea buna,ocazie cu care ma voi gindi si la ceva stimulari asta chiar daca se va intimpla in martie,nu este nici o problema.

stefan1

Stupul de pe cantar a consumat luna asta pana acum 500 g miere, deci e sigur ca nu are puiet. Si in decembrie tot numai 500 g au consumat. In nici un an nu au fost consumuri asa de mici. E drept ca la mine maxima acestei ierni a fost de +8,2 grade si nici macar un zbor de curatire bun nu a fost.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Aurelian A.

A venit si la bistrita
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

SPYKAL

Si la Braila a venit zapada. Ninge si este un viscol.....mama.....mama...brrrrrrrr

SPYKAL

Citat din: Aurelian A. din Ianuarie 25, 2014, 03:02:26 PM
A venit si la bistrita
Daca ingheata zapada aia pe urdinise ai sa ai probleme daca fundul stupului este plin si nu ai aerisire. Daca stupii au fund AV este OK. Stima si respect!!!

petru.atudorei

A venit si la bistrita
pai de ce nu le oferi la toti aceleasi conditii? pe unii ii tii in pat si pe altii pe jos? ....glumeam.

ca sa nu stai sa cureti mereu urdinisurile, poti pune ceva rezemat peste urdinis, care sa impiedice ca zapada sa blocheze intrarea.
la ai mei am lasat zapada, dar am facut in zapada niste gauri paralele cu intrarea.

Aurelian A.

Citat din: SPYKAL din Ianuarie 25, 2014, 05:02:48 PM
A venit si la bistrita
Daca ingheata zapada aia pe urdinise ai sa ai probleme daca fundul stupului este plin si nu ai aerisire. Daca stupii au fund AV este OK. Stima si respect!!!
Am dat-o jos dupa ce am facut pozele si am pus si o scandurica rezemata peste urdinis cum a zis colegul Petru  :P,te salut  :hi:
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga