Apicultura la distanta... in Romania

Creat de CDA_1984, Octombrie 29, 2013, 08:07:22 PM

« precedentul - următorul »

bio

Citat din: Kiwi Bee din Noiembrie 01, 2013, 12:51:34 AM
Citat din: bio din Octombrie 31, 2013, 07:41:03 PM
.........  Ce vreau sa spun e ca in Romania apicultura e strans legata de pastoral si ca putem avea si albine modificate genetic care sa aiba durata dubla de viata, capacitate de depozitare si raza de zbor..... astea sunt SF-uri..?....

Bio cred ca ai interpretat gresit propozitia. Si eu a trebuit so citesc de 2 ori. Poate era mai pe intzelesul tuturor daca el scria cam asa: ".....si ca nici daca am avea albine modificate genetic care sa aiba durata dubla de viata, capacitate de depozitare si raza de zbor."
....

aa..ok..

Scuze...

apivasmob

Cred ca ce voi posta nu este offtopic.
Pentru a crea populatie numeroasa pentru primul cules, in acele huse cu care DM impatureste stupii poate stimula de timpuriu cu cel putin 10-12 saptamani si deci de aici popor de "chinezi" pentru a culege miere min 100Kg/stup(avand si baza melifera corespunzatoare).
Sanatate tuturor apicultorilor

costi82

eu raman la parerea ca cel mai mult conteaza materialul biologic si cativa ani de selectii, ceea ce povesteste el acolo nu e o minciuna!
Apicultura e o arta care trebuie respectata!

bio

Citat din: apivasmob din Noiembrie 02, 2013, 06:23:58 AM
Pentru a crea populatie numeroasa pentru primul cules, in acele huse cu care DM impatureste stupii poate stimula de timpuriu cu cel putin 10-12 saptamani si deci de aici popor de "chinezi" pentru a culege miere min 100Kg/stup(avand si baza melifera corespunzatoare).

..stimulare timpurie cu 10-12 saptamini..?..Ar fi aproape 3 luni .
Ca bagi in stupi nu ar fi mare greutate,.. dar zboruri de curatire ?

Se tot pomeneste de "baza melifera" care ar fi in Canada. Si la noi in Ro avem baza melifera destul de buna dar din diverse motive nu mai ajunge mare lucru  in bidoane.
Rapita modificata genetic..fl soarelui modificata si ea.. si asa am ramas pe 2 tei si 3 salcimi care sunt la mina naturii si aia.

abeja

Citat din: apivasmob din Noiembrie 02, 2013, 06:23:58 AM

Desi ti-a raspuns  f.bine dl Bio ,vin  si  eu  cu  ceva  secretisme.
Nui  vorba  de  nici  o  stimulare ,pt  ca  ei  nu  sunt apicultori  de  jucarie .Am  vazut  cum dl MARIAN nu-si  poate  explica  trecerea  de  la  6  corpuri la  doua  corpuri si  multe  altele.Daca  tot  sunt  asa  de  profesionisti  unii  dintre  noi ,am  sa  pun  o  intrebare  cu  raspuns.Ati  auzit de  roii la  pachet?
Da ! cum  sa  nu.Cred  ca  asta ar  fi  raspunsul  corect:in celalat  continent se  cumpara  roiuri la  pachet de  cate 2kg  albina  si  se unifica  cu  fam  de  baza.E corect?

marian sima

Roiurile la pachet se cumpara de obicei cu o matca tanara,acel roi  cu matca tanara are o valoare totusi nu cred ca depaseste valoarea matci de 1000 de dolari.
Pentru unificare trebuie sa elimini una dintre matci,cauti matca in alea 2 kg de albina sau elimini matca de 1000 de dolari?

Si eu am zis ca se scade de la 11 corpuri la doua ca daca scadea de la 6 nu era nici o problema,insa intr-un filmulet am vazut stupi pe 9 caturi de miere +cele doua corpuri cu cuibul.

Roi la pachet sant alta mancare de peste.

marian sima

Referitor la acele huse,cand ai o populatie pe 20 de rame acele huse sant bune insa cand tu ai un ghem de iernare de 20 de cm mai iernezi si pe doua corpuri mai lasi si urdinis superior acea husa este egala cu zero.

Totul tine de dinamica familiei de albina o familie mare cu matca buna va face conversia albinei din timp bine si repede.
O albina care nu se uzeaza datorita marimi ghemului poate primi turte proteice din timp,turta proteica va hrani si albina tanara.

Acel filmulet in care se pun turte proteice  mari deasupra cuibului face cat toate filmele.

Mai bine zis sfert de filmulet ca restul a fost sters si aia si-au dat seama ca anumite chestii nu trebuiau prezentate. :rotfl: :rotfl: :rotfl: =)) =)) =))

marian sima

abeja

Roii la pachet se pot vinde  cu si fara matca,asa ca... :cu plăcere:

marian sima

Cine are propia baza biologica nu cumpara roi la pachet,acum tu ce vrei sa spui ca Dan cumpara roi si i-si intareste stupi?
E ceva absurd nici  eu nu cred asa ceva. =)) =)) =))

De obicei roiul la pachet vine cu matca,un exemplu ai aici.
Citat din: valter

janese ma contreste si ma inerveste... :hi:
    Ma...stimabile!
    Un roi la pachet contine:
    -una matca selectionata(de Lucescu)=50 ron;
    -un kg de albina -in cel mai rau caz; 1,5 kg dupa carte= x ron;
    -o conserva cu 700 g apifonda sau inlocuitori= 5-7 ron;
    -o ladita de placaj de calitate, cu sita = 10-15 ron;
    -un tratament de beevital, oxalic, varachet= 1-2 ron;
    -

Obombo

Iar nu stii despre ce vorbesti si-ti inchipui ca toti apicultorii de pe pamant fac aceleasi lucruri pe care le faci tu la tine pe batatura. Tu chiar nu ai inteles care e treaba cu matcile "de 1000 de $" sau doar te prefaci ca nu ai inteles? Daca doar te prefaci, trebuie sa recunosc ca te prefaci foarte bine.
In ce priveste roiurile la pachet, cei care nu-l cunosc pe Valter mai folosesc si alte metode. Chiar daca tu nu esti la curent, exista si roiuri la pachet de doua chile, fara regina.

abeja

Citat din: Obombo din Noiembrie 02, 2013, 02:52:09 PM
Iar nu stii despre ce vorbesti si-ti inchipui ca toti apicultorii de pe pamant fac aceleasi lucruri pe care le faci tu la tine pe batatura. Tu chiar nu ai inteles care e treaba cu matcile "de 1000 de $" sau doar te prefaci ca nu ai inteles? Daca doar te prefaci, trebuie sa recunosc ca te prefaci foarte bine.
In ce priveste roiurile la pachet, cei care nu-l cunosc pe Valter mai folosesc si alte metode. Chiar daca tu nu esti la curent, exista si roiuri la pachet de doua chile, fara regina.

=D> =D> =D> =D> =D>
Cei  mai  buni  crescatori  de  matci si roiuri  la  pachet suntdin:Argentina,Chile,Urguai.Asa ca ex.....

marian sima

Daca ei notiunea de roi si o diseci putin vei vedea ca e o populatie de albina +matca.

E roi natural primar ,o parte din populatia unui stup care pleaca cu matca batrana.

E roi secundar o populatie mai mica de albine ce pleaca cu matca tanara .

E roi artificial parti mici de populatie provenita de la mai multi stupi si unificata(sau chiar de la o familie) la care i se alatura o matca imperecheata.

E roi la pachet ,populatie de albine de toate varstele care are matca imperecheata hrana +tratament efectuat.Acesta difera de celelalte deoarece nu are rame cu fagure de nici un fel.

La toti roi li se da o matca,populatia de albine la care nu ai intentie sa-i dai matca nu se numeste roi.

Eu v-am dat un exemplu ,de la noi,acum aratati si voi exemplele din afara unde spune despre roiurile fara matca.

marian sima

Am inteles ce e si cu matcile de 1000 de dolari,e la fel ca OZN-eurile ,ele exista dar nu poti sa le dovedesti ,mai ales provenienta. :rotfl: =)) =)) =))

Straini au obiceiul de a vinde unele lucruri scumpe,cititi ce face ca aceasta cafea sa fie cea mai scumpa. :rotfl: =)) =)) =))

http://www.gustos.ro/sfaturi-culinare/curiozitati-culinare/cea-mai-scumpa-cafea-din-lume.html

costi82

fara suparare dar dan o dovedeste prin productia pe care o scoate, fara material biologic sigur nu ar scoate productia de care spune el.
Apicultura e o arta care trebuie respectata!