CE AI FACUT AZI IN STUPINA ???

Creat de Bătrânul, Noiembrie 22, 2013, 11:00:54 AM

« precedentul - următorul »

cipik

La un controlul de rutina a unui nucleu de imperechere trecut peste iarna am gasit doar oua ( foarte frumos oua t) fara alta forma de puiet desi miere si pastura are pe fiecare rama. Problema este ca si in toamna acelasi lucru a facut dar l-am pus pe seama incetari activitati. Pana saptamana trecuta avea toate formele de puiet.
Ce-i de facut????? Sa schimb regina sau sa ii dau ceva puiet larvar sa stimulez putin albinele/matca.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

Bistriteanul

Sambata am facut un control la familiile de albine.
Situatia nu e prea grozava din cauza vremii urate din ultimele saptamini, foita bagata acum 2 saptamini nu a fost cladita de unele familii, la care au cladit-o e goala, sunt rame care sunt goale fara oua/puiet si fara mincare. Cele mai bune familii erau pe 12 rame, dar sunt multe pe 8-10 rame.
Dupa iarna blanda si situatia foarte buna in primavara ma asteptam la o dezvoltarea foarte buna, imi faceam griji sa nu roiasca inainte de salcam, dar se pare ca vine salcamul si familiile sunt mai slabe decat anii trecuti.
Salcamul are mugurele floral de circa 1 cm, mugurele crapat (se vede putin la varf din floarea alba), nu stiu exact peste cate zile va inflori.
Vremea se anunta ploioasa toata saptamina aceasta.
Cred ca ar trebui sa le dau sirop si sa unesc inainte de salcam. Voi ce ma sfatuiti?
Multumesc anticipat.
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

oroles

Cred ca titlul topicului ar trebui schimbat in "Ce as fi facut azi in stupina daca vremea era buna?" =))
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

yulian

Azi nu, dar sambata cand am fost la stupina m-am luat cu mainile de cap. Depopulare masiva, toti stupii au ramas doar cu albina din cuib. Magaziile parasite de parca le-ar fi luat cineva pe sus, 2-3 albine pierdute. Stupii pregatiti de roire, indiferent de varsta matcii, cules de salcam inexistent. Dupa startul bun la rapita, acum am gustat si cealalta parte a paharului. Din pacate, asta este apicultura. Mergem inainte si speram la ceva mai bun la urmatoarele culesuri.
Sa aveti o zi faina!

dodo79

Citat din: yulian din Mai 12, 2014, 11:45:20 AM
Azi nu, dar sambata cand am fost la stupina m-am luat cu mainile de cap. Depopulare masiva, toti stupii au ramas doar cu albina din cuib. Magaziile parasite de parca le-ar fi luat cineva pe sus, 2-3 albine pierdute. Stupii pregatiti de roire, indiferent de varsta matcii, cules de salcam inexistent. Dupa startul bun la rapita, acum am gustat si cealalta parte a paharului. Din pacate, asta este apicultura. Mergem inainte si speram la ceva mai bun la urmatoarele culesuri.
Sa aveti o zi faina!
am vrut sa iti urez bidoane pline.acum va trebui sa iti urez cosnitze plina.spor la alergat :hi:
la noi ploua de azi de dimineata cu galeata.sper sa nu tina mult.maine ar trebui sa iasa matca din botca la roiul format

Eugen B

In judetul Arad a fost vreme bun cand nu a fost cules, si cand ar trebui sa fie cules e vreme urata. Cand se vor gata ploile si salcamul va fi gata. Poate la cei care nu a inflorit inca va fi mai bine. Asteptam si vom vedea, bafta la toti.

yulian

Citat din: dodo79 din Mai 12, 2014, 02:34:11 PM
am vrut sa iti urez bidoane pline.acum va trebui sa iti urez cosnitze plina.spor la alergat :hi:
la noi ploua de azi de dimineata cu galeata.sper sa nu tina mult.maine ar trebui sa iasa matca din botca la roiul format
Multam dodo. Oricum primul a decolat ieri...zi frumoasa, numai buna de roit. Nu eram pe acolo, dar colegii mei l-au recuperat. Unul s-a dus, mai sunt 20  =))
Cele bune  :hi:

NiKoN

Astazi am avut "placerea" de a reloca primul roi din 2014, matca 2013, 7 rame de albina. Ca si comparatie, anul trecut eram in plin cules la salcam, iar anul acesta nici bobocii nu au aparut. Maine intru in ei, presimt zile grele. Asa-i in apicultura! :P
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

paradisuri inflorite

Nu mai avem mari sperante la salcim 1 ,poate la salcim 2 . Din cauza ploilor o sa imbatrineasca cu totul .Am preconizat de la inceput ca o sa fie compromis cind am verificat meteo . La vremea care e si daca am avea stupi cu 30 de rame de albine , tot nu am face miere .

dodo79

ce parere aveti? iese ceva din botca asta

dodo79

azi am divizat un stup.l-a apucat sa faca ciorchine.am facut acupunctura la picioare. =)) cel putin 2o de ace.

NYK74

Dai,dai,nu te plânge DODO ,asta-i sanatate curată,dacă te antrenezi asa o perioadă,după aia poti trece si la vipere,cu imunitatea ce o vei avea,vei fi mai ceva ca parlamentarii  =)) =)) :rotfl:

mmacreanu

Citat din: dodo79 din Mai 12, 2014, 10:16:01 PM

da ce a patit? posibil sa fie afectat continutul.
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

dodo79

Citat din: mmacreanu din Mai 12, 2014, 10:52:36 PM

da ce a patit? posibil sa fie afectat continutul.
nu stiu.s-o fi atins de cealalta rama.o vad mai turtita
este la fel ca la inceput.doar ca au mai pus ceara pe ea.

NYK74

Nu are nimic,ai atins-o cu rama cealaltă probabil,de asta are urmele alea de ceară in plus pe ea,atentie cînd mai umblii pinâ iese dacă ai de gând sa o tii.