CE AI FACUT AZI IN STUPINA ???

Creat de Bătrânul, Noiembrie 22, 2013, 11:00:54 AM

« precedentul - următorul »

marius_vfp

Citat din: nicu84 din Mai 17, 2014, 05:48:09 PM
aici e problema, oua perfect, toate, dar fiecare au trase botci in mijlocul ramelor, si alte fam cu matca de anul trecut la fel au botci la mijlocul ramei, rama are gaura in mijlocul ei, poate de aceea trag acolo botci.

au tras botci dar sunt si ouate acele botci?
si eu marchez doar cu o singura culoare , verde, ca atat am gasit ,nu e importanta culoarea pentru unii ,ci mai degraba ca e marcata matca , unii nu marcheaza matcile si dupa 3 ani le rup gatu , dar fara sa stie poate ca matca la care ii rupe gatu zicand ca e batrana e foarte tanara ea fiind schimbata anterior , deci tot ce e marcat e bun , cand apare alta matca nemarcata e clar ca si-a schimbat matca .
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

nicomico

Ai dreptate Marius daca scrii in caiet cand ai chimbat matca totul este ok.

nicu84

azi am mai dat jos un roi dintr-un prun. o intrebare: in familia din care a iesit roiul, ramele ramase cu cateva albine, catava miere, rame cu puiet , ce facem cu acestea fiindca acum este albina cam pt jumatatea ramelor existente in stup?

oroles

Citat din: nicu84 din Mai 21, 2014, 09:54:46 PM
azi am mai dat jos un roi dintr-un prun. o intrebare: in familia din care a iesit roiul, ramele ramase cu cateva albine, catava miere, rame cu puiet , ce facem cu acestea fiindca acum este albina cam pt jumatatea ramelor existente in stup?
Ce vrei sa le faci? Le lasi in pace! Eventual mai rupi din botci.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

TDI

Poţi împărţi puietul căpăcit la cei cu mătci viabile. Poţi să-i iei mierea ca să nu mai aibă iar gând de du2ă.

Aurelian A.

In seara aceasta am verificat putin caturile care le-am pus sambata trecuta..cum le-am pus,asa sunt si acum,au bagat ceva miere jos,ca erau uscati,si cam atata,slab salcam,poate la anul :nod: :nod:
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

crisian-nicolae

crisian-nicolae

crisian-nicolae

Primi doi au dat,restul sunt roi. :)

Aurelian A.

Felicitari si de acum inainte sa ne areti si  butoaie pline,nu doar borcane  :P :hi: :hi:
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

dodo79

daca se termina culesul de salcam si nu e capacit fagurele,se poate extrage?
daca da,cum se matureaza mierea?

mmacreanu

Citat din: dodo79 din Mai 24, 2014, 10:32:16 PM

de ce sa te grabesti? urmatorul cules nu e asa aproape, lasa-le sa capaceasca ....
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

dodo79

Citat din: mmacreanu din Mai 24, 2014, 10:38:58 PM
Citat din: dodo79 din Mai 24, 2014, 10:32:16 PM

de ce sa te grabesti? urmatorul cules nu e asa aproape, lasa-le sa capaceasca ....
nu ma grabesc.doar am intrebat

gore

Anul acesta salcamul foarte prost. Am verificat toti stupii, miere f.f.putina si numai in cuib, in cat numic. Am facut 10 roi. Poate da salcamul boieresc ceva sau teiul. Banuieli ca nu va merge salcamul am avut de anul trecut cand prin iulie a inceput deja sa cada frunza la salcam de seceta.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

Hermannstadt

Si la mine in zona desi salcamul este inflorit da foarte slab, cred ca este doar pt intretinere,  nimic mai mult.
Poate reusim sa facem ceva anul asta la tei.
In schimb anul asta se pare ca familiile sunt puse pe roit, pana acum am facut 2 roi si saptamana care urmeaza se mai anunta unul sau doi.

Numai bine!
:hi:

Le: ma scuzati :-)  !

Cand esti mort, nu stii ca esti mort.Este greu doar pt ceilalti.La fel si cand esti prost. Phillippe Geluck
http://hermannstadt.sunphoto.ro/