CE AI FACUT AZI IN STUPINA ???

Creat de Bătrânul, Noiembrie 22, 2013, 11:00:54 AM

« precedentul - următorul »

Kiwi Bee

Foarte corect Stefan. Reallizarea filmului nu are nimic de a face cu Dragos.

Si as mai adauga.
Un cat plin cu miere capacita cum se prezinta in film ar trebui sa aiba si ceva exces de fagure deasupra ramelor plin cu miere sau cel putin niste "poduri" intre leatzurile superioare ale ramelor, macar partzial.

Reamintitziva cu totii filmuletzele cu apicultori comerciali despre extractzia mierii cind acestia ca primul lucru razuie excesul de ceara/fagurasi crescuti deasupra ramelor ca pe urma ramele sa intre usor in descapacitor si centrifuga.
Ei, nu trebuie sa fi comercial caci si la amatori ca si mine daca lasi ramele sa fie capacite ca si in filmuletzul de mai sus vei avea acel mic exces de ceara si chiar si mici poduri intre rame.

marian sima

Aici capitan Picard.
Jurnal de bord.
Data stelara 2772014,trecem prin nebuloasa ROIUL ,afara nu e zi de vara e frig si ploua cu galeata,santemi urmariti de o entitate noroasa care se revarsa asupra noastra aproape in fiecare zi din aceasta cauza cadetele noastre nu pot ajunge la sursa de necatar.

Asa cu nu putem decat sa lucram in atelier la propulsoare si in pauze sa urmarim filmulete in care vedem cum glingonieni scoate miere glingoniana.

Privim catre noi orizonturi,deschidem noi frontiere.

Jurnal inchis.

Uitasem.Nu uitati sa va platiti taxele catre federatie,care sateti pe avarie ve-ti primi ajutoare la data stelara trecuta. :)

calmusdaniel

Hai sa fim seriosi!Anul asta a facut miere numai cine a avut cartela la Metro,ca a fost super oferta la zahar numai 2,49 ron pe kg!Rentabil nu-i asa!???Se vede ca e un stup aranjat,dar nu ma mira ca sunt destui care fac asta!

dodo79

S-a facut o confuzie.filmuletul de care scriam eu cu nea Mihai este cu totul alt filmulet.NU ESTE ULTIMUL FILMULET POSTAT DE DRAGOS. :hi:

calmusdaniel

Stiu ca nu e postarea lui Dragos eu am comentat filmuletul in sine,oricum cred ca el nu s-ar preta la asa ceva, =)) =)) =))

dodo79

Citat din: calmusdaniel din Iunie 27, 2014, 11:20:43 AM
Stiu ca nu e postarea lui Dragos eu am comentat filmuletul in sine,oricum cred ca el nu s-ar preta la asa ceva, =)) =)) =))
=)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))

Aurelian A.

La mine mor de foame si la altii se umple un cat in doua saptamani,faian treaba :zzz:
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

rarescyp

este o vorba....vinul se poate face si din struguri.
cam tot asa sta treaba si cu mierea....
intr-un an asa prost; cei care au sute de stupi si au si angajati, trebuie sa-si scoata oarecum camasa...
cei care traiesc exclusiv din apicultura, cum se descurca intr-un an ca asta???
ALBINA - o afacere 'zburatoare'....

marian sima

Astazi dupa ploaie a iesit soarele ,albina nici nu mai nimerea urdinisul datorita greutati .

Prima tentativa de cules serios din acest an.

rarescyp

Citat din: marian sima din Iunie 27, 2014, 08:09:04 PM
Astazi dupa ploaie a iesit soarele ,albina nici nu mai nimerea urdinisul datorita greutati .

Prima tentativa de cules serios din acest an.
de la ce e culesul???...a inceput floarea in zona ta?????
ALBINA - o afacere 'zburatoare'....

marian sima

Floarea e inflorita de cateva zile bune.
De la floare e culesul,dupa vremea rece a iesit soarele si cu el o inabuseala,adica caldura si umiditate atmosferica.

Aurelian A.

Esti norocos Mariane,la mine bate vantu' prin rame,is uscati de tot... ))/..nu mai am nici un cules de Doamne ajuta..e bai anu' asta
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

Marius-ursulakhe

Si eu acuma plec sa incarc  :bzz:  si plec la floare
Am vb ieri cu administratorul de cultura si a zis ca a inceput sa infloreasca floarea de 3-4 zile

D006

la tei cantarele sunt bine pe plus , la FS cantarul e pe egal.

dodo79

ieri am vazut ceva la care nu ma asteptam.
capaceala de la extrasul mierii am pus-o in hranitor la un roi pe 5 rame.hranitorul e orizontal,poliuretan.dupa 5 zile de ploi si 2 ture de sirop am vazut ca o mare parte din capaceala a disparut si ce a ramas era roasa.in schimb am vazut ramele din cuib toate trase si s-au apucat de cele din cat.catul era pus peste hranitor ca sa curete ramele dupa extractie.
sa inteleg ca ele refolosesc capaceala ?