CE AI FACUT AZI IN STUPINA ???

Creat de Bătrânul, Noiembrie 22, 2013, 11:00:54 AM

« precedentul - următorul »

APIPETRO

Cea mai calduroasa zi de pana acum.Au iesit majoritatea  albinelor la zbor.am verificat starea familiilor -toate  "misca" nu am mortalitate(norocul incepatorului?),mananca din turte.Nu am verificat existenta matcilor s-au a puietului deoarece adia putin vantul si era cam racoare -nu am vrut sa risc.Am scos penultima rama care avea miere putina si am pus-o pe ultima langa cuib ,ca era plina.Sper sa nu fi gresit.

sorinma

Citat din: oroles din Martie 04, 2015, 01:06:30 PM
Citat din: bio din Martie 03, 2015, 10:06:09 PM
"babele" sunt foarte schimbatoare in aceasta primavara...
La mine babele tin mai bine de 2 saptamani...

Dupa babe urmeaza mosii... aia sa nu fie morocanosi  =))
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

cipik

Azi am băgat la rame, capse si ansamblat.

Multumesc Porfy.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

xvader

eu abia azi am cumparat ramele :D da...am timp sa le pregatesc

Porfy66

Citat din: cipik din Martie 07, 2015, 05:45:20 PM
Azi am băgat la rame, capse si ansamblat.

Multumesc Porfy.
Cu multa placere! Sa iti fie de folos si sa mai comanzi! ;)

:hi: :hi: :hi:

ovidiutoma1

oroles

Exact asa am si eu rame. Sunt de 1/1 si se rup in doua parti egale, nu? Sunt foarte bune daca le ai cladite. Se mai pierde ceva timp cu claditul daca vremea nu e prielnica.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

cipik

Sunt de 3/4. Sa vad ce rame am si care au multe celule de trantori sa vad cum le potrivesc in ramele de 3/4.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

MirceaCalin

Azi am verificat doar cât din turta pusă lunea trecută mai "rezistă".
Cam aşa arată media:

Eugen B

Zilele astea vremea mi-a permis sa mai restrang ceva cuiburi unde trebuia, si sa mai fac diverse lucrari prin stupina. Sper in 2 saptamani sa incep sa maresc cuiburile :D

yulian

Eugen B

Dc optimist? Anu trecut la inceput de aprilie am inceput egalizarea. Egalizez pana la rapita tot. Asa ar trebui

Eugen B

eu la salcam merg in 5-10 mai cel tarziu. Deci cu 3 saptamani inainte trebuie sa am gata egalizarea. Asa consoder eu.

romikele

Citat din: Eugen B din Martie 19, 2015, 10:08:50 AM
Egalizez pana la rapita tot. Asa ar trebui
Depinde cum se face egalizarea.
Daca se face slabind stupii puternici pentru ai intari pe cei slabi, e o greseala.
Rezultatele cele mai bune le obtii daca ii ajuti pe cei buni sa fie mai buni, iar pe cei slabi sa-i unifici intre ei.

yulian

Citat din: Eugen B din Martie 19, 2015, 10:08:50 AM
Dc optimist? Anu trecut la inceput de aprilie am inceput egalizarea. Egalizez pana la rapita tot. Asa ar trebui
Anul trecut a fost...anul trecut...anul asta...mai vorbim peste doua saptamani...Daca ar fi toti ca asta de mai jos...ce bine mi-ar merge anul asta  :D. Din pacate si asta mi s-a depopulat...acum 2 saptamani stateau in hranitor..acum...incepe sa bata vantul  :sad: