CE AI FACUT AZI IN STUPINA ???

Creat de Bătrânul, Noiembrie 22, 2013, 11:00:54 AM

« precedentul - următorul »

MIHALACHE

Nu am scule prea destepte si un atelier de tamplarie totul depinde de timpul de afara eu sunt destul de multumit de calitatea lor am facut fund detasabil pentru a nu se mai deforma corpul cand este umezeala an lada ,am unul cumparat pe care-l folosesc de 2 ani si ancerc sa fac unele anbunatatiri observand cum se comporta iarna cel cumparat are capac de tabla si diafragme tot de tabla dar iarna provoaca multa umezeala de aceia am sa pun si diafragme de pfl 3-4 mm si capace de lemn.

marius_vfp

am vazut ca folositi aceeasi inaltime la scandurelele de pe doua fete alaturate, eu prefer sa decalez scandurile la colturi astfel ele se impreuneaza mai bine la colturi si scap si de acele fasii de pe exterior , scap astfel de cateva suruburi pe care le pot pune pe colt sa fac imbinarea cat mai solid, imbinarea o fac in falt .(vorbesc aici de stupi dadant de 1/1 10 rame)

diafragme din tabla ,cam nu imi suna bine ideea .
ce dimensiuni interioare are roinita din poze
spor.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

cipik

Ce am facut IERI PENTRU stupina.
Inainte si dupa.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

crisian-nicolae

marius_vfp

cipik , ramele tale sunt de brad  , sa stii ca cele de tei sunt mai calitative , am si eu de brad si s-au torsionat ,cele de tei nu.
daca mai sunt verzi si daca nu le pui acum foita , incearca sa le legi cate 10 strans bine cu ata/sarma pe laterale sa nu se torsioneze ,

spor

petru.atudorei

Sa vezi alea de tei cum se sucesc daca nu e stupul plin cu rame

Bătrânul

petru.atudorei

eu am rame de tei in stup.. si daca stupul nu e plin cu rame...ca sa fie impanate.. cea din margina sa rasuceste . se rasuceste mai mult leatul de sus.

Vyktor

Si eu am rame de tei luate de anul trecut. Parte din ele le am incheiat in aceasta iarna,  dar nu am observat acest fenomen. E posibil ca cele luate de tine sa fi fost prelucrate din lemn neuscat. Stiu si eu. ..parerea mea.

cipik

Citat din: marius_vfp din Martie 03, 2014, 01:16:37 PM
cipik , ramele tale sunt de brad  , sa stii ca cele de tei sunt mai calitative , am si eu de brad si s-au torsionat ,cele de tei nu.
daca mai sunt verzi si daca nu le pui acum foita , incearca sa le legi cate 10 strans bine cu ata/sarma pe laterale sa nu se torsioneze ,

spor

Salut.
Sunt de brad, inca nu cumpar de tei, astept sa imi cumpar scule sa le fac singur.
Pana acum nu mi-sa intamplat sa mi-se torsioneze ramele incheiate. Mai am rame incheiate de 1/1 de anul trecut si sunt ca in ziua in care am executat operatia. Cele din poza sunt de 1/2 si 3/4 si sunt cumparate de la Campina in a treia zii de targ, deabia am mai gasit rame, am luat si eu ce am gasit, nu sunt pe deplin multumit de cele de 3/4 dar nu sughite albina, nu rama face mierea ci albina.
Sanatate 
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

marius_vfp

Citat din: petru.atudorei din Martie 03, 2014, 06:25:07 PM
eu am rame de tei in stup.. si daca stupul nu e plin cu rame...ca sa fie impanate.. cea din margina sa rasuceste . se rasuceste mai mult leatul de sus.
in cel mai rau caz leatul de sus s-ar rasuci , acolo ar trebui sa tina cel mai bine , lemnul din care sunt facute e verde .

eu lemnul propus pentru rame il usuc cel putin un an la umbra , apoi il tai iar dupa ce il tai. ramele le fac grupuri si le leg strans cu banda adeziva ,asa nu se vor mai tensiona .

spor.

popik50

Citat din: petru.atudorei din Martie 03, 2014, 06:25:07 PM
[/quote
Sunt de acord cu ce spune Marius, lemnul din care au fost facute ramele nu a fost uscat si rezulta rame strambe. Nu conteaza cate rame ai in stup, atata timp cat ramele sunt uscate nu e nicio problema. Pot sa ai si 2 - 3 rame, nu se intampla nimic... :D

Nelly88

CE AI FACUT AZI IN STUPINA ???  M-am uitat  la rame cum se rasucesc...  :nono:

mmacreanu

Citat din: Nelly88 din Martie 05, 2014, 08:22:51 PM
CE AI FACUT AZI IN STUPINA ???  M-am uitat  la rame cum se rasucesc...  :nono:

de ce se rasucesc?
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

johnysibiu

Mai fratilor , am p...zdit-o! De cativa ani buni  ierenez cuibul de albine intre cateva foi de polistiren extrudat.

Ieri, la un control sumar am observant la majoritatea stupilor ca au ros polistirenul si au construit limbi de ceara in locul acestuia.Albinele revarsau din cuib.

Cred ca la pomi pregatim roinitele.....