Pustu stuparul

Creat de Pustu, Noiembrie 24, 2013, 02:50:05 AM

« precedentul - următorul »

Pustu

Nea Dorine uite ca a trecut o saptamana si chiar nu stiu cand o sa ajung la ele . Ma gandesc ca daca or fi atat de proate sa paraseasca puietul atunci ... . Nu mai zic ca am dat doar foite  ))/ dar altceva nu am avut .
Multa sanatate si numai bine

dorindafi

- ca ai doar foite nu-i o problema
- baiul e ca inca nu-i pregatita familia pt asa ceva
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Pustu

Citat din: dorindafi din Aprilie 24, 2016, 07:31:10 PM

- ca ai doar foite nu-i o problema
- baiul e ca inca nu-i pregatita familia pt asa ceva
Ce ar putea sa se intample rau ?

dorindafi

daca tot ai pus catul pune si o folie intre corpuri si lasi o fanta ca ele sa poata vizita catul
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Pustu

Pustu

MOTANUL

Când o sa ai cules puternic ar trebui sa creasca foitele din cat. Mai pune de la cei care le-au crescut si umplut cu nectar la cei la care nu au urcat deloc in cat.
Le ajuta daca le pui sirop in uluc chiar acolo in catul de 1/2. Imediat dupa ce puneam vedeam cu luau in crestere rama de langa.
Acolo unde nu cresc ai o problema in cuib. (daca faci tot ce am scris mai sus si tot nu cresc ramele cauta sa vezi ce probleme sunt in cuib) - dar asta peste 1-2 saptamani nu imediat. Daca rod foitele poti sa te uiti si mai devreme.
(9 din 10 ai sa vezi ca o sa mearga bine - se triază singuri si te scutesc pe tine de munca).
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

Pustu

Nu vreau sa dau sirop cu gandul ca poate extrag ceva . De fapt acolo e toata baza mea . In mierea aia stau banii pentru reginele care le-am comandat . Ma gandesc ca 20 kg de la 20 de stupi tot storc . Barem sa fie curata . Am dat o rama crescuta , stropita cu sirop in mijlocul unui cat cu foite . Au lins siropul si nu s-au apucat de restul . Ma gandesc ca nu au populatie . Nu-i mai deranjez . Cand o sa fie populatie or sa creasca si catul . Daca aveam posibilitatea sa le dau sirop in fiecare zi cred ca aveam cate 2 caturi construite pana acum  =))
Multa sanatate si numai bine

MOTANUL

Acum am inteles. Eu nu pun catul pana nu duduie cuibul. Le-am tinut asa inghesuite ca si unde am pus cat de 3/4 erau acoperite ramele din cat 100% a 2-a zi. (asa s-a nimerit ca nu am apucat sa merg la stupina cam 1 luna).
Nu mi-am propus sa le tin asa inghesuite. Chiar regret ca unele familii au facut deja botci de schimbare linistita mai devreme decat era cazul.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

dan sebastian

Imi luai si eu azi de la baietii de vin din anglia la 110 lei ceva second asceleasi functii. Nu-i facui poza dar o sa o fac.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Cipi

sebastian, suntem pe un forum, ar trebui sa scriem romaneste, nu olteneste...

stefan1

Motane, nu te autolinistii! Daca fac botci acum, nu sunt de schimbare linistita ci de roire.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

apivasmob

Citat din: stefan1 din Aprilie 29, 2016, 04:27:51 AM
  Motane, nu te autolinistii! Daca fac botci acum, nu sunt de schimbare linistita ci de roire.
Lasa-l sa creada el, dar daca marea majoritate seamana cu cel care a roit sa se tina tare de Paste! .
Sanatate tuturor apicultorilor

dan sebastian

Citat din: Cipi din Aprilie 28, 2016, 11:01:41 PM
sebastian, suntem pe un forum, ar trebui sa scriem romaneste, nu olteneste...
Cred ca se intelege. Daca-s oltean ce sa fac? Multumesc de intelegere !
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

romikele

Probabil @Cipi nu a înțeles ce înseamnă "asceleasi" !  =))