CE AI FACUT AZI IN STUPINA ???

Creat de Bătrânul, Noiembrie 22, 2013, 11:00:54 AM

« precedentul - următorul »

dorindafi

Citat din: MirceaCalin din Octombrie 22, 2017, 07:31:49 PM
Nu e mult puiet dar e ceva nou pentru această perioadă...
Cam pe 1-2 rame de două palme.
pt mine nu ar fi bine asa ceva , in zona mea ma refer
iasa puietul , ramine celula goala , ghemul d albina se ridica mai repede la tavan
iar albina care eclozeaza asa tirziu nu te mai ajuta la nimic nici pe stupar si nici familia care a crescuto
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

MirceaCalin

Perfect de acord !
De aceea am încercat să le mai dau ceva miere după diafragmă...

Azi au zburat ceva de speriat; parcă era primăvară.

Eugen B

Zilele astea am facut un varachet si mi-a ajuns o cutie la 70-72 familii cum am scris acuma ceva vreme, 3 picaturi la fiecare. deci intr-o sticluta sunt undeva la 200-220 picaturi. cine nu ma crede sa fie sanatos, fac 1 pavilion cu 1 sticlutza.
infestarea este undeva in medie la 70-80 varroa, cam asa am aproximat.

bucovineanu

Daca la ultimul tratament facut acum au cazut undeva la 70-80 de paraziti, infestarea e destul de mare. Acolo mai trebuie intervenit.

Eugen B

Mai dau unul cand ii impachetez. E ciudat la seria de 3 tratamente din iulie-august nu au picat decat 20-30 varroa, cred ca stuparii din zona mea nu au tratat stupii si ii infesteaza si pe a mei

bucovineanu

La tratamentele anterioare majoritatea parazitilor se aflau pe puietul capacit. Odata cu micsorarea suprafetei de puiet tot mai multi paraziti se gasesc pe albinele adulte.
La ultimul tratament mai exista puiet in stupi?

Eugen B

la majoritatea nu cred, dar oricum le mai dau un tratament cand le impachetez.

MirceaCalin

Ieri, după două zile de ploi zdravene, pe un soare bun şi călduţ albinele familiei cu regina de salvare (de care vorbisem mai sus) aduceau de zor polen galben şi portocaliu !!!
N-am mai răscolit cuibul să văd cât puiet au; sper doar ca răcorirea ce urmează să oprească de tot ponta...
:sad:

MirceaCalin

Azi călduţ,soare şi zbor bun la toate familiile.
Aduc şi polen !

MirceaCalin

Azi linişte şi pace (la suprafaţă !!)

PS:
Sus, bucovinence, jos clujence.

MirceaCalin

Azi a fost a 3-a zi caldă, cu zbor foarte intens.
Ieri le-am pus câte o jumătate de turtă cu polen de la ApiCris; aşa arăta astăzi.
A apărut însă şi polenul din natură adus de albine (am văzut şi recoltarea lui live de pe amenţii de alun ai unui vecin)

roi_ag

A apărut polenul din natură dar sunt zile cu nor , ploaie, așa că turta le prinde bine  =D>
Acum mai prinde bine  și o restrângere de cuib .

MirceaCalin

@ roi_ag:

Trebuie să recunosc că informaţia despre turta cu polen de la ApiCris am luat-o de la dvs.
Eu până anul acesta am dat doar Apiluk proteic dar n-au prea agreeat-o...
:hi:

Eugen B

Puietul din stupi este sub asteptari. Ma refer la capacit si larvar. In schimb oua sunt multe

mape 48-petru manea

Citat din: Eugen B din Martie 11, 2018, 08:57:01 PM
Puietul din stupi este sub asteptari. Ma refer la capacit si larvar. In schimb oua sunt multe

la fel si la mine , majoritatea puiet de o palma capacit pe o rama si pe alta rama multe oua