CE AI FACUT AZI IN STUPINA ???

Creat de Bătrânul, Noiembrie 22, 2013, 11:00:54 AM

« precedentul - următorul »

yulian

Citat din: Eugen B din Septembrie 04, 2017, 09:32:34 AM
Sunt curios in cativa ani ce rezistenta va avea varroa din cauza tratementelor dupa ureche si facute aiurea de pe net.

Citat din: Eugen B din Septembrie 04, 2017, 06:12:27 PM
De varroa folosesc momentan doar mavrick si varachet si nu am avut nici o problema cu varroa, si intru in iarna de obicei cu cati stupi ai tu urmat de un zero.

De unde ai aflat de tratamentul cu Mavrik, din cate stiu nu este produs de ICDA - cum se face tratament cu Mavrik ca sa nu fie dupa ureche/dozaj exact - are tinta de folosire albinele?? Din cate imi aduc aminte, taufluvalinat-ul provoaca rezistenta la Varroua - Mersi!

..si intru in iarna de obicei cu cati stupi ai tu urmat de un zero.
Anul trecut am avut 62 (parca) si acum am 89. Bravo Eugen, bine ca poti!!  =D>

Si protofilul facut de mine cred ca ajuta primavara la varroa, adica la moartea lor.
De cand protofilul omoara varroua?? Eu stiam ca este ajuvant contra nosema - ce are protofilul facut de tine in plus ca sa actioneze contra varroua?? Daca tot actioneaza, de ce mai ai nevoie si de alte tratamente?? :hi:

Eugen B

Mai bine nu intru in astfel de discutii.
Ce iti aduci tu aminte pune studii si vom vedea ce iti aduci aminte sau nu.
Daca nu folosesc ICDA anumite substante sau anumite tratamente e treaba lor.
Cat timp merge bine albina si nu are varroa eu zic ca folosesc corect tratamentele.
Protofilul il folosesc doar primavara, tu ca il folosesti la stupi tot anul e altceva.
Cand o sa verifici studii cu ce fac anumite plante si uleiuri la varroa o sa vezi daca protofilul facut de mine e bun si la varroa sau nu.
Am scris clar ca ajuta la tratarea varroa nu folosesc acest tratament special pentru varroa ci pentru albine ca sa nu fie sec siropul de zahar bag vitamine si minerale naturale plus multe altele.
Nu folosesc antibiotic sau alte substante chimice, doar ce folosesc la varroa  si atat, si albinele sunt bune si sanatoase.

yulian

Citat din: Eugen B din Septembrie 05, 2017, 10:36:58 AM
Mai bine nu intru in astfel de discutii.
Ce iti aduci tu aminte pune studii si vom vedea ce iti aduci aminte sau nu.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4577535/

Nu folosesc protofil de vreo 3 ani.

Nu folosesc antibiotic.

Daca poti, totusi sunt interesat de detaliile tratamentului cu Mavrik.

Multumesc.

Closcutz

Si eu sunt curios cum folositi mavrik-ul? Cum il administrati? Care e reteta?

MirceaCalin

Nu fac pe moderatorul; doar îmi spun o părere:

Eugene, lasă "defensiva" că yulian vrea doar să afle, dacă ai de împărtăşit, ceva noutăţi de la tine !!!

balasbebe

Pana face tratament il invit sa ia o seringa si sa vada cate picaturi sunt la un mililitru.

yulian

Cate...chiar?? Eu am polioel si scrie 1 ml la 7 litri parca...dar sticla e cu picurator  :uimit:

MirceaCalin

Azi am făcut o mică stimulare cu 250 ml sirop/familie.
În timp ce reginele selecţionate aveau pe 1-2 rame puiet, regina mea campioană (de salvare) avea pe 7 rame căpăcit (din 9 !)
În plus, crescuseră făguraşi de 5-6 cm sub uluc !
Au înceout să dea nectar şi tufele din imagine:

stefan1

Si la mine a inceput sa infloreasca, dar raman la parerea ca nu este prea melifera. Oricum polen nu iau deloc de la aceste flori. Poate in alte zone mai favorabile, florile sa fie mai ofertante.
  http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=2505.msg240461#msg240461
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

filip

Citat din: MirceaCalin din Septembrie 06, 2017, 11:49:40 PM
Azi am făcut o mică stimulare cu 250 ml sirop/familie.
În timp ce reginele selecţionate aveau pe 1-2 rame puiet, regina mea campioană (de salvare) avea pe 7 rame căpăcit (din 9 !)
În plus, crescuseră făguraşi de 5-6 cm sub uluc !
Au înceout să dea nectar şi tufele din imagine:
Primi mei roi facuti erau cu regina batrana luata din stupul de baza.Din stupul de unde luam  matca se forma o alta matca din botci de salvare.In al doilea an cu stupul in care am avut matca de salvare am facut productie record fara sa roiasca.
Nu am observat o diferenta prea mare intre matci de salvare si matcile selectionate cumparate.
Pentru mine metoda de crestere a matcilor Miller ramane baza,prin ea obtinem regine bune la costuri minime.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

oroles

Azi am facut un treatament antivarroa cu Varachet Forte. Stiu, nu fiti invidiosi, l-am luat de la Targul apicol Iasi din martie. :D.
Cert este ca efect a avut ceva. Nu pot verifica cu foaia si nici la stupul cu fund antivarroa (s-a bezmeticit si l-am desfiintat, intre timp). Cert este ca la vreo 3-4 stupi erau vreo 2-4 varroa la urdinis. Sunt multi?
Oricum mai fac cred vreo 3 tratamente consecutive, la o saptamana. Si apropo de discutiile precedente. O sticluta de VF ajunge la 50 de stupi. Am si orizontali si cam atat poti face dintr-o sticluta.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

balasbebe

Si cate picaturi ai pus? Nu cer sa-mi zici la fiecare stup.

oroles

5 la orizontal
3 la vertical 12 rame.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

dan sebastian

0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

dorindafi

CODUL  e   LEGEA
         0763650092