Vremea in iarna 2013-2014

Creat de bucovineanu, Noiembrie 25, 2013, 04:00:21 PM

« precedentul - următorul »

PARINTELE

Citat din: o`laie din Decembrie 06, 2013, 09:05:59 PM
salut
vine iarna in romania ?
eu locuiesc in Belfast si aicea ploaie tare
in Romania
Citat din: gaby din Decembrie 06, 2013, 11:59:25 AM
la noi ninge fulguit si vantul bate cu putere incat nu e de iesit pe afara

Laie

Romichele de ce injuri? Asa se zice la cartierul meu si ploua ieri
eu scriu pe tableta dar nu stiu ce retea este ca lucrez in pub si ieste semnal Wifi
seful meu a zis ieri sa intru pe net ca are la mine 8 stupi
Nicolaie laie bucalaie

Aurelian A.

iarna a venit...acum depinde unde  stai in romania...nu este peste tot la fel
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

Laie

e oleaca de omat in strada.
eu sunt la serviciu dar peseara matur stupii decum ajung acasa.
Nicolaie laie bucalaie

fiug1970

Citat din: O`Laie din Decembrie 08, 2013, 04:17:02 PM
e oleaca de omat in strada.
eu sunt la serviciu dar peseara matur stupii decum ajung acasa.
lasa/i in pace cu zapada pe ei!!!.zapada e un bun izolant termic.faci zgomot prin maturare si albinele se agita,cad din ghem si mor pe fundul stupului.elibereaza doar urdinisul de eventuala pojghita de gheata si atat.sa aiba liniste si hrana si poate avea si un metru de zapada pe capac!!!

xvader

asa este.
deranjeaza-i cat mai putin posibil

PARINTELE

[/quote]lasa/i in pace cu zapada pe ei!!!.zapada e un bun izolant termic.faci zgomot prin maturare si albinele se agita,cad din ghem si mor pe fundul stupului.elibereaza doar urdinisul de eventuala pojghita de gheata si atat.sa aiba liniste si hrana si poate avea si un metru de zapada pe capac!!!
[/quote]

,,poate avea si un metru de zapada pe capac,,  Aceasta zapada de pe capace daca are si pojghita,intreb eu, nu intesifica zgomotele? Nu are cu aceasta pojghita o rezonata mai mare sunetele?
Fapt ce ar deranja albinele din ghem.

fiug1970

mai mare rezonanta are tabla de deasupra daca n/ar fi acoperita de zapada la caderea unei ramuri.si gheata transmite sunetele daca dedesuptul ei e un mediu gazos sau lichid,dar daca e solid e acelasi lucru ca si prin peretii stupului.important e sa nu aibe zgomote dar nici sa ierneze intr/o cabina de inregistrari audio!!eu cred ca sant periculoase zgomotele permanente si repetibile si de intensitate mare.

SPYKAL

Daca nu dansezi o......manea pe acea pojghita, chiar este benefica pt familia de albine. Acum depinde din ce pct de vedere privesti lucrurlie, :rotfl: :rotfl: :rotfl: :hi: :hi: :hi: :hi:

yulian

La Deva/Hunedoara nici urma de zapada, cred ca au deviat-o pe autostrada  :D. Azi a fost putin mai rece -4...dar s-ar parea ca se incalzeste iar putin...fara zapada. Sper ca nu o sa-si faca de cap iarna prin martie - aprilie.

tatar ady

La mine este un frig de numa,la ora aceasta sunt -15C.
FRIG DE NUMA .Stam in casa  la :coffee: si focarim incontinu.

Bătrânul

Si la mine e in toi culesul de polen  :uimit: Va prezint "pomii infloriti "  :welcome:

yulian

Citat din: Bătrânul din Decembrie 19, 2013, 10:46:09 AM
Si la mine e in toi culesul de polen  :uimit: Va prezint "pomii infloriti "  :welcome:
F frumos!! Cred ca e un frig de numai la dvoastra. Cainele a iesit si el sa dea o labuta ajutor?? Ce face, aduna polenul din colectoare??  :P

costi82

Frumoase poze si claritate foarte buna.  :bravo:
Apicultura e o arta care trebuie respectata!

tatar ady

Frumoase pozele Dl.Peter si la mine toti pomi sunt albi.Azi am vazut un filmulet de la viata satului cu targul de la Sighisoara, felicitari pt stupi pe care ii faceti (calitate si pret f bun),am avut ocazia sa-i vad la targul de la Sighisoara.Sanatate