CE AI FACUT AZI IN STUPINA ???

Creat de Bătrânul, Noiembrie 22, 2013, 11:00:54 AM

« precedentul - următorul »

GARFIELD

Citat din: bismark din Martie 26, 2014, 07:28:12 AM
   Vad ca metoda mea cu gauri in fund face adepti, dar nu este bine ca le-ai facut in partea de cuib trebuia spre urdinis ,interesul este sa reduca condensul altfel curentii care iau nastere trec prin ghem si poti avea probleme, e ca si cum ai deschide usa casei si geamul curentul format ti-ar raci rapid camera.Cu respect
Adica sa inteleg ca gaurile trebuie date mai aproape de urdinis?....si nu in partea cealalta? :uimit:

crisian-nicolae

Fa ca mine(nu este obligatoriu)dai doua gauri in partea din fata (urdinis) si doua in spate,rezolvi orice dilema. :hi:

costi82

La fiecare familie de albine am bagat ieri cate un fagure la crescut, azi deschis doi din ei si am observat ca deja au crescut foitele si pe o parte si pe alta, maine m-am gandit sa le mai pun cate una!
Apicultura e o arta care trebuie respectata!

nicu84

si eu am facut la fel, am bagat la cateva fam fagure la cladit. ca sa nu gresesc (o trecut mult de anul trecut) intre care rame se pune rama la cladit? si o alta intrabare: daca fam este pe 6 rame, albina multa, se poate pune rama la crescut? pomii sunt infloriti peste tot in zona.

Marius-ursulakhe

Azi am schimbat ziarele de pe podisoare si am scos protofilul de la macerat si am diluat protofilul la 40 grade am facut un ceai de pe hoaspele de la protofil si apoi am adaugat 5 kg zahar si am facut un sirop pe care il voi administra cred la roi

crisian-nicolae

Eu am pus ieri fa.penultima dinspre diafragma,astazi cind m-am uita ereau deja cladite pe jumate.

costi82

eu pun rama la cladit dupa ulima rama de puiet, inca nu-i asa cald pt. spart cuiburi, legat de familia pe 6 rame daca-s  bine populate se poate baga rama!
Apicultura e o arta care trebuie respectata!

bucovineanu

Acum fagurele artificial se pune intre ultima rama cu puiet si rama cu miere. Daca vremea permite si exista cules de nectar se poate pune fagure artificial si familiilor pe 6 rame daca sunt foarte bine populate.

Eugen B

Am pus 3 poze din zilele astea de lucru la stupina. Asteptam sa vina rapita. Pe parcurs voi incerca sa pun mai multe poze si mai putine vorbe

mihai1988

acum cateva zile am bagat la ouat rame inchise la culoare dupa ultima rama cu puiet, azi la verificare era plina cu pastura de sus pana jos pe ambele fete si ceva nectar...

nicu84

azi le-am facut si eu tratamentele, era cazul,sa vedem ce rezulta, sper ca nici urma de varoua.

nicu84

am avut dreptate, nici urma de varoua, acuma ori nu este varoua ori nu le-am facut eu bine tratamentul, o sa-l repet peste o saptamana.

azi le-am pus foite la crescut aproape la toate fam, le-am pus luni la 3 fam si azi cand am sosit acasa si m-am uitat la ele toate erau ouate  .
daca azi le-am pus foitele maine pot sa le pun rama oarba? ca am inteles ca acuma se pune.

bucovineanu

Daca nu au cazut defel varoa, de ce vrei sa repeti tratamentul?

nicu84

in caz ca am gresit eu tratamentul, dar l=am facut cum scrie in prospect. daca nu e cazul nu o sa-l repet (tratamentul)

bucovineanu

Acum eficienta tratamentului e foarte scazuta, deoarece majoritatea parazitilor, chiar daca exista, sunt in celulele cu puiet capacit si nu sunt afectati de tratament.