CE AI FACUT AZI IN STUPINA ???

Creat de Bătrânul, Noiembrie 22, 2013, 11:00:54 AM

« precedentul - următorul »

Prieten cu Stuparii

basi asa credeti ca , chiar toti sunt duar niste falsi !!!! de exemplu turta ce am bagato contine urmatoarele ! primul an folosesc , dar am si fost indrumat daca nu vreau sa fac eu acasa sa folosesc aceasta !

Prieten cu Stuparii

Citat din: petru.atudorei din Februarie 17, 2014, 01:34:46 PM
Care este logica de a pune 1 kg de turta la un stup/roi?  Este turta proteica..nu miere, albinele isi iau din acea turta doar proteina care o amesteca cu mierea din rame si hraneste puietul. Daca tu ai puiet doar o palma..si ala de cateva zile.. Care este rostul sa pui 1 kg de turta?

Eu am pus la toti stupi acum 3 saptamani cate 300 grame turta.. si nici pana acum nu au consumat-o.

Credeti ca daca le dati cat mai multa turta vor umple ramele cu puiet?
Nu sunt genul sa tot umblu cu mainile prin lada in perioada aceasta cu toate ca ma manca dar ma abtin ca stiu ca nu le face bine ! acum stiu cum sta treaba ! pe viitor am sa dau sfaturi si eu la alti ......din gresala mea !!  ^:)^

albinasebes

Am pus azi jumatate de kg de turta proteica si m-a oprit vecinul ca are probleme la porci din cauza albinelor. Am constatat ca erau f multe albine la faina. Porcii mananca si mai omoara si albine. Ce as putea face? Le foloseste la ceva faina de porumb?
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

petru.atudorei

faina din porumb+apa= substanta dulce pentru albine..apa inmoaie porumbul si dizova amidonul... alta explicatie nu gasesc.

mape 48-petru manea

In aceasta perioada albinele cauta tot ce este proteina si malaiul are
Rezolvarea cazului cu vecinul este sa pui intre stupi tavita cu soia macinata fin amestecata cu lapte fraf

bucovineanu

Daca s-au invatat la troaca cu faina greu se dezvata, pana nu apare sursa de polen in natura. Primavara ele cara orice seamana cu polenul chiar si rumegus. Faina o vor scoate din stup in momentul cand va fi polen din abundenta.

nicu84

ii normal ca o fam intrata in iarna pe 5 rame sa consume 1kg de beefonda in mai putin de o saptamana? le-am pus sambata trecuta (09) si acuma sambata (15) nu mai aveau nimic si albinele toate stau in partea din fata pe rame? sa le mai dau mancare in continuare?

cipik

La data asta nu are cum sa iti consume 1 kg pe saptamana, poate doar in martie cand o avea puiet pe 5 rame, dar acum nu consuma atat, au mancat si ele ceva si restul este in celulele de langa puiet.
Sa le dai mancare in continuare????? Tu ce zici, mancarea peste mancare strica????? Normal ca nu strica, mancare pe ei ca altfel scoatem lazi goale in primavara.
P.S - Nu am fost ironic ci incerc sa dau un raspuns cat mai la subiect, nu gen DA sau NU. Sanatate
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

Nelly88

eu as vrea sa le pun foliile, dar mi-e frica de condens... Ceva pareri?

petru.atudorei

Daca le pui folie..nu pune pe toata suprafata stupului. pune folie doar pe jumatate din stup.

happy

Citat din: Nelly88 din Februarie 17, 2014, 11:06:04 PM
eu as vrea sa le pun foliile, dar mi-e frica de condens... Ceva pareri?
Daca nu au fund antivaroa nu vad rostul foliei!
Azi am descapacit rame la 3 stupi si am completat cu turte,se pare ca mananca mult de cand au puiet.
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

Mihai Sergiu

In data de 13 feb le-am pus turta proteica , azi cand am verificat deja au luat mai bine de jumatate insa sunt cazuri unde nici nu s-au atins de ea. Turta cu miere, zahar praf, protofil, polen, lapte praf
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

Mihai Sergiu

Ma refer la cei din vestul tarii , cand desfaceti sacu de zahar?
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

mape 48-petru manea

Eu dau miere din ramele de la rezerva ---la 3-4 zile descapacesc cate un decimetru 2

relutu

D-nu Manea,rama descapacita banuiesc ca o puneti in cuib,sau cum faceti?