Vremea in iarna 2013-2014

Creat de bucovineanu, Noiembrie 25, 2013, 04:00:21 PM

« precedentul - următorul »

mircea_tm_gt

Citat din: petru.atudorei din Ianuarie 14, 2014, 05:08:30 PM
am facut calendar de ceapa.. din curiozitate...oare cat o fi de adevarat?

Luna februarie s-a umplut cu apa  dupa care iar sare uscata.. in mai ceva apa si in iulie.. a mai facut cineva? sa comparam rezultatele:D

asta cu ceapa nu s-a potrivit niciodata si chiar daca a fost o luna.....la plezneala! anul trecut stiu pe cineva tot cu ceapa si nu s-a potrivit nimic cu realitatea! salve  :hi:

sorinma

NU stiu cum e ala, dar mai fa o data si compari rezultatele personal.
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

Vyktor

Pai daca face tot el, nu se pune. Nu ai voie decat o data   =))

NiKoN

De joi sunt prognozate temperaturi de -10 / -13 grade. Daca avem puiet in stupi, care ar fi modul de abordare a acestei perioade? Credeti ca se impune o turta deasupra ghemului pentru orice eventualitate?
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

mape 48-petru manea

Asteapta sa vina temp.cu minus si atunci vezi unde se formeaza ghemul
Turtele se pot pune mai bine cand este frig

johnysibiu

Astazi am fost nevoit sa desfac un roi pe patru rame, din cauza de soarece si, am vazut ca avea o rama de puiet de toate varstele.

Ma gandesc la familiile puternice care, cred ca au cel putin trei rame cu puiet la aceasta data care marcheaza mijlocul iernii calendaristice.

Ma infioara gandul ca in zona Sibiului iarna se savarseste doar la sfarsitul lunii martie.

De consumat a consumat substantial, cred ca si soarecele a contribuit din plin.

bucovineanu

La noi a nins . Nu e foarte multa zapada, dar se vede in sfarsit ca e iarna.  :smile:

albinasebes

De saptamana viitoare vine frigul. Hrana au consumat destul de multa. Turta e la putere la mine.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

sorinma

Citat din: vyktor din Ianuarie 14, 2014, 08:05:17 PM
Pai daca face tot el, nu se pune. Nu ai voie decat o data   =))

Descrie metoda si poate gasesc si eu o ceapa(nedegerata)  :P  dar v-or fi previziuni pt  zona mea  :D :D
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu

sorinma

Citat din: mape 48-petru manea din Ianuarie 19, 2014, 06:57:18 PM
Asteapta sa vina temp.cu minus si atunci vezi unde se formeaza ghemul
Turtele se pot pune mai bine cand este frig

Alte pareri despre afirmatia asta mai are cineva..?este mai indicat asa?

romikele

De acord cu mape 48.
Turta se poate pune EXACT deasupra ghemului oferind intreaga suprafata a sa.
La rece ghemul este deja pozitionat si asta e un avantaj.

jenica67

Nu va ingrijorati ca s-au schimbat curentii. Nu o sa mai fie frigul promis. La Resita dimineata in ultimile zile am avut +10 gr C. Pai asta e temperatura de iarna ?
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

bucovineanu

La noi pentru sambata noapte se prognozeaza -22 de grade. E totusi iarna, dar nu e de speriat.  :smile:

albinasebes

avand in vedere ca iarna e atipica, matcile au inceput ouatul si se asteapta o racire a vremii, care sunt cele mai indicate lucrari in aceasta perioada, pe langa cele normale de sezon?
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

bucovineanu

Daca au mancare suficienta, acum au nevoie de cat mai multa liniste.  Colegul "stupar" zicea cu ceva timp in urma: "eu iarna nu stuparesc, iarna umblu in varful picioarelor prin stupina". Aceasta fraza spune totul.  :smile: